6 μυστικά για να πετύχει η συγκατοίκηση

08.12.2016
Φυσικά και είστε μαζί τόσο καιρό αλλά δεν έχετε μείνει μαζί εκτός από ορισμένα τριήμερα και διήμερα. Η αλήθεια είναι πως το να ζήσεις τον σύντροφό σου από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι εκείνα τα μυστικά για να πετύχει η συγκατοίκηση σας.

Kαι οι δυο ξέρετε πολύ καλά πως η σχέση σας είναι αυτό που λέμε σοβαρή και πως έχετε αποφασίσει πως ε΄χετε ένα κοινό μέλλον και το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι να δείτε πως μπορείτε να συμβιώσετε στην καθημερινότητά σας. Ποια είναι όμως τα μυστικά για να πετύχει το... γλυκό;

Πρόκειται για το κοινό σας σπίτι και όχι για ξενοδοχείο.

Σίγουρα είσασταν διαφορετικά πριν μείνεται μαζί που ο καθένας μπορείς να πήγαινε σπίτι του έστω μόνο και για ύπνο τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Καλό είναι να ξέρει που είσαι και να ξέρεις και εσύ πότε θα πας στο σπίτι κ.λ.π. Ακόμη και το αν θα έρθει στο πσίτι για καφέ η κολλητή σου είναι μια πληροφορία που πρέπει και εκείνςο να γνωρίζει και να σέβεστε έτσι ο ένας το πρόγραμμα του άλλου.

Κανείς δεν είναι τέλειος- ούτε και εσύ!

Τώρα που θα μείνετε μαζί θα ανακαλύψεις και εσύ πράγματα για τον εαυτό σου που ίσως να μην ήξερες όπως και εκείνος απλά το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς από τους δυο σας δεν τα ξέρει όλα και δεν είναι τέλειος σε όλα. Μόλις δεχθείς για τον εαυτό σου πως δεν είσαι τέλεια θα είναι πιο εύκολο να αποδεχθείς τα τυχόν λάθη του ή τις συνήθειες του που μπορεί να σε εκνευρίζουν.

Τα χαριτωμένα γίνονται ενοχλητικά:

Ένα από τα λάθη που πολλοί κάνουν σε αυτό το πρώτο βήμα της κοινής ζωής με το άλλο τους μισό είναι να εκνευρίζονται με τις συνήθειες του και αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την σχέση. Σε λίγο θα μάθεις να αγνοείς τα ψεγάδια του τα οποία θα τα αγαπήσεις και αυτά ή έστω θα τα αποδεχθείς.

Οι κανόνες απο νωρίς:

Φυσικά και η συγκατοίκηση δεν είναι σαν τον γάμο. Τα ζευγάρια είναι μαζί ξέροντας πως μοιράζονται και τα καλά αλλά και τις ευθύνες. Το να θέσεις κάποιους βασικούς κανόνες από την αρχή της συγκατοίκησης θα κάνει την συμβίωση σας πιο εύκολη και αρμονική.

Το να μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού είναι μια καλή αρχή για να μην νιώσει κανείς "ριγμένος". Το να αποφεύγει ο ένας ή ο άλλος κάτι που πρέπει να γίνει το μόνο που θα κάνει είναι κακό στη σχέση σας.

Μην τσακώνεστε:

Προσπάθησε να λύσεις την όποια διαφορά σας όσο πιο "αναίμακτα" μπορείς χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα και ψάχοντας να βρεις λύση και όχι εμένοντας στην δική σου άποψη από εγωισμό.

Μην φοβηθείς να απολογηθείς:

Μην αφήσεις τον εγωισμό σου να χαλάσει την όμορφη σχέση σας και την συγκατοίκησή σας. Αν κάπου έχεις λάθος και το καταλάβεις μην φοβηθείς να πεις "συγγνώμη" και να φτιάξεςι την κατάσταση. Όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες και ειδικά όταν η τριβή είναι καθημερινή οι πιθανότητες "σύγκρουσεις" είναι μεγάλες.

Το κουμπί-κλειδί του:

Το πιο βασικό, αλλά παιτεί χρόνο. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αιτία πολέμου για τον αγαπημένο σου. Δεν θέλει τα φρούτα να είναι στο συρτάρι των λαχανικών και τρώει καλύτερα με το συγκεκριμένο πιρούνι. Θα σου πάρει καιρό αλλά θα το μάθεις και αυτό και το ίδιο θα κάνει και εκείνος με εσένα. Και τότε όλα θα είναι καλύτερα. Και μην ξεχνάς πως δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να κοιμάσαι και να ξυπνάς κάθε μέρα με τον αγαπημένο σου!