Ο πόνος της ντε Τζενέιρες

12.09.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, "Θλιμμένη Παρασκευή" θυμίζει τις τελευταίες μέρες η Ελεν ντε Τζενέιρες. Η διάσημη λεσβία ηθοποιός, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είδε την πρώην αγαπημένη της και μεγάλο έρωτα της ζωής της, Αν Χεκ να παντρεύεται με άντρα και να δηλώνει ότι είναι έγκυος.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


"Θλιμμένη Παρασκευή" θυμίζει τις τελευταίες μέρες η Ελεν ντε Τζενέιρες. Η διάσημη λεσβία ηθοποιός, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είδε την πρώην αγαπημένη της και μεγάλο έρωτα της ζωής της, Αν Χεκ να παντρεύεται, να δηλώνει τρισευτυχισμένη με τον σύζυγο της και να αποκαλύπτει ότι είναι τριών μηνών έγκυος. Ένα χτύπημα τω όντι, βαρύ και ασήκωτο που φίλοι της Έλεν απορούν πως το αντέχει.
Η ίδια βλέπεις, προσπαθεί να δείξει ότι είναι δυνατή και πως το γεγονός καθόλου δεν την επηρέασε. "Να είναι ευτυχισμένη, να περνά μια χαρά αυτή, ο σύζυγος της και το παιδάκι τους και να χαμογελά κάθε φορά που θα βγάζει στον καλό της τις ιδρωμένες κάλτσες για να του φορέσει τις παντούφλες" εύχεται στην Αν, από τα βάθη της σμπαραλιασμένης καρδιάς της. Γιατί, να το ξέρεις, Τζίνα μου η μεγάλη καρδιά της έγινε σκόνη και θρύψαλα όταν χώρισε με την Χεκ.

Υπέφερε, τόσο πολύ που έχασε την αίσθηση του χρόνου, του τόπου, δεν ήξερε ποια ήταν, που βρισκόταν, αν έξω έκανε κρύο, αν ζέστη, αν έβρεχε, αν ήταν μέρα ή νύχτα. Ωσάν, το φυτό μπιγκόνια καθόταν ασάλευτη στον καναπέ του σπιτιού, με βλέμμα απλανές. Την κατάσταση αυτή δυσκολεύτηκε να την ξεπεράσει, όμως τώρα υποστηρίζει ότι γιατρεύτηκε. Για του λόγου το αληθές, πρωί, μεσημέρι, βράδυ βλέπει στο βίντεο το ντοκιμαντέρ για την κωμική της τουρνέ 2000, σκηνοθετημένο από την Χεκ. Καμιά φορά βάζει τα κλάματα, διότι θυμάται στην περιοδεία αυτή τις ερωτροπείες της τότε καλής της με το νυν σύζυγό της.
Στο μεταξύ, η ντε Τζενέιρες άνοιξε την καρδιά της σε αμερικανικό περιοδικό, λέγοντας ότι ζήλευε σαν τρελή της Αν, γεγονός που οδήγησε στο χωρισμό τους. Βλέπεις, η Έλεν δεν άντεχε να τη βλέπει να γυρίζει ερωτικές σκηνές με τους άντρες συμπρωταγωνιστές της κι αυτή λες και το έκανε επίτηδες κι όλο σε τέτοιες έμπλεκε. Έτσι, το ένα έφερε το άλλο και οι δύο γυναίκες χώρισαν.