Κάνεις διαρκώς αρνητικές σκέψεις; Ιδού μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις

06.10.2019
Κάνεις διαρκώς αρνητικές σκέψεις; Ιδού μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις
Γίνε πιο θετική άμεσα!

Το τεταμένο πολιτικό κλίμα, η πληθώρα αρνητικών πληροφοριών μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τα προσωπικά προβλήματα μας δυστυχώς συνοδεύουν αυτό το που ονομάζουμε ζωή - ό, τι κι αν είναι.

Δες και αυτό: Έτσι θα καταφέρεις να απολαύσεις τις διακοπές σου στο μέγιστο

Όλοι μας πέφτουμε στην παγίδα της αρνητικής σκέψης από καιρό σε καιρό, είτε είναι κάτι μικρό που χαλάει τη διάθεσή μας για τη μέρα είτε κάτι πιο σοβαρό, που μας κάνει να διανύουμε μια ζόρικη ψυχολογικά περίοδο. Αλλά η έξοδος από αυτήν την κατάσταση είναι σημαντική για την υγεία μας.

Η νευροψυχολόγος και μέλος του διδακτορικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Colymbia, Sanam Hafeez, και ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του The Ranch, Alex Glasscock, μοιράζονται τις δικές τους συμβουλές για το πώς να ξεπεράσουμε την αρνητικότητα και να κάνουμε υγιείς σκέψεις ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

Αυτό το είδες; 5 απλά μυστικά που μπορούν να τονώσουν την αυτοεκτίμηση σου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ
1. "Κάνε μια λίστα ευγνωμοσύνης. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν το κάνουμε αυτό καθημερινά θα μας είναι πολύ χρήσιμο. Μπορεί να είναι απλά πράγματα όπως 'Είμαι ευγνώμων για τη γάτα μου, για την ικανότητα μου να αναπνέω χωρίς προβλήματα, για το ότι έχω ένα κρεβάτι να κοιμάμαι', κλπ."

2. "Εξέτασε το ποιος και το τι αφήνεις να μπαίνει στο μυαλό σου. Τι βλέπεις στην τηλεόραση; Τι μουσική ακούς; Με τι φίλους κάνεις παρέα; Νιώθεις ανεβασμένη ή πεσμένη;"

3. "Πάρε το χρόνο σου. Όταν κινείσαι σε τόσο γρήγορους ρυθμούς, το μυαλό και το σώμα δουλεύουν σε υπερβολική ταχύτητα. Η επιβράδυνση δίνει στο μυαλό και τον οργανισμό χρόνο για να ηρεμήσουν."

4. "Μια άλλη τεχνική είναι να αγνοείς τα μικρά πράγματα. Παρ'όλο που ακούγεται ζοφερό, προσπάθησε όταν εμφανίζεται μια κατάσταση, να σκεφτείς αν όταν θα βρίσκεσαι λίγο πριν το θάνατό σου, αυτό θα είναι στη λίστα των τελευταίων σου σκέψεων. Κάτι τέτοιο μπορεί πραγματικά να βάλει τα πράγματα σε προοπτική."

Διάβασε επίσης: Κοιμήθηκες άσχημα; 5 tips επιβίωσης για την επόμενη μέρα

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
"Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι δύσκολο είναι η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης στο σύστημά σου. Η καφεΐνη θα τονώσει περαιτέρω τις περιοχές του εγκεφάλου σου που σου προκαλούν να αισθάνεσαι ταραγμένη".

"Βρες το χιούμορ στη στιγμή, ή κοίταξε γύρω και δες εάν μπορείς να ανακαλύψετε ένα δώρο στο περιβάλλον σου. Ποιος ξέρει - μπορεί να συναντήσεις κάποιον, να βρεις την απάντηση σε μια ερώτηση ή να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερή είσαι".

"Αναδιαμόρφωσε την κατάσταση. Εάν είσαι κολλημένη στην Εθνική οδό γιατί έγινε ένα δυστήχημα, για εσένα μπορεί αυτό να είναι μια ταλαιπωρία αλλά για κάποιον άλλο είναι η απώλεια της ζωής τους ή ενός αγαπημένου τους πρόσωπο. Εκμεταλλεύσου τη στιγμή για να μετρήσεις όσα σε κάνουν τυχερή, αντί να εστιάσεις στα αρνητικά, τα οποία μπορεί να μην είναι και τόσο σοβαρά".

ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ
"Η αρνητικότητα τροφοδοτεί την αδράνεια, και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου", λέει η Hafeez. "Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, βγες έξω και δραστηριοποιήσου ή κάνε γυμναστική - η άσκηση παράγει ενδορφίνες οι οποίες θα σου δώσουν ενέργεια και θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα".

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΟΥ
"Αφαίρεσε όλη την ακαταστασία στα δωμάτια, τις ντουλάπες, τα συρτάρια, το γκαράζ, την αυλή και το αυτοκίνητο", συνιστά ο Glasscock. "Άνοιξε τις περσίδες και τα παράθυρά σου και άφησε το φως και το φρέσκο ​​αέρα να πλημμυρίσει το χώρο σου. Μπορείς επίσης να κάνεις ό, τι μπορείς για να κάνεις το χώρο σου πιο φιλόξενο, κομψό και ήρεμο".