Οι τομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, μια ουσία που προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου. Μαγειρεύοντας δε τις τομάτες, απελευθερώνεται ακόμα περισσότερο λυκοπένιο, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Ακόμα καλύτερο είναι να συνδυάζετε τροφές με τομάτες και καλά λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο), γιατί έτσι ο οργανισμός απορροφά ακόμα καλύτερα το λυκοπένιο. Μπορείτε, λοιπόν, να ετοιμάζετε φρέσκια σάλτσα τομάτας για τις πίτσες και τα ζυμαρικά σας ή να σερβίρετε με σάλτσα τομάτας τα κεφτεδάκια.
Η συνέχεια στο itrofi.gr