Τελικά, κάνει κάτι το τρίψιμο μιας φλούδας μπανάνας στο πρόσωπο;

Τελικά, κάνει κάτι το τρίψιμο μιας φλούδας μπανάνας στο πρόσωπο;
Πηγή:pexels
Τι φάση με τη φλούδα μπανάνας στο πρόσωπο;

Αν έχεις πετύχει στο TikTok το viral βίντεο του fitness influencer Ashton Hall, πιθανότατα έχεις αναρωτηθεί: Τι φάση με τη φλούδα μπανάνας στο πρόσωπο;

Στο βίντεο, που έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια προβολές, ο Hall ξεκινά τη μέρα του στις 3:52 το πρωί (ας το αφήσουμε ασχολίαστο) και περνάει ώρες σε έντονες προπονήσεις. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή όλων δεν είναι τόσο το πειθαρχημένο πρόγραμμά του, αλλά η στιγμή που παίρνει μια φλούδα μπανάνας και την τρίβει στο δέρμα του.

Έχουμε ακούσει για μπανάνες και λεύκανση δοντιών, αλλά για περιποίηση προσώπου; Το ίντερνετ γέμισε memes, αλλά μήπως υπάρχει όντως κάποια επιστημονική βάση πίσω από αυτή την περίεργη skincare τεχνική;

Μήπως όντως κάνει κάτι;

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι ένα από τα πιο δυνατά αντιοξειδωτικά στη φροντίδα της επιδερμίδας. Βοηθά στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη μείωση των δυσχρωμιών.

@ashtonhallofficial

Day 191 of the morning routine that changed my life 3:50am to 9:30am Sin lives late at night.. if you’re dealing with a weak mind, bad decisions, or lack of productivity go to sleep early. 4:00am - 8:00am no one’s calling or distracting your productivity.. they are sleep. 8:00pm - 12:00am is the opposite. Just try 30 days.. send this to your partners. It’s time to do better.

♬ original sound - Worthy Supps

Οπότε ναι, η φλούδα της μπανάνας έχει βιταμίνη C. Το πρόβλημα είναι ότι η συγκέντρωσή της είναι πολύ χαμηλή για να δεις κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν αφήσεις τη φλούδα πάνω στο δέρμα σου για ώρα, οι πιθανότητες να απορροφηθεί αρκετή βιταμίνη C ώστε να κάνει διαφορά είναι ελάχιστες.

Γιατί ίσως να μην είναι καλή ιδέα

Το τρίψιμο μιας φλούδας μπανάνας στο δέρμα δεν είναι τόσο αθώο όσο ακούγεται.

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων: Εκτός κι αν έχεις οργανικές μπανάνες και τις έχεις πλύνει καλά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μεταφέρεις στο δέρμα σου χημικά που δεν θέλεις να απορροφηθούν.

Μικρόβια και βακτήρια: Οι φλούδες μπανάνας μαζεύουν βακτήρια, και αν έχεις ακμή ή ευαίσθητο δέρμα, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσεις ερεθισμό ή σπυράκια.

Χαμηλή απορρόφηση βιταμινών: Ακόμα και αν η μπανάνα περιέχει χρήσιμα συστατικά, ο τρόπος που τα "παραδίδει" στο δέρμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο τα προϊόντα περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αν ψάχνεις πραγματικά τρόπο να φωτίσεις την επιδερμίδα σου, ένα καλό serum βιταμίνης C θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από μια φλούδα μπανάνας που περίσσεψε από το πρωινό σου.

Το συμπέρασμα

Όσο δελεαστικά κι αν ακούγονται τα DIY skincare hacks, τα περισσότερα δεν αξίζουν τον κόπο και μερικά μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν είναι απλώς "φυσικά συστατικά στο πρόσωπο". Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κλινικά ελεγμένα, φτιαγμένα για να απορροφώνται σωστά και να σου προσφέρουν τα οφέλη που υπόσχονται.

Οπότε, αν θέλεις πραγματικά λαμπερό και υγιές δέρμα, ξέχνα τις μπανάνες και επένδυσε σε μια σωστή ενυδατική και ένα καλό serum βιταμίνης C. Γιατί, ξέρεις… το δηλητηριώδες κισσό είναι φυσικό, αλλά δεν θα το έτριβες στο πρόσωπό σου!

Τελευταία τροποποίηση στις 02.04.2025 - 11:59