Ήπιες πολύ σαμπάνια; Δες πώς να φροντίσεις το δέρμα σου μετά από ένα hangover

Ήπιες πολύ σαμπάνια; Δες πώς να φροντίσεις το δέρμα σου μετά από ένα hangover
Οι συμβουλές που δεν ήξερες οτι χρειαζόσουν.

Όλοι μιλάνε για τους πονοκεφάλους, τη ναυτία, το αίσθημα ότι «το νερό είναι το πιο νόστιμο υγρό στον κόσμο» στις 2 το πρωί, το άγχος του hangover, τα DADs (Day After Drinking) και φυσικά το τυφλωτικό φως που μπαίνει από τα παράθυρα. Αλλά δεν μιλάμε αρκετά για το πώς ένα hangover καταστρέφει το πρόσωπό μας. Κοκκινίλες, πρήξιμο, φλεγμονή, σπυράκια, ξηρότητα, το επόμενο πρωί δεν είναι καθόλου καλό για το δέρμα σου. Μιλάμε για το τρομερό πρόβλημα που λέγεται «hangover στο δέρμα».

Γενικά δεν είμαι fan του αλκόολ, αλλά όταν βλέπω φίλες μου να πίσουν το μόνο που σκέφτομαι ως γνήσια beauty lover είναι το απίστευτα αφυδατωμένο δέρμα που θα κληθούν να έρθουν αντιμέτωπες την επόμενη μέρα. Έχω τη λύση όμως για να το βοηθήσεις και να του δώσεις ένα boost που σίγουρα το χρειάζεται! Θεώρησέ το ως την απόλυτη ρουτίνα για μετά από μια μεγάλη βραδιά.

1. Πιες νερό. Πολύ νερό.

Κατανάλωσε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό, ιδιαίτερα πριν πιείς καφέ. Επόμενο step; Ναι ο καφές για να ανοίξει και λιγάκι το μάτι σου.

2. Κάνε καθαρισμό με έλαιο

Τα καθαριστικά με έλαιο είναι απλά μαγικά. Όχι μόνο ενυδατώνουν ελαφρώς το δέρμα στο πρώτο βήμα της ρουτίνας σου, αλλά αφαιρούν και τη βρωμιά, την λιπαρότητα και το επιπλέον μακιγιάζ που μπορεί να έχει απομείνει (γιατί όλοι ξέρουμε ότι όταν έχουμε πιει λίγο παραπάνω, δεν είμαστε και τόσο προσεκτικοί με το ντεμακιγιάζ μας και το χειρότερο σενάριο είναι να μη το κάνουμε και καθόλου).

3. Δεύτερος καθαρισμός

Όταν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα πιο ήπιο καθαριστικό. Ορισμένοι αισθητικοί και δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα στη ρουτίνα σου, καθώς είναι αυτό που προετοιμάζει την επιδερμίδα σου για τα επόμενα βήματα. Όταν το δέρμα σου καθαρίζεται σωστά χωρίς να μένει ξηρό, είσαι έτοιμη να προχωρήσεις.

4. Χημική απολέπιση

Η χημική απολέπιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσεις στο δέρμα σου το απόλυτο boost, ειδικά αν αγαπάς το λαμπερό δέρμα. Μπορείς να δοκιμάσεις τόνερ, μάσκες ή πίλ που περιέχουν απολεπιστικά οξέα, όπως μανδελικό (το πιο ήπιο), γλυκολικό, σαλικυλικό, γαλακτικό και μηλικό οξύ. Με αυτόν τον τρόπο, θα απαλλαγείς από τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος λόγω του αλκοόλ και θα επαναφέρεις την εμφάνιση του δέρματός σου όπως ήταν πριν το πρώτο ποτό!

5. Μάσκα αργίλου

Μια καλή αποτοξινωτική μάσκα, όχι μόνο βοηθά στη θεραπεία των σπυριών που μπορεί να έχουν εμφανιστεί ήδη, αλλά σταματά και την εμφάνιση νέων. Επέλεξε κάτι που δεν θα ξηράνει περισσότερο το δέρμα σου.

6. Ενυδατική μάσκα

Το αλκοόλ στερεί από το δέρμα το νερό, οπότε συνήθως μας αφήνει αφυδατωμένες (εξ ου και το ότι σκέφτεσαι «το νερό είναι τόσο καλό» κάθε φορά που ξυπνάς με hangover), και αυτό περιλαμβάνει το δέρμα σου. Ο αγαπημένος μου τρόπος να επαναφέρω την ενυδάτωση του δέρματος είναι εφαρμόζοντας στρώσεις ενυδατικών προϊόντων. Μια sheet mask είναι η καλύτερη επιλογή και αν τη βάλεις στο ψυγείο θα είναι εξαιρετικά δροσιστική.

7. Ενυδατική κρέμα

Ώρα για τα «μεγάλα όπλα» και ξέχνα τις ελαφριές ενυδατικές με SPF. Χρειάζεσαι μια πλούσια, παχιά ενυδατική κρέμα που θα κλειδώσει όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα.

8. Κρέμα ματιών

Και μην ξεχάσεις την κρέμα ματιών. Τα πρησμένα μάτια σου ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια μετά τη νύχτα που μόλις τους χαρίσες. Περιποιήσου τα με τον καλύτερο τρόπο.

9. Κάνε ένα μασάζ προσώπου

Βοήθησε την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος με ένα μασάζ λεμφικής αποστράγγισης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο όπως gua sha ή απλά τα δάχτυλά σου, αρκεί να προετοιμάσεις το δέρμα με ένα έλαιο για να μην τραβάς το δέρμα κατά τη διάρκεια του μασάζ.

10. Χρησιμοποίησε έναν κρύο κύλινδρο

Το κρύο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος. Ένας κρύος κύλινδρος ή ακόμα και απλά παγάκια είναι εξαιρετικές επιλογές.

11. Χρησιμοποίησε αντηλιακό

Εάν χρησιμοποίησες AHA (aka γλυκολικά, γαλακτικά και κιτρικά οξέα) ή BHA (aka σαλικυλικό οξύ), είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό, καθώς αυτά τα οξέα κάνουν το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στις βλάβες από τον ήλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.09.2024 - 18:28