Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; 7 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

07.08.2019
Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; 7 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις
Oι αεροπορικές πτήσεις είναι πάντα αγχωτικές, ακόμα και για αυτούς που δεν φοβούνται τα αεροπλάνα. Επίσης, πρόσθεσε ότι πρέπει να σχεδιάσεις τα πάντα εκ των προτέρων, να φτιάξεις τις βαλίτσες σου, να φτάσεις στο αεροδρόμιο εγκαίρως και να περάσεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που συχνά κάνουν ακόμα και τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες, να αισθανθούν ζαλάδα. Ειδικά, τώρα το καλοκαίρι που τα αεροδρόμια είναι από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του πλανήτη Εμείς που αγαπάμε τα ταξίδια, θέλουμε να σου δώσουμε 7 συμβουλές για μερικά από τα λάθη που ίσως δεν γνωρίζεις καν ότι κάνεις, στη διαδικασία ενός αεροπορικού ταξιδιού. Ας δούμε όμως ποια είναι:

1. Βάζεις τα χαρτιά σου σε μια μικρή τσάντα

Μερικοί άνθρωποι βάζουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε μια μικρή τσάντα, ώστε να μπορούν πάντα να τα έχουν δίπλα τους. Όσο περισσότερες τσάντες έχεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να προσέχεις τα πάντα. Μια μικρή τσάντα μπορεί να ξεχαστεί σε ένα ταξί ή σε ένα καφέ στο αεροδρόμιο. Είναι καλύτερο να βάλεις την ταυτότητά σου ή το διαβατήριό σου στην τσέπη μιας μεγαλύτερης τσάντας και κάποια χρήματα σε διαφορετικά μέρη.

Διάβασε επίσης: Τα 4 ζώδια που συνηθίζουν να ακυρώνουν τα σχέδια τους, οπότε μην εκπλαγείς αν το κάνουν

2. Ξεχνάς να ψάξεις από πριν, ποια διαδρομή θα ακολουθήσεις για το αεροδρόμιο

Εάν θέλεις να μεταβείς στο αεροδρόμιο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μην ξεχάσεις από πριν να ψάξεις για τα δρομολόγια τουτς. Πολλές φορές κάποια τρένα καθυστερούν πολύ ή κάποια δρομολόγια ακυρώνονται. Εάν έχεις βαριές αποσκευές και μένεις κοντά σε σταθμό μετρό, μπορείς να αποφύγεις να ξοδέψεις τα χρήματα σου σε ταξί.

3. Αδυνατείς να διαχειριστείς το χρόνο σου με σύνεση

Συνιστάται να φτάσεις στο αεροδρόμιο 2 με 3 ώρες πριν από την αναχώρηση. Αλλά μερικές φορές είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις και τελικά όταν φτάνεις αρκετά νωρίτερα, ξοδεύεις πολύ χρόνο περιμένοντας την πτήση σου. Από την άλλη πλευρά, όσοι δεν επιθυμούν να φτάσουν νωρίτερα κινδυνεύουν να καθυστερήσουν και ενδεχομένως να χάσουν την πτήση τους.

4. Δεν κάνεις check-in online

Πολλές αεροπορικές εταιρείες σου παρέχουν την ευκαιρία να κάνεις check-in online επειδή συμφέρει περισσότερο οικονομικά (δεν χρειάζεται να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους). Επιπλέον, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, κυρίως χαμηλού κόστους, μπορεί ακόμα και να «τιμωρήσουν» όσους δεν κάνουν online check-in.

Αυτό το διάβασες; Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; Ιδού τα quotes που θα κάνουν τις αναρτήσεις σου στα social media να ξεχωρίσουν

5. Πληρώνεις για τις υπέρβαρες αποσκευές

Είναι καλό να γνωρίζεις το βάρος των αποσκευών σου προτού φτάσεις στο αεροδρόμιο, διαφορετικά μπορεί να βρεθείς σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να αποφασίσεις τελευταία στιγμή: θα πληρώσεις τελικά για τις βαριές βαλίτσες σου ή θα επανασυσκευάσεις τα πράγματά σου την τελευταία στιγμή;

6. Χαλαρώνεις μετά το πέρασμα από το σημείο ελέγχου ασφαλείας

Πιστεύεις ότι όλοι οι έλεγχοι τελείωσαν και μπαίνεις στα καταστήματα duty-free. Είναι καλύτερα όμως να ψάξεις για την πύλη σου εκ των προτέρων και να ελέγξεις αν ο προορισμός είναι σωστός. Ακόμα και μετά την εύρεση της πύλης, θα πρέπει να ελέγχεις τις πληροφορίες στην οθόνη κάπου-κάπου, καθώς η πύλη μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή και να χρειαστείς επιπλέον χρόνο για να την βρεις.

7. Δοκιμάζεις ασυνήθιστα φαγητά πριν από την πτήση

Όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, θέλεις πάντα να δοκιμάζεις την τοπική κουζίνα. Αλλά δεν συνιστάται να φας πολύ εξωτικό φαγητό πριν από μια πτήση, αφού δεν ξέρεις πώς το στομάχι σου θα αντιδράσει σε αυτά τα ασυνήθιστα πιάτα. Η δυσπεψία και άλλα προβλήματα στο στομάχι μπορούν να χαλάσουν το ταξίδι σου ή ακόμα και να επηρεάσουν την υγεία σου εάν η αδιαθεσία σου, προκληθεί από επικίνδυνα παθογόνα.