Κρέμα, λοσιόν & gel: Τι να διαλέξεις ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες

Κρέμα, λοσιόν & gel: Τι να διαλέξεις ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες
ΠΗΓΗ:@hannaschonberg
Οι διαφορές τους και ποιο είναι το ιδανικό για εσένα.

Η επιλογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας σώματος μπορεί να είναι πρόκληση. Ίσως ψάχνεις κάτι που να μην είναι υπερβολικά λεπτόρρευστο, αλλά και κάτι που να μην είναι πολύ πηχτό. Ανάμεσα σε κρέμα, λοσιόν και gel, κάθε προϊόν έχει διαφορετική σύνθεση και προσφέρει μοναδική εμπειρία ενυδάτωσης. Για να κάνεις τη σωστή επιλογή, δες παρακάτω τις βασικές διαφορές τους και πώς θα βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου.

Τι είναι η ενυδατική σε μορφή gel;

Οι ενυδατικές κρέμες σε gel είναι οι πιο ελαφριές από τις τρεις επιλογές. Συνήθως έχουν βάση το νερό, κάτι που τις καθιστά δροσερές και αέρινες. Αν και περιέχουν λιγότερο λάδι, συχνά περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ ή άλλα ενυδατικά συστατικά που «κλειδώνουν» την υγρασία στο δέρμα, χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα. Λόγω της ελαφριάς τους υφής, αυτές οι κρέμες είναι δημοφιλείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και για όσους έχουν λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα.

Τι είναι η λοσιόν;

Η λοσιόν αποτελεί το μέσο μεταξύ της κρέμας και του gel. Είναι πιο πλούσια σε ενυδατικά συστατικά από το gel, αλλά δεν είναι τόσο βαριά όσο η κρέμα. Περιέχει περισσότερο νερό από την κρέμα, γεγονός που την κάνει πιο ρευστή και εύκολη στην εφαρμογή. Συνήθως απορροφάται γρήγορα και αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο χωρίς να είναι λιπαρό. Είναι κατάλληλη για μικτές επιδερμίδες και για όσους αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα όπως η ροδόχρους ακμή.

Τι είναι η κρέμα;

Αν ψάχνεις την πιο πλούσια και παχύρρευστη επιλογή, τότε η κρέμα είναι για σένα. Οι κρέμες έχουν συνήθως υψηλότερη περιεκτικότητα σε έλαια και μαλακτικά συστατικά, όπως το βούτυρο καριτέ και η γλυκερίνη. Αυτό τις κάνει ιδανικές για πολύ ξηρά δέρματα ή για όσους χρειάζονται βαθιά ενυδάτωση. Οι κρέμες συνήθως είναι πιο βαριές στην αίσθηση, αλλά προσφέρουν έντονη θρέψη και προστασία στο δέρμα. Είναι κατάλληλη για εξαιρετικά ξηρές επιδερμίδες ή για άτομα με δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα.

Τι να επιλέξεις;

Η επιλογή μεταξύ κρέμας, λοσιόν και gel εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου, τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι, ένα ελαφρύ gel ή μια λοσιόν είναι οτι χρειάζεσαι. Αντίθετα, τον χειμώνα ή αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό, μια κρέμα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση. Αν έχεις συγκεκριμένες δερματικές ανησυχίες, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείς έναν ειδικό πριν δοκιμάσεις κάποιο νέο προϊόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.09.2024 - 11:42