Χωρίζει ο Τοχούρογλου

12.09.2001
Αγαπημένε μου Γιώργο, Συγκλονισμένοι παρακολουθούσαμε χθες τα γεγονότα στις ΗΠΑ και πανικόβλητοι τρέχαμε να γράψουμε τις εξελίξεις, όταν το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπά ωσάν δαιμονισμένο. " Χωρίζει ο Τοχούρογλου. Βρήκε νέα αγαπημένη κι άφησε γυναίκα και παιδιά" μου είπε η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής, προκαλώντας μου το ενδιαφέρον.
Αγαπημένε μου Γιώργο,


Συγκλονισμένοι παρακολουθούσαμε χθες τα γεγονότα στις ΗΠΑ και πανικόβλητοι τρέχαμε να γράψουμε τις εξελίξεις, όταν το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπά ωσάν δαιμονισμένο. "Καλά, ρε συ τι γίνεται στον αθλητικό χώρο; Περονόσπορος έχει πέσει"; άκουσα να λέει η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής. Τα πόδια μου κόπηκαν. Πρόκειται για καμιά σοβαρή ασθένεια, κινδυνεύουν άμεσα οι αθλητές μας; "Χωρίζουν το ένα ζευγάρι μετά το άλλο. Σωρηδόν τα διαζύγια" συνέχισε γελώντας ο φίλος μου. Δεν πίστευα στα αυτιά μου, εδώ ο κόσμος καίγεται! Ήθελα να ήξερα που τους βρήκα τέτοιους φίλους.

Ωστόσο, πριν του κλείσω το τηλέφωνο στα μούτρα, διότι Γιώργο μου τυγχάνει να είμαι άτομο σοβαρό με αίσθηση του τι γίνεται γύρω μου - μου έσκασε την είδηση: χωρίζει ο Τοχούρογλου, οπότε κι έκατσα να ακούσω τα καθέκαστα. Κι αυτό, επειδή είμαι ΠΑΟΚτζου, όχι τίποτε άλλο. Ο τερματοφύλακας μας, λοιπόν, εδώ κι ένα μήνα έχει εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη, ενώ το διαζύγιο που θα τερματίσει τον 14χρονο γάμο του θα εκδοθεί στις 17 του μήνα.
Μόλις το έμαθα συγκλονίστηκα. Αφενός, διότι ο "Τοχού" ήταν γνωστός οικογενειάρχης, με τη γυναίκα του και τις κορούλες του, αφετέρου διότι τόσο καιρό δεν είχε πέσει τίποτε στην αντίληψή μου. Τόσο κρυψίνους ο παίκτης. Η αιτία του χωρισμού είναι ένα τρίτο πρόσωπο, γυναίκα, όμορφη, νέα και τη λένε Έλλη. Αυτή, Γιώργο μου πήρε τα μυαλά του Κυριάκου, τον αποτρέλανε κι εγκατέλειψε τα γυναικόπαιδα του σπιτιού. Η παράνομη - προς το παρόν, αφού είναι παντρεμένος - σχέση χρονολογείται από την άνοιξη κι όλο αυτό το διάστημα το ζευγάρι προσπαθούσε να κρατήσει τον έρωτα του κρυφό.

Δεν έβγαιναν πουθενά μαζί, ούτε για μια μπουγάτσα με κρέμα σε ζαχαροπλαστείο της πόλης. Σου έλεγαν που να το ρισκάρουμε, μικρή κοινωνία, διάσημος εγώ, δεν ήμασταν για τέτοια. Έτσι, οι συναντήσεις τους περιορίζονταν κυρίως στα γραφεία του ΠΑΟΚ, διότι η "πέτρα του σκανδάλου" είναι υπάλληλος στην ΠΑΕ. Έτσι, ο Κυριάκος κάθε μέρα, κάθε ώρα και στιγμή ήταν εκεί, όλο τάχα μου για να βοηθήσει σε τίποτε αν χρειαστεί. Αφού, όσοι δεν ήξεραν την αλήθεια έλεγαν: "Μωρέ, κοίτα πόσο αγαπάει την ομάδα. Σωστός ΠΑΟΚτζής".
Τώρα, όμως που θα βγει το διαζύγιο τα δυο ερωτευμένα πιτσούνια θα μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερα κι ωραία την αγάπη τους. Κάποιοι, λένε ότι θα παντρευτούν, εγώ όμως Γιώργο δεν το πιστεύω, διότι μια φορά κάνεις το λάθος. Εντάξει και δεύτερη μπορείς να το κάνεις, όχι όμως και τόσο γρήγορα, από τον ένα γάμο στον άλλο. Η σύζυγός του με τα παιδιά εδώ και καιρό έχει εγκατασταθεί στη Δράμα, στο πατρικό της, ενώ το διαζύγιο θα βγει κοινή συναινέσει.