Στο κλαμπ των παντρεμένων η Βασδέκη

21.05.2001
Αγαπημένη μου Ελένη. Τι γίνεται βρε παιδί μου φέτος με αυτούς τους γάμους; Όλος ο κόσμος βάλθηκε να αποκατασταθεί. Με το που άνοιξε ο καιρός πήραν σειρά όλα τα ζευγάρια. Την αρχή έκαναν οι εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου, όπου το περασμένο Σάββατο τελέστηκε ο τρίτος κατά σειρά γάμος. Αυτός της Όλγας Βασδέκη και του Παναγιώτη Μαρκιανίδη.
Αγαπημένη μου Ελένη,


Τι γίνεται βρε παιδί μου φέτος με αυτούς τους γάμους; Όλος ο κόσμος βάλθηκε να αποκατασταθεί και καλά κάνει δηλαδή. Διαιωνίζεται έτσι το είδος και λύνεται συγχρόνως το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Με το που άνοιξε που λες ο καιρός πήραν σειρά όλα τα ζευγάρια. Την αρχή, Ελενάρα μου, έκαναν οι εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου με πρώτους και καλύτερους την Κατερίνα Κόφφα και τον Άγγελο Παυλακάκη. Μετά ακολούθησε η Νίκη Μπακογιάννη με πολιτικό γάμο - το θρησκευτικό θα τον κάνει στα μέσα του καλοκαιριού - και τελευταίοι, όχι όμως καταϊδρωμένοι, η Όλγα Βασδέκη με τον Παναγιώτη Μαρκιανίδη.

Το ζευγάρι, Ελενάρα μου, έκανε έναν ωραιότατο γάμο, άκρως παραδοσιακό στη Μακρινίτσα του Πηλίου, το περασμένο Σάββατο. Οι καλεσμένοι τους ήταν πολλοί, κυρίως από τον αθλητικό χώρο, αλλά και άλλοι άσχετοι όπως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Γιώργος Σούρλας. Κουμπάρος ήταν ο Δημήτρης Χατζόπουλος, σύζυγος της Νίκη Ξάνθου, η οποία δεν ήταν παρούσα, διότι είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Να μη στα πολυλέω, οι καλεσμένοι ήταν γύρω στους 200. Κανονικά ανοιχτός γάμος. Το γλέντι έγινε σε ένα διπλανό χωριό και ήταν άκρως παραδοσιακό. Με τα γουρουνόπουλα, τα αρνιά, τα κοκορέτσια κι όλα τα χολιστερινοειδή εδέσματα.

Από κέφι; Αστείρευτο. Η, δε, νύφη κάλους έβγαλε στα πόδια της από το ζεϊμπέκικο και τα τσιφτετέλια που έριξε, ενώ το διέλυσαν μόλις άρχισαν να λαλούν τα κοκόρια του χωριού. Κι ο γαμπρός δεν πήγε πίσω, έριξε κι αυτός τις στροφές του, ενώ όταν τύχαινε να καθίσει στο τραπέζι με τη σύζυγό του -πλέον - και αθλήτριά του - είναι προπονητής της αν δεν το ξέρες - την κοιτούσε μες στα μάτια. Αφού να φανταστείς, Ελενάρα μου, όταν την είδε να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας βούρκωσε. Για τόση συγκίνηση κι αγάπη μιλάμε. Όχι σαν κάτι άλλους, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε.

Αλήθεια βρε συ Χέλεν, έχεις ακούσει για τα προβλήματα που είχαν στη σχέση τους η Όλγα με τη συναθλήτριά της Βούλα Τσιαμήτα; "Όχι"; Καλά δε χάνεις και τίποτε, διότι δεν έχει καμιά φοβερή ίντριγκα. Τέλος πάντων, η νύφη σε μια ένδειξη καλής θέλησης κάλεσε την Τσιαμήτα στο γάμο της. Αυτή, βεβαίως δεν πήγε, λόγω προσωπικού κωλύματος. Πριν γελάσεις χαιρέκακα ένα σου λέω, η Βούλα την πήρε τηλέφωνο πριν τη στέψη και της έδωσε τις καθιερωμένες ευχές. Ξέρεις: "Να ζήσετε, να ευτυχήσετε, καλούς απογόνους, άντε να αφιερωθείς ψυχή τε και σώματι στην οικογένειά σου να ησυχάσουμε κι εμείς...". Καλά το τελευταίο είναι δική μου ατάκα για να γελάσουμε. Η Τσιαμήτα ουδέποτε θα ξεστόμιζε τέτοια κακία.