Butt Acne: Γιατί εμφανίζονται σπυράκια στους γλουτούς και πώς θα τα ξεφορτωθείς;

Butt Acne: Γιατί εμφανίζονται σπυράκια στους γλουτούς και πώς θα τα ξεφορτωθείς;
ΠΗΓΗ: INSTAGRAM
Υπάρχει τρόπος να πεις αντίο στα ενοχλητικά σπυράκια!

Με την άφιξη του καλοκαιριού και την προοπτική να απολαύσουμε τις ηλιόλουστες μέρες στην παραλία ή την πισίνα, υπάρχει και μια ανησυχία για πολλές από εμάς: τα σπυράκια στους γλουτούς. Μπορεί να μην είναι κάτι τόσο εμφανές ή κάτι που να έχεις δεχτεί, αλλά η κατάλληλη περιποίηση και φροντίδα της περιοχής είναι εξίσου σημαντική όπως και για το υπόλοιπο σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, σπυράκια στους γλουτούς δεν παρατηρούμε μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά μπορεί να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, όλες τις εποχές του χρόνου και η αιτία είναι η περίοδος. Με τις σερβιέτες που φοράμε οι γυναίκες δημιουργείται έντονη υγρασία στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της περιόδου, και αυτό επειδή δεν αναπνέει καλά το δέρμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια στους γλουτούς. Και ναι το καλοκαίρι αυτό γίνετε ακόμη πιο έντονο. Παρακάτω θα μάθεις πώς προκαλούνται αυτά τα σπυράκια στους γλουτούς, αλλά και τρόπους για το πώς να τα αντιμετωπίσεις.

{https://www.tiktok.com/@clearstart/video/7268008989558934786?q=butt%20acne&t=1719257910697}

Πώς προκαλούνται τα σπυράκια στους γλουτούς:

Θυλακίτιδα (Folliculitis): Αυτή η κατάσταση προκαλείται όταν οι θύλακες τριχών φράσσονται και μολύνονται από βακτήρια. Οι θύλακες τριχών στα οπίσθια μπορούν να φράζουν εύκολα λόγω της επαφής με καθιστικές επιφάνειες ή στενών ρούχων, και η μόλυνση προκαλεί φλεγμονή και σπυράκια.

Συνθετικά υφάσματα: Η χρήση συνθετικών υφασμάτων στα ρούχα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και εμποδίζει την κανονική αναπνοή του δέρματος, δημιουργώντας έτσι μεγάλη πιθανότητα για ανάπτυξη βακτηρίων.

Καθιστική ζωή: Όταν κάποιος κάθεται για αρκετή ώρα, οι πόροι στους γλουτούς φράζουν εξαιτίας της ενσωμάτωσης ιδρώτα και σκόνης στην περιοχή, που ενδέχεται να οδηγήσει σε φλεγμονή και σε σπυράκια.

Ιδρώτας: Η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα στους γλουτούς.

Τρίχες: Τυχόν τρίχες στους γλουτούς μπορεί να δυσκολεύει την αποτελεσματική αποφόρτιση των πόρων, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης σπυρακίων.

Πώς να τα αντιμετωπίσεις:

Καθαρισμός με κατάλληλα προϊόντα: Χρησιμοποίησε σαπούνια που περιέχουν συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ για να απομακρύνετε την περίσσεια λιπαρότητας και τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους.

Εφαρμογή λοσιόν με ρετινόλη: Οι κρέμες με ρετινοειδή βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος και μειώνουν τη φλεγμονή.

Χρήση ζεστής πετσέτας πριν από το ντους: Αυτό ενισχύει τον ανοιγμένο των πόρων και επιτρέπει βαθύτερο καθαρισμό.

Πώς να προλάβεις την επανεμφάνισή τους

Το δέρμα πρέπει να αναπνέει: Πρέπει να αφήνεις το δέρμα να αναπνέει, φορώντας ρούχα από φυσικά υλικά.

Ντουζ μετά απο σωματική άσκηση: Συχνό ντουζ, ειδικά μετά από σωματική άσκηση. Πολύ σημαντικό είναι να αλλάζεις τα ρούχα μετά από την γυμναστική και να φοράς καθαρά για να αποφύγεις έτσι τα βακτήρια.

Ελαφριά προϊόντα περιποίησης: Επέλεξε ελαφριά προϊόντα περιποίησης δέρματος που δεν φράσσουν τους πόρους.

{https://www.tiktok.com/@madamesweat/video/7248704037145562374?q=butt%20acne&t=1719257910697}

Τελευταία τροποποίηση στις 24.06.2024 - 22:47