Ταλαιπωρημένα νύχια από gel και ακρυλικό; Μάθε πώς θα τα δυναμώσεις

Ταλαιπωρημένα νύχια από gel και ακρυλικό; Μάθε πώς θα τα δυναμώσεις
ΠΗΓΗ:@sodaonmylips
Ο απόλυτος οδηγός για να επαναφέρεις τα νύχια σου απο το ημιμόνιμο και το gel.

Εάν τα νύχια σου έχουν γίνει αδύναμα και ξεφλουδίζουν μετά από την αφαίρεση ημιμόνιμου ή gel μανικιούρ, τότε ήρθε η ώρα να τους προσφέρεις την απαραίτητη φροντίδα. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός για να τα δυναμώσεις και να τα επαναφέρεις στην υγιή τους κατάσταση.

Πρόσεχε την αφαίρεση του βερνικιού

Όταν αφαιρείς μόνη σου το ημιμόνιμο ή το gel , υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρέσεις και ένα κομμάτι από την επιφάνεια του νυχιού. Αυτό οδηγεί σε νύχια πιο λεπτά, ευάλωτα και με τραχιά υφή. Ώρα για δράση!

Μείωσε το μήκος τους

Όσο πιο μακριά είναι τα νύχια, τόσο πιο εύκολα σπάνε, ειδικά αν είναι ήδη ταλαιπωρημένα. Καλύτερα, για όσο προσπαθείς να τα δυναμώσεις, να τα κρατάς κοντά και σε ασφαλές μήκος.

Επέλεξε το σωστό σχήμα

Απέφυγε τις αιχμηρές άκρες ή τα πολύ τετράγωνα σχήματα, καθώς αυτά μπορούν να επιβαρύνουν τα αδύναμα νύχια σου. Προτίμησε πιο στρογγυλεμένες γραμμές που είναι πιο φιλικές.

Χρησιμοποίησε απαλά το buffer

Το buffer είναι ο σύμμαχός σου για να εξομαλύνεις τις ατέλειες στην επιφάνεια των νυχιών. Περάσ' το απαλά για να μειώσεις τις ανομοιομορφίες, αποφεύγοντας όμως την υπερβολή.

Ενυδάτωσε τα νύχια σου

Η καθημερινή εφαρμογή λαδιού στα πετσάκια και στις παρανυχίδες μπορεί να κάνει θαύματα. Το λαδάκι απορροφάται εύκολα, προσφέρει ενυδάτωση και θρέφει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά, ακόμη και μετά από διαδοχικά μανικιούρ.

Μην ξεχνάς την κρέμα χεριών

Είναι σημαντικό να περιποιείσαι ολόκληρα τα χέρια σου, όχι μόνο τα νύχια. Η ενυδατική κρέμα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και συμβάλλει στην ενδυνάμωση των νυχιών, ενώ τα πετσάκια μαλακώνουν και δείχνουν υγιή.

Προστάτεψε τα από την υγρασία

Η συχνή έκθεση σε νερό μπορεί να κάνει τα νύχια σου ακόμα πιο ευαίσθητα. Για να τα προστατεύσεις, ειδικά όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, φόρεσε γάντια για να αποφύγεις την υπερβολική υγρασία.

Ξεκίνησε θεραπείες νυχιών

Δώσε στα νύχια σου ένα διάλειμμα από το ημιμόνιμο ή το gel και ξεκίνα μια ειδική θεραπεία ενδυνάμωσης. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει να ανακάμψουν και να γίνουν ξανά ανθεκτικά.

Άσε τα πετσάκια στην ησυχία τους

Αν συνηθίζεις να πειράζεις τα πετσάκια, προσπάθησε να το σταματήσεις. Άφησε τους ειδικούς να τα φροντίσουν, καθώς η περιποίηση τους βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των νυχιών σου.

Μην αφαιρείς μόνη σου το βερνίκι

Αν τα νύχια σου θα μπορούσαν να μιλήσουν, θα σου έλεγαν να μην αφαιρείς ποτέ μόνη σου το βερνίκι. Καλύτερα να κλείσεις ραντεβού με τον επαγγελματία που ξέρει πώς να το κάνει σωστά, χωρίς να βλάπτει την υγεία των νυχιών σου.

Με μερικά απλά βήματα, μπορείς να επαναφέρεις τα νύχια σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

Τελευταία τροποποίηση στις 15.09.2024 - 23:26