Είναι η χρονιά της περιποίησης σώματος — Δες πώς να χτίσεις μια αποτελεσματική ρουτίνα

Είναι η χρονιά της περιποίησης σώματος — Δες πώς να χτίσεις μια αποτελεσματική ρουτίνα
ΠΗΓΗ:@FREEPICK
Το body care είναι στα καλύτερά του και σήμερα θα δούμε πώς μπορείς να χτίσεις μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης.

Γνωρίζω μόνο ένα άτομο που φροντίζει σχολαστικά το δέρμα του, και πιστέψτε με, αυτό φαίνεται. Η γιαγιά μου πάντα είχε μια λάμψη στο πρόσωπό της και δεν είναι μόνο επειδή έχει καρδιά αγγέλου. Την έχω ρωτήσει αμέτρητες φορές πώς καταφέρνει να έχει τόσο απαλή και λαμπερή επιδερμίδα, και σε όλη μου τη ζωή, μου μιλά για τις πρακτικές και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί καθημερινά για να το πετύχει. Η πρώτη μου σκέψη; Αυτό ακούγεται σαν πολλή δουλειά. Η δεύτερη; Λοιπόν... υποθέτω ότι αυτή η λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων, οπότε πρέπει να ξεκινήσω μια σωστή και ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης σώματος.

Το μόνο πράγμα που με εμπόδιζε να δώσω προτεραιότητα στη ρουτίνα περιποίησης σώματος είναι η καθαρή τεμπελιά. Αλλά φέτος αλλάζω σελίδα και δεσμεύομαι να το κάνω. Αν και εσείς είστε έτοιμες να αφοσιωθείτε στην περιποίηση σώματος, σας παραθέτω τις συμβουλές που έμαθα για τη διατήρηση της τέλειας και υγιούς επιδερμίδας, που θα κάνουν το δέρμα σας τόσο απαλό και λαμπερό, από την κορυφή έως τα νύχια.

Πώς να χτίσετε μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης σώματος

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά (και, ειλικρινά, τα απαραίτητα για να αποκτήσετε υγιές δέρμα).

Μείνετε ενυδατωμένες

Λυπάμαι που θα το πω σε όλες τις φίλες που ξεχνούν να πίνουν νερό, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε. Αν θέλετε το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται ενυδατωμένο, πρέπει να παραμένετε ενυδατωμένες. Η κατανάλωση νερού σχετίζεται άμεσα με την καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος και την κυκλοφορία του αίματος, οπότε η λήψη επαρκούς ποσότητας νερού (το να πίνετε τη μισή ποσότητα του σωματικού σας βάρους σε ποτήρια νερού είναι ένας καλός κανόνας!) θα σας κάνει όχι μόνο να αισθάνεστε καλύτερα, αλλά και το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο.

Κάντε ντους με χλιαρό νερό

Μου αρέσει να κάνω ντους σε πολύ ζεστό νερό, αλλά δυστυχώς το καυτό νερό μπορεί να ξηράνει και να ερεθίσει την επιδερμίδα και να επιδεινώσει δερματικές καταστάσεις όπως το έκζεμα. Δεν λέω ότι ο μόνος τρόπος για λαμπερή επιδερμίδα είναι να κάνετε παγωμένα ντους. Αλλά αν μειώσετε τη θερμοκρασία σε χλιαρό, το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί.

Απολέπιση τακτικά

Η απολέπιση 1-3 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός σας!) μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ξερών, νεκρών κυττάρων του δέρματος και να δώσει χώρο για να σχηματιστούν νέα, υγιή κύτταρα. Επιπλέον, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος (επιπλέον πόντοι αν χρησιμοποιείτε βούρτσα για στεγνό βούρτσισμα!) που μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή τοξινών και στην ενίσχυση της λάμψης του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό καθημερινά

Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30 για να καλύπτετε όλο το δέρμα που δεν καλύπτεται από ρούχα. Αν και μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να εφαρμόζετε αντηλιακό όταν δεν πρόκειται να εκτεθείτε άμεσα στον ήλιο, το SPF μπορεί να σας προστατεύσει από ανισότητες στην χρωστική ουσία του δέρματος, σκούρες κηλίδες, μελανώματα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια

Τα σκληρά σαπούνια και ένα μεγάλο όχι (ειδικά αυτά που περιέχουν ερεθιστικά ή έντονα αρώματα) μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον φραγμό του δέρματος, προκαλώντας ερεθισμό και ξηρότητα. Για να αποφύγετε αυτό, ελέγξτε τα προϊόντα σας (σαπούνια σώματος, λοσιόν) για σκληρά συστατικά και επιλέξτε πιο ήπιες συνθέσεις.

Εργαλεία για τη ρουτίνα περιποίησης σώματος

Τα σωστά εργαλεία μπορούν όχι μόνο να κάνουν τη ρουτίνα περιποίησης σώματος ευκολότερη και ταχύτερη, αλλά και να αναβαθμίσουν την εμπειρία σε καθημερινή βάση.

Extra advice: Η σωστή σειρά για τη ρουτίνα περιποίησης σώματος είναι καθαρισμός, απολέπιση, ορός σώματος, ενυδάτωση σε όλο το σώμα και λαδάκι λάμψης αν θέλετε για το τέλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.09.2024 - 16:17