4 λόγοι για να πίνεις κάθε μέρα νερό

29.09.2024
4 λόγοι για να πίνεις κάθε μέρα νερό
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Πρέπει να γίνει η απόλυτη συνήθειά σου.

Η επαρκής ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία σου ανεξαρτήτως εποχής. Παρακάτω θα βρεις μερικούς σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό:

Το νερό βοηθάει στο αδυνάτισμα

Το νερό δεν περιέχει καθόλου θερμίδες, επομένως δεν μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Αν παρατηρήσεις αυξομειώσεις στο βάρος σου μετά από την κατανάλωση νερού, αυτές είναι προσωρινές. Η κατακράτηση υγρών δεν συνδέεται άμεσα με την ποσότητα του νερού που καταναλώνεις, αλλά με τα άλατα στις τροφές σου. Αν ακολουθείς δίαιτα, η ανάγκη σου για νερό δεν αλλάζει ιδιαίτερα, εκτός αν καταναλώνεις πολλές πρωτεΐνες, οπότε είναι καλό να αυξήσεις την πρόσληψη νερού κατά περίπου ένα λίτρο την ημέρα.

Το νερό χαρίζει τέλεια επιδερμίδα

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για υγιές δέρμα. Το νερό βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, και όταν δεν πίνεις αρκετό, το δέρμα σου αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και με την πάροδο του χρόνου εμφανίζει ρυτίδες. Αν θέλεις να διατηρήσεις τη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματός σου, μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό κάθε μέρα.

Το νερό συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η κατανάλωση ιαματικού νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε βρωμιούχα και ιωδιούχα άλατα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Το νερό αυτό ενεργοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα και σε συνδυασμό με θεραπείες όπως το υδρομασάζ ή το λεμφικό μασάζ, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.

Το νερό προσφέρει χαλάρωση

Το ζεστό νερό έχει καταπραϋντικές και αναλγητικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση των μυϊκών σπασμών. Αν νιώσεις το σώμα σου σφιγμένο ή αν έχεις κράμπες, ένα μπάνιο με χλιαρό νερό μπορεί να χαλαρώσει τους μυς σου. Ειδικά αν είσαι έγκυος και αισθάνεσαι σφίξιμο στην κοιλιά, το χλιαρό μπάνιο μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις πριν φτάσεις στο μαιευτήριο.

Με λίγα λόγια, το νερό είναι σύμμαχός σου σε πολλούς τομείς, από τη γενική ευεξία μέχρι την ομορφιά και τη χαλάρωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.09.2024 - 23:47