Η μακροβιοτική διατροφή της Μαντόνα

23.05.2012
Μην απορείς που η Μαντόνα στα 53 της χρόνια παραμένει φρέσκια και με σούπερ κορμί.

Η διάσημη τραγουδίστρια επιμένει να ακολουθεί μια μακροβιοτική διατροφή που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων του εντέρου – τα βακτήρια αυτά έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως βοηθούν στην πέψη- αποτρέποντας τις ασθένειες και διατηρώντας την εσωτερικά σε άριστη κατάσταση.

Η προσωπική σεφ της Μαντόνα, Mayumi Nishimura, την βοηθά να καταναλώνει ένα συνδυασμό προϊόντων ολικής άλεσης, λαχανικών , φικιών και σόγιας.

Ο γιατρός Ντέιβιντ Τόπινγκ (David Topping), ερευνητής διατροφής στο κέντρο Commonwealth της Αυστραλίας, τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα ''Vancouver Sun''

''Η διατροφή της Μαντόνα είναι πολύ σωστή. Τα βακτήρια που ζουν μέσα της, βοηθούν σε σημαντικές λειτουργίες του σώματος''.

Βέβαια, από μια τέτοια δίαιτα, λείπουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο καφές και το κρέας. Στην μακροβιοτική δίαιτα, τα χρήσιμα βακτήρια παίρνουν το όνομα προβιοτικά

Πολλές εταιρίες γαλακτοκομικών έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν σκευάσματα (γιαουρτιού) με προβιοτικά αλλά στην διατροφή της Μαντόνα τα γαλακτοκομικά δεν έχουν καμία θέση.

Η ίδια η 55χρονη σεφ της Μαντόνα τόνισε στην ίδια εφημερίδα ''Vancouver Sun'':

''Προσπαθούμε να αποφεύγει η Μαντόνα εντελώς την κατανάλωση τυποποιημένων προϊόντων''.

Η διάσημη σεφ έχει βοηθήσει κατά κόρον ασθενείς που υπέφεραν από καρκίνο και έπρεπε να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Στόχος της είναι πάντα με τα πιο υγιεινά υλικά να φτιάχνει γεύματα πλούσια σε θρεπτικές ύλες.

Πολλά από τα αγαπημένα πιάτα της Mayumi (το βιβλίο της θα το βρεις εδώ) έχουν σαν βάση διάφορα είδη φικιών σερβιρισμένα με καρότα, κρεμμύδια και προϊόντα σόγιας. Επιπρόσθετα, το πρωινό της Μαντόνα περιλαμβάνει κυρίως βρώμη.

Η Μαντόνα ξεκίνησε να ακολουθεί τη μακροβιοτική δίαιτα το 2010 και στις πρώτες δέκα ημέρες άρχισε να νιώθει τη διαφορά. Ξυπνούσε νωρίτερα, είχε μεγαλύτερη ενέργεια, ένιωθε φρέσκια το πρωί, και την ευγνωμοσύνη της στην διάσημη σεφ φανέρωσε με μια αφιέρωση στο βιβλίο της Nishimura με τα λόγια:

''Νιώθω σαν να έχει γυρίσει ο χρόνος 20 έτη πριν. Σε ευχαριστώ γι' αυτό''!