Αθηνά Οικονομάκου: Έτσι διατηρεί αυτό το κορμί

15.07.2024
Αθηνά Οικονομάκου: Έτσι διατηρεί αυτό το κορμί
Με δύο παιδιά η Αθηνά είναι κορμάρα

Θα εκνευριστείτε λίγο το ξέρουμε, αλλά η Αθηνά Οικονομάκου ανήκει στις τυχερές που δεν έχουν ατνιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με το βάρος τους. Είναι θέμα γονιδίων. Όπως έχει αποκαλύψει η ίδια στο παρελθόν όχι μόνο δεν έχει κάνει ποτέ της δίαιτα, αλλά αντιθέτως έχει χρειαστεί να κάνει ειδική διατροφή για να πάρει βάρος.

«Δεν έχω κάνει ποτέ δίαιτα στη ζωή μου. Μάλλον είναι θέμα γονιδίων γιατί τρέφομαι μόνο με λιπαρά φαγητά και παρ' όλα αυτά δεν παχαίνω. Δεν υπάρχει μέρα που να μη φάω πατάτες τηγανιτές. Αφού καμιά φορά με παίρνουν από περιοδικά που ασχολούνται με την άθληση και την ευεξία και με ρωτούν ποιες είναι οι διατροφικές μου συνήθειες, και τους προτρέπω να μην γράψουν καλύτερα τίποτα, γιατί δεν θα πιστεύουν οι αναγνώστες αυτά που θα διαβάσουν» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο περιοδικό OΚ μετά τη γέννηση των παιδιών της ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα, προ παιδιών σε ανάλογη ερώτηση στο Like είχε πει:

«Δεν ακολουθώ κάτι συγκεκριμένο. Το αντίθετο θα έλεγα. Ποτέ δεν έχω κάνει δίαιτα για να χάσω. Ίσα ίσα έχω κάνει διατροφή για να μπορέσω να πάρω βάρος». Και τόνισε: «Δεν είμαι πολύ του γλυκού. Και στο πιάτο μου να είναι δεν τρώω πάνω από δύο πιρουνιές.

Κάθε πρωί ξεκινάω στύβοντας έναν χυμό. Ακόμη κι αν δεν φάω κάτι, πάντα πίνω ένα φρέσκο χυμό. Συνήθως όμως πεινάω πάρα πολύ το πρωί, οπότε τρώω ένα τοστ ή μία μπάρα δημητριακών. Στη συνέχεια, αν δεν έχω μαζί μου φαγητό, το μεσημέρι επιλέγω κάτι από το γύρισμα. Η αλήθεια είναι ότι φροντίζω να μαγειρεύω περισσότερο για να παίρνω μαζί μου φαγητό. Μετά είμαι στο τρέξιμο ενώ, το βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι, μου αρέσει να μαγειρεύω ας πούμε, μία μεγάλη μακαρονάδα».

Και τρώει και δεν ψεύδεται. Σίγουρα λοιπόν είναι θέμα μεταβολισμού. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως λιώνει και στη γυμναστική. Η Αθηνά Οικονομάκου κάνει φανατικά pilates και reformer και Cadillac και δεν παραλείπει ποτέ να επισκεφθεί το γυμναστήριο παρά μόνο όταν βρίσκεται εκτός Αθηνών είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για διακοπές.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.07.2024 - 01:17