Η λίστα με τις πιο instagramικές παραλίες της Ευρώπης

13.08.2019
Η λίστα με τις πιο instagramικές παραλίες της Ευρώπης
Οι πιο μαγευτικές, πολυφωτογραφημένες πλαζ της ηπείρου

Το ταξιδιωτικό site Globehunters αναζήτησε τις 60 πιο Instagramικές παραλίες στην Ευρώπη, και σου τις παρουσιάζουμε για να πάρεις έμπνευση για το επόμενο ταξίδι σου.

Δες και αυτό: Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; 7 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ευρώπης στο Instagram είναι το Positano, στην Ιταλία, με περισσότερα από 980 χιλιάδες posts. Η μαγευτική παραλία της ακτής Amalfi συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο και παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, από την πρώτη φορά που έγραψε γι΄αυτή ο John Steinbeck στο Harper’s Bazaar το 1953.

Αυτό το είδες; Θέλεις τέλειες φωτογραφίες διακοπών; Διάβασε αυτό

"Ένα ονειρεμένο μέρος που δεν είναι απόλυτα αληθινό όταν είσαι εκεί, αλλά γίνεται ξεκάθαρα αληθινό όταν έχεις φύγει" είχε γράψει και πολλοί ήταν οι celebrities που επισκέφθηκαν αυτό το ειδυλλιακό μέρος - από τους Elizabeth Taylor και Richard Burton μέχρι τη Gwyneth Paltrow και τη Reese Witherspoon.

Present THE PHOTO OF THE DAY⭐August⭐27⭐2018⭐ 📷artist👉 @anakena88 📍location #positano 📷Visitate la sua bellissima Galleria 📷 Visit his/her amazing gallery🔷🔷🔷 🔶🔶🔶✨✨✨🔝🔝🔝👑💫💫💫🏆🏆🏆 ⓒ ⓞ ⓝ ⓖ ⓡ ⓐ ⓣ ⓤ ⓛ ⓐ ⓩ ⓘ ⓞ ⓝ ⓘ 🔷🔷🔷🔶🔶🔶🔷🔷🔷🔶🔶🔶 Segui/follow @DESTINATION_AMALFICOAST @DESTINATION_ITALY @DESTINATION_WORLDPIX @DESTINATION_SEA @THE_AMALFICOAST_ESCAPE Tag#destination_amalficoast Admin Profile @cacciatore_di_sogni 💫💫💫🔝🔝🔝👑✨✨✨🏆🏆🏆 🔶🔶🔶 🚫STOLEN PHOTO 🚫WEB PHOTO Ceck by www.tineye.com #capri#amalficoast#italy#italia#AwesomeEarth #BestVacations #EarthFocus#follow4follow#instatravel#Exklusive_Shot #instagram#italytour#BeautifulDestinations#like4like#DiscoverGlobe#Discover_Vacations #BestDiscovery#mediterranean#Places_Wow#TopEuropePhotos#instagood#instaitalia#italytravel#Europa#likeforlike#panorama#architecture#paradise 👉REPOST GRADITO/PLEASING REPOST OR SCREEN👈 🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶

A post shared by 🔶📷 AMALFICOAST AND CAPRI 📷🔷 (@destination_amalficoast) on Aug 27, 2018 at 12:35pm PDT

Η δεύτερη πιο Instagramική παραλία είναι αυτή του Brighton στη νότια πλευρά της Αγγλίας, με πάνω από 460 χιλιάδες posts. Μία ώρα μόνο μακριά από το Λονδίνο, με το τρένο, το Brighton αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τους Βρετανούς.

Διάβασε επίσης: Φεύγεις για Σαββατοκύριακο; Δύο σημεία που πρέπει να προσέξεις για να περάσεις καλύτερα

Το Brighton Pier (και τα πάρκα ψυχαγωγίας του) είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της περιοχής, φημισμένο από το μυθιστόρημα - θρίλερ του Graham Greene "Brighton Rock" και το "Quadrophenia", το album των The Who που κυκλοφόρησε το 1973. Κάτω από την προβλήτα, οι τουρίστες θα βρουν μια παραλία με βότσαλα και πολύχρωμες καμπάνες για την τέλεια φωτογραφία στο Instagram.

Στην κορυφή βρίσκονται επίσης η παραλία Nissi στην Κύπρο, η Durdle Door στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Playa d'en Bossa στην Ίμπιζα. Από τη λίστα δεν λείπουν και οι ελληνικές παραλίες, με το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο να είναι στη θέση 17 και να ακολοθούν Μπάλος και Ελαφονήσι στην Κρήτη, καθώς και η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο και το Βουτούμι των Αντιπαξών.

Η δεκάδα

10. Cala Salada: Ibiza, Ισπανία

9. Barceloneta Beach: Barcelona, Ισπανία

8. Praia da Rocha: Algarve, Πορτογαλία

7. La Pelosa Beach: Stintino, Ιταλία

6. Bournemouth Beach: Bournemouth, Ηνωμένο Βασίλειο

5. Playa d'en Bossa Beach: Ibiza, Ισπανία

4. Durdle Door Beach: Dorset, Ηνωμένο Βασίλειο

3. Nissi Beach: Ayia Napa, Κύπρος

2. Brighton Beach: Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο

1. Positano: Salerno, Ιταλία