Οι 3 απαράβατοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι καλεσμένοι ενός γάμου

08.08.2019
Οι 3 απαράβατοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι καλεσμένοι ενός γάμου
Διανύουμε την εποχή του καλοκαιριού που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι. Και οι πιθανότητες που έχεις να πας καλεσμένη σε 2-3 γάμους αυτή την περίοδο, είναι πολλές. Αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ τι δεν θα πρέπει να κάνεις όταν πηγαίνεις σε έναν γάμο; Η Independent μίλησε πρόσφατα με την ειδική για τους κανόνες εθιμοτυπίας Diane Gottsman, για το πώς να συμπεριφερθείς ως προσκεκλημένη σε ένα γάμο και, συγκεκριμένα, για τους τρεις κανόνες που θεωρεί ότι δεν μπορείς να παραβιάσεις. Ιδού λοιπόν...

Δεν πρέπει να φορέσεις λευκό ένδυμα

Αλλά ίσως το ήξερες ήδη, έτσι δεν είναι; Ο κανόνας λέει: στο γάμο κανένας προσκεκλημένος δεν πρέπει να φορέσει λευκό ένδυμα - εκτός αν για κάποιο λόγο τους έχει ζητηθεί. «Το λευκό είναι αποκλειστικά για τη νύφη», δήλωσε η Gottsman.

Διάβασε και αυτό: Καλεσμένη σε γάμο; Πάρε έμπνευση από αυτό το ακαταμάχητο look της Rosie Huntington!

Δεν πρέπει να πάρεις μαζί τα παιδιά σου εάν η πρόσκληση αναγράφει «όχι παιδιά»

Η ειδική για τους κανόνες της εθιμοτυπίας λέει ότι η νύφη και ο γαμπρός πρέπει πάντα να είναι η προτεραιότητα στο γάμο τους, ακόμα κι αν πρέπει να προσαρμόσεις τα δικά σου σχέδια. Ναι, πιθανώς θα προτιμούσες να φέρεις μαζί τα παιδιά σου και όχι να υποχρεωθείς σε κάποιον να τα κρατήσει, αλλά εάν το πάρτι του γάμου είναι προγραμματισμένο να γίνει χωρίς παιδιά, προσπάθησε να το τηρήσεις. «Οι επισκέπτες πρέπει να τιμήσουν την επιθυμία του ζευγαριού», λέει η ειδικός. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίος ο θηλασμός.

Δες και αυτό: Η τάση που φορούν οι πιο κομψές καλεσμένες στους γάμους της σεζόν

Δεν θα πρέπει να γίνει πρόταση γάμου σε κάποια καλεσμένη

Κανείς δεν πρέπει να κλέψει τη λάμψη εκείνη την ημέρα από το ζευγάρι, ειδικά σε μια τόσο ξεχωριστή (και δαπανηρή!) ημέρα. Όπως λέει η Gottsman, «η γιορτή θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά για τη νύφη και τον γαμπρό. Οποιοδήποτε άλλο σημαντικό γενονός (πρόταση γάμου, γενέθλια) θα πρέπει να περιμένει».

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σχεδιάσεις να πας σε ένα γάμο, σιγουρέψου για το εάν επιτρέπονται τα παιδιά στο πάρτι, ότι δεν φοράς λευκό και ότι δεν πρόκειται να δεχθείς πρόταση γάμου από τον φίλο σου που σε συνοδεύει.