Αυτό είναι το πιο διπρόσωπο ζώδιο – Και όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις

14.09.2024
Αυτό είναι το πιο διπρόσωπο ζώδιο – Και όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις
Όχι, δεν είναι ο Δίδυμος.

Μην βιαστείς να κατηγορήσεις τους Διδύμους (και πάλι!) για την περίφημη διπροσωπία. Σίγουρα, οι Δίδυμοι έχουν τη φήμη για την αλλαγή διάθεσης, αλλά υπάρχει ένα άλλο ζώδιο που παίρνει το στέμμα του πιο «διπρόσωπου». Ετοιμάσου λοιπόν να εκπλαγείς, γιατί το πιο διπρόσωπο ζώδιο δεν είναι ο Δίδυμος... είναι ο Ζυγός!

Γιατί ο Ζυγός είναι το πιο διπρόσωπο ζώδιο;

Οι Ζυγοί κυβερνώνται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της ομορφιάς, της αγάπης και της ισορροπίας. Όλα ακούγονται τέλεια, έτσι δεν είναι; Και όμως, κάτω από αυτή την εξωτερική γοητεία, κρύβεται η αληθινή φύση τους. Οι Ζυγοί έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να προσαρμόζονται στις ανάγκες των γύρω τους. Είναι οι απόλυτοι διπλωμάτες και μπορούν να φανούν υπερβολικά «καλοί» με όλους. Όμως, αυτό τους κάνει και το ζώδιο που συχνά δείχνει ένα πρόσωπο εδώ και ένα τελείως διαφορετικό εκεί.

Μια μόνιμη αναζήτηση ισορροπίας

Αν ο Δίδυμος είναι το ζώδιο της πολυπλοκότητας, ο Ζυγός είναι το ζώδιο της αντιφάσεως. Θέλουν τόσο πολύ να διατηρήσουν την αρμονία, που καμιά φορά καταλήγουν να μην ξέρουν τι θέλουν οι ίδιοι! Μπορεί να σου πουν «ναι, πάμε για καφέ», ενώ μέσα τους να πεθαίνουν για μια μέρα στον καναπέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ψεύτες, απλώς είναι ικανοί να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποφύγουν τη σύγκρουση.

Απλά θέλουν όλοι να είναι ευχαριστημένοι

Το θέμα με τους Ζυγούς είναι ότι απλά δεν αντέχουν τις εντάσεις. Αντί να σου πουν αυτό που πραγματικά σκέφτονται, θα συμφωνήσουν μαζί σου για να διατηρήσουν την ηρεμία. Και έτσι μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι πραγματικά σκέφτονται. Τη μια στιγμή μπορεί να σε στηρίζουν με πάθος, την άλλη να φαίνονται εντελώς ουδέτεροι. Μην εκπλαγείς αν δεις τον Ζυγό να κάνει πίσω σε κάποια διαφωνία – για εκείνον, η αρμονία αξίζει περισσότερο από τη νίκη.

Δύο πρόσωπα, μία γοητεία

Ας το παραδεχτούμε: η «διπροσωπία» του Ζυγού δεν είναι κάτι κακό. Απλώς θέλει να τα έχει καλά με όλους και να διατηρεί τις ισορροπίες στη ζωή του. Αν έχεις ποτέ νιώσει ότι ο Ζυγός στη ζωή σου σε μπερδεύει, μην ανησυχείς. Είναι απλώς ο τρόπος του να προσαρμόζεται στα πάντα χωρίς να προκαλεί χάος. Στην πραγματικότητα, αυτή η ανάγκη του για αρμονία και ισορροπία τον κάνει να είναι ένα από τα πιο αγαπητά ζώδια ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές θα σε αφήσει με την απορία για το ποιο είναι το αληθινό του πρόσωπο.

Πώς να αντιμετωπίσεις τη «διπροσωπία» του Ζυγού

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι απλή: ρώτα τον Ζυγό τι θέλει πραγματικά. Ναι, μπορεί να σου πει αρχικά αυτό που νομίζει ότι θέλεις να ακούσεις, αλλά με λίγη επιμονή, θα αποκαλύψει την αλήθεια. Δείξε του ότι δεν χρειάζεται να σε ευχαριστήσει για να τα πάτε καλά – και θα δεις πόσο ανακουφισμένος θα είναι!

Συμπέρασμα; Αν ψάχνεις για το πιο διπρόσωπο ζώδιο, σταμάτα να δείχνεις τον Δίδυμο και ρίξε μια ματιά στον Ζυγό. Ναι, μπορεί να σε μπερδεύει με τις διαθέσεις και τις επιλογές του, αλλά το κάνει από αγάπη για την αρμονία και αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορείς να εκτιμήσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις 14.09.2024 - 11:44