SEX

Τελικά υπάρχει καλή ώρα για σεξ;

04.10.2024
Τελικά υπάρχει καλή ώρα για σεξ;
ΠΗΓΗ:@hannaschonberg
Κάναμε την έρευνά μας και είμαστε εδώ για να απαντήσουμε

Όλοι ξέρουμε ότι το σεξ είναι μια από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες στη ζωή μας. Αλλά υπάρχει τελικά “καλή” ώρα για να κάνουμε σεξ; Μήπως είναι καλύτερα το πρωί, το απόγευμα ή το βράδυ; Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις διαφέρουν, και οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία και απόδοση ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Πρωινό σέξ

Για κάποιους, το πρωί είναι η ιδανική ώρα για σεξ. Όπως έδειξε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, οι άνδρες τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης το πρωί, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική επιθυμία τους. Αν εσύ και ο σύντροφός σου έχετε την πολυτέλεια να ξυπνήσετε νωρίς, ίσως να ανακαλύψετε ότι οι πρωινές στιγμές μπορούν να σας δώσουν μια δόση ευεξίας και σύνδεσης που θα σας κρατήσει χαμογελαστούς για όλη την ημέρα.

Απόγευμα: Μια δεύτερη ευκαιρία

Μπορεί το πρωί να είναι ιδανικό για κάποιους, αλλά το απόγευμα έχει τη δική του μαγεία. Ειδικά αν έχεις περάσει μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ως καταπραϋντικός παράγοντας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη διάθεση. Μια σύντομη «παύση» με τον σύντροφό σου μπορεί να αναζωογονήσει και τους δύο και να σας βοηθήσει να συνεχίσετε τη μέρα σας με περισσότερη ενέργεια.

Βραδινές στιγμές

Για πολλούς ανθρώπους, το βράδυ είναι η πιο ιδανική στιγμή για σεξ. Μετά από μια κουραστική μέρα, το βράδυ προσφέρει ένα περιβάλλον χαλάρωσης και οικειότητας. Μια μελέτη του National Health and Social Life Survey διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλύτερη σεξουαλική απόδοση το βράδυ, όταν είναι λιγότερο πιεσμένοι και πιο έτοιμοι να συνδεθούν με τον σύντροφό τους. Η ατμόσφαιρα του βραδινού φωτισμού και η δυνατότητα να είστε μόνοι σας συμβάλλουν σε αυτήν την αύξηση της επιθυμίας.

Τι παίζει ρόλο;

Εκτός από την ώρα της ημέρας, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιθυμία και την απόδοση στο σεξ. Η ψυχολογική διάθεση, οι ορμόνες, η σχέση με τον σύντροφο, ακόμα και το περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν πιο ελεύθεροι και σέξι όταν είναι σε διακοπές, ενώ άλλοι μπορεί να βρίσκουν την ευχαρίστηση σε καθημερινές ρουτίνες.

Τελικά…

Δεν υπάρχει μια σωστή ή λάθος ώρα για σεξ. Αυτό που μετράει είναι η επικοινωνία με τον σύντροφό σου και η προσαρμογή στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Ο καλύτερος χρόνος για σεξ είναι εκείνος που σας ταιριάζει και σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι και συνδεδεμένοι. Ό,τι και αν επιλέξετε, θυμηθείτε να απολαμβάνετε την εμπειρία και να είστε ανοιχτοί στις ανάγκες του άλλου. Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό είναι η σύνδεση και η αγάπη που μοιράζεστε.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.10.2024 - 01:55