Σε χώρισε; Οδηγός επιβίωσης για ραγισμένες καρδιές

07.11.2013
Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε πολλές! Αμ δε! Ο χωρισμός σου χτύπησε την πόρτα μετά από μεγάλη ή μικρότερη σχέση αλλά εσύ έχεις το WomenOnly να σου παρέχει τις βασικές πληροφορίες για να αντέξεις το πικρό τούτο φορτίο!

Το άρθρο διαβάζεται καλύτερα με υπόκρουση ''Somewhere over the rainbow'' γιατί είναι σίγουρο πως ''Νο rain, no rainbows''.

Το έβλεπες, το έβλεπα, το βλέπαμε!

Ναι, αμέσως μετά το τέλος, αρχίζουν στο μυαλό σου να γυρίζουν ταινίες με στιγμές του παρελθόντος! Και να το cut και να το rewind και να το σημάδι και να το προαίσθημα! Την αλήθεια να την πούμε. Όσο υποψιασμένη κι αν πιστεύεις ότι ήσουν, δεν ήσουν. Ταυτόχρονα, όσο κι αν ψάχνεις τα σημεία κλειδιά για το που χάθηκε η μπάλα της σχέσης στο πρόσφατο διάστημα, χώνεψέ το: ό,τι κι αν πιστεύεις πως θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικά, δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως η σχέση θα είχε διαφορετική τροπή.

Για εσένα μου μιλάει ο Πουφ!

Σε όλα μα όλα τα πράγματα που έχεις στη ζωή τούτη, άπαξ και στα στερήσουν ξαφνικά σε ένα βράδυ, μια πόρωση θα την πάθεις. Όπως τότε που σου πήραν την Μπάρμπι από τα χέρια όταν ήσουν μικρούλα κι έκλαιγες μια βδομάδα, έτσι και τώρα, που σου πήραν το χαλί της ευτυχία ξαφνικά από τα πόδια, θα κλαις μέχρι να το χωνέψεις.

Ναι, οι φίλοι θα σου πουν να μην στεναχωριέσαι.

Ναι, όλα θα στον θυμίζουν τον άτιμο, το έπαθε κι ο Ρακιτζής με τον Πουφ, που του μιλούσε για την άλλη και γύρισε μαζί του τα νησιά.

Ναι, θα πρηστεί το μάτι από το δάκρυ κορόμηλο.

Τούτη είναι μια καλή διαδικασία για να ζυγίσεις τα κότσια σου, να δεις τι αντέχεις και πόσο καιρό χρειάζεσαι για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου.

Γιατί υπάρχει ζωή... και μετά από σένα!

Σοφά το τραγούδησε η Δέσποινα πριν από χρόνια και θα το τιμήσεις κι εσύ, μαζί με τα κλασικά και πολυτραγουδισμένα: ''Περνώ και μόνη μου καλά, τι είχαμε, τι χάσαμε''.

Τώρα που πρέπει να επαναξιολογήσεις την καθημερινότητά σου, τώρα που κάθε ανάσα μοιάζει δύσκολη και η μέρα βγαίνει ακόμα πιο δύσκολα, έχει δίπλα τους ανθρώπους που αγαπάς.

Φίλους, οικογένεια, τον Παντελή Παντελίδη, το Γιάννη Πλούταρχο, τα άτομα αυτά που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την καψούρα, να γιορτάσεις το χωρισμό και να σταθείς στα πόδια σου.

Εργασιοθεραπεία αγάπη μου!

Αν είσαι από ου τυχερούς της εποχής που διαθέτουν εργασία, φόρτσαρε! Γίνε η πιο καλή επαγγελματίας και δες τις μέρες να κυλούν νεράκι με μπόλικη δουλειά. Αν πάλι σε πετυχαίνει ο χωρισμός άνεργη, κάνε σεμινάρια, σπορ, τρέξε στο Μαραθώνιο, βάψε το σπίτι, και γενικά απασχόλησε πνεύμα και σώμα για να πέφτεις πιο εύκολα για ύπνο το βράδυ.

Μα ήταν ο άνθρωπός μου, το άλλο μου μισό, ήμασταν ένα, εμείς , εμείς!

Η μεγαλύτερη δυσκολία στις πρώτες ημέρες του χωρισμού, είναι να βγεις από το καθιερωμένο εμείς και να αρχίσεις να κοιτάζεις τον εαυτό σου, την πάρτη σου λαϊκιστή. Σίγουρα θα προσπαθήσεις να τον δικαιολογήσεις, θα τον κατηγορήσεις, θα τον αμφισβητήσεις αλλά ας το παραδεχτούμε: μέσα στο παιχνίδι του χωρισμού είναι όλα αυτά. Για να περάσεις και πάλι στο εγώ, χρειάζεται κάποιος χρόνος και τον έχεις όλο δικό σου το χρόνο αυτό για να συγχωρέσεις και να προχωρήσεις!

Tα απαραίτητα:

-Χαρτομάντηλα

-Καψουροτράγουδα

-Καλούς φίλους

Μπόλικο παγωτό-αμερικανιά θα πεις αλλά τι έχεις να ζηλέψεις εσύ από τις σταρ του Χόλιγουντ

Ελπίδα-όχι ότι εκείνος θα επιστρέψει αλλά πως μπορα είναι θα περάσει!

Από την Κατερίνα Πατούλια

Διάβασε ακόμα για να βοηθηθείς:

Τα κλειδιά επιβίωσης της φρεσκοχωρισμένης

Πώς να ξεπεράσεις το χωρισμό σαν σταρ

4 βασικά λάθη που κάνεις στο χωρισμό

Πώς να επιβιώσεις μετά το χωρισμό βάσει ζωδίου