DIY: 4 scrub ποδιών για να πεις «αντίο» στα ξηρά πέλματα

DIY: 4 scrub ποδιών για να πεις «αντίο» στα ξηρά πέλματα
ΠΗΓΗ: INSTAGRAM
Τώρα θα έχεις τα πιο απαλά και ενυδατωμένα πέλματα!

Το καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Μπορείς να απολαύσεις τα γαλάζια νερά της θάλασσας, να αποκτήσεις ένα όμορφο ηλιοκαμένο δέρμα και να φορέσεις τα εκείνα τα συνολάκια που περίμενες πώς και πώς.

Όμως, όσο υπέροχο και αν είναι το καλοκαίρι, τα πόδια μας δεν έχουν πάντα την ίδια γνώμη. Οι εξορμήσεις στην παραλία σημαίνουν γυμνά πόδια που περπατούν στην άμμο και στις πέτρες, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται πιο ξηρά.

Το scrub ποδιών είναι η απάντηση για ξηρά πέλματα!

Ένας άλλος λόγος που τα πόδια σου γίνονται πιο ξηρά το καλοκαίρι είναι τα σανδάλια. Αν και είναι η εποχή των ανοιχτών παπουτσιών και αφήνουμε τα sneakers στην άκρη, τα πόδια μας με αυτά τα παπούτσια χρειάζονται βοήθεια.

DIY Scrub Ποδιών

Το χειμώνα χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα και κάλτσες και that’s it! Τα πόδια σου ήταν αμέσως πιο απαλά και ενυδατωμένα. Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Μην ανησυχείς όμως! Μπορείς να έχεις και πάλι απαλά, υγιή και ενυδατωμένα πόδια με το απόλυτο DIY scrub ποδιών. Δες τέσσερις DIY συνταγές που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι για ενυδατωμένα πόδια σε χρόνο dt!

{https://www.tiktok.com/@dermasuri/video/7148560427629219115?lang=el-GR&q=FOOT%20SCRUB&t=1719327524792}

Οφέλη του Scrub Ποδιών

-Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τον πόνο

-Αφαιρεί τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος

-Χαλαρώνει τα πόδια, το σώμα και το μυαλό σου

-Καταπραΰνει την ενόχληση από τα παπούτσια

-Βελτιώνει την υφή του δέρματος των ποδιών

-Αποτρέπει τον σχηματισμό σκληρού δέρματος ή κάλων

Scrub Ποδιών με Καφέ

Αν σου αρέσει να πίνεις φρεσκοκομμένο καφέ το πρωί, μην πετάξεις τα κατακάθια του καφέ. Μπορούν να γίνουν το τέλειο συστατικό για ένα foot scrub. Ανάμειξε ίσες ποσότητες βρασμένου καφέ με ζάχαρη και πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και τρίψε τα πόδια σου με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε μετά από λίγα λεπτά.

Scrub Ποδιών με Καστανή Ζάχαρη

Οι κόκκοι της καστανής ζάχαρης είναι απαλές και ενυδατώνουν το δέρμα σου. Πρόσθεσε 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο σε ένα μπολ. Αν έχεις αρωματικά πέταλα λουλουδιών, θρυμμάτισέ τα και πρόσθεσε τα στο μείγμα. Κάνε μασάζ στα πόδια σου με το scrub για χαλάρωση και ενυδάτωση.

{https://www.tiktok.com/@theirresistibleo/video/7166819755603610923?lang=el-GR&q=FOOT%20SCRUB&t=1719327524792}

Scrub Ποδιών με Μέλι και Λεμόνι

Τα scrub ποδιών μπορούν να γίνουν με σχεδόν οτιδήποτε. Το scrub με μέλι και λεμόνι φωτίζει και ενυδατώνει τα πόδια. Η καλύτερη ώρα για να το χρησιμοποιήσεις είναι πριν τον ύπνο. Ανάμειξε ίσες ποσότητες αλατιού, ζάχαρης και ελαίου καρύδας, πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μέλι και 5 σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού. Άπλωσε το μείγμα στα πόδια σου για θρέψη και ενυδάτωση.

Scrub Ποδιών με Βρώμη

Η χοντρή υφή της βρώμης την καθιστά εξαιρετική για απολέπιση. Πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού πλιγούρι βρώμης, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αρκετό νερό για να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Κάνε μασάζ στα πόδια σου για 10 λεπτά και ξέπλυνε.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.06.2024 - 17:59