After Sun: Το απαραίτητο προϊόν που χρειάζεται η επιδερμίδα σου αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία

After Sun: Το απαραίτητο προϊόν που χρειάζεται η επιδερμίδα σου αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Όσο ο ήλιος καίει, τόσο περισσότερο θέλουμε να βγούμε έξω!

Ο ήλιος έξω καίει και εμείς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια θάλασσα και τους ήχους των κυμάτων να μας κρατάνε συντροφιά. Το ιδανικό θα ήταν με το που πηγαίνουμε στην παραλία, να βγάζουμε το beachwear μας και να βουτάμε κατευθείαν στη θάλασσα για να δροσιστούμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί αφού η προστασία της επιδερμίδας μας είναι πιο σημαντική! Το γιατί; Ο ήλιος φυσικά, από τον οποίο πρέπει να προστατευόμαστε χρησιμοποιώντας αντιηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας για να προστατέψουμε το δέρμα μας από τις βλαβερές ακτίνες UV. Μετά από αυτό το πολύ σημαντικό βήμα, είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το μπάνιο μας.

Αν νόμιζες ότι αυτό ήταν, τότε κάνεις λάθος. Όπως πρέπει να προστατέψεις το δέρμα σου πριν την έκθεση στον ήλιο, έτσι πρέπει να το φροντίσεις κιόλας και μετά την έκθεση από αυτόν. Το after-sun είναι εξίσου σημαντικό step στη σωστή φροντιδα της επιδερμίδας, διότι το δέρμα χρειάζεται extra ενυδάτωση και περιποίηση το μπάνιο στην θάλασσα και η αιτία και πάλι είναι ο ήλιος. Σου έχω 4 tips για την περιποίηση μετά τον ήλιο:

Χρειάζεσαι κάτι δροσερό

Μετά από την πολύωρη ηλιοθεραπεία, είναι καλό να επιλέξεις τη σκιά ή να κάνεις ένα δροσερό ντους. Το χλιαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς το ζεστό ή κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει σοκ στο δέρμα και να καθυστερήσει την ανάρρωση. Για να αποφύγεις τον ερεθισμό, στέγνωσε το δέρμα απαλά με μια πετσέτα, ταμποναριστά, χωρίς να το τρίψεις.

{https://www.tiktok.com/@marissaelftmann/video/7098113053652405550?q=after%20sun%20routine&t=1719252690390}

Φροντίδα εκ των έσω

Η σωστή διατροφή είναι επίσης πολύ σημαντική. Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ουσίες βοηθούν σημαντικά στην ανάπλαση του δέρματος. Τα καρότα, για παράδειγμα, συμβάλλουν στην ισορροπία της βήτα-καροτίνης του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεσαι στον ήλιο, τόσο περισσότερα υγρά πρέπει να καταναλώνειε, καθώς η απώλεια υγρών μέσω του δέρματος αυξάνεται.

Ενυδάτωση

Μια ισχυρή ενυδατική κρέμα σώματος αναζωογονεί και προσφέρει μια μοναδική, ελαστική, χαλαρή αίσθηση στο δέρμα. Η αλόη βέρα, για παράδειγμα, έχει ενυδατική δράση και υποστηρίζει την ανανέωση των κυττάρων. Το βούτυρο κακάο ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Η βιταμίνη Ε, τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, και τα βιολογικά φυτικά έλαια (όπως το jojoba, το λάδι καρύδας και το λάδι κάνναβης) προστατεύουν ιδανικά το δέρμα από εξωτερικούς παράγοντες. Όλα αυτά τα συστατικά μπορείς να τα βρεις σε μόλις ένα προϊόν το οποίο λέγεται after-sun και είναι απαραίτητο step για την περιποίηση της επιδερμίδας μετά τη θάλασσα.

{https://www.tiktok.com/@yassssyyy/video/7059225605195255042?q=after%20sun%20routine&t=1719252690390}

Αποφυγή ερεθισμών

Για να αποφύγεις επιπλέον ερεθισμούς του δέρματος, είναι προτιμότερο να αποφύγεις το ξύρισμα ή την αποτρίχωση μετά την ηλιοθεραπεία. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για απαλό, περιποιημένο και πλήρως ενυδατωμένο δέρμα. Μην ξεχάσεις να κάνεις μασάζ με το after-sun σε νωπό δέρμα μετά το ντους ή το μπάνιο για να «κλειδώσεις» την υγρασία στο δέρμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.06.2024 - 21:15