Τα κουρέματα που θα σε συγκλονίσουν (Νo2)

27.09.2010
Το φθινόπωρο είναι όπως ξέρεις η εποχή των αλλαγών πράμα που αυτόματα σημαίνει αλλαγή στα μαλλιά σου. Αν θέλεις να μάθεις όλες τις τάσεις που θα σε κερδίσουν στα κουρέματα τη νέα σεζόν δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω!

Το φθινόπωρο είναι όπως ξέρεις η εποχή των αλλαγών πράμα που αυτόματα σημαίνει αλλαγή στα μαλλιά σου. Αν θέλεις να μάθεις όλες τις τάσεις που θα σε κερδίσουν στα κουρέματα τη νέα σεζόν δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω!

Γενικά: φέτος στα κουρέματα αλλά και γενικότερα στο στιλ πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ένα πράγμα: την αντίθεση! Μπορείς το πρωί να εμφανιστείς στο γραφείο με μαλλί πρόκα κομμωτηρίου και το βράδυ στο ποτό να αφήσεις το ατημέλητο λουκ να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η χαρά του μεσαίου: το μεσαίο μήκος στα μαλλιά σου είναι σίγουρα ένα μήκος που δεν είναι και πολύ εύκολο. Δεν είναι ούτε κοντό ούτε μακρύ και όσο να πεις μια δυσκολία την έχει. Γενικά αυτή τη σεζόν τα κουρέματα είναι πιο εξτρίμ δηλαδή έχουν μεγάλο βαθμό εκκεντρικότητας. Οι ασύμμετρες μύτες είναι αυτές που μπορούν να χαρίσουν ιδιαίτερο στιλ σε ένα σχεδόν βαρετό κούρεμα και να σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

Τιπ: μην ξεχνάς ότι ο όγκος είναι το παν φέτος στα μαλλιά. Τόλμησε έξτρα όγκο και το ένα πλάι και θα τους αφήσεις όλους με το στόμα ανοιχτό!

Ανατρεπτικό καρέ: η πιο σούπερ τάση που μας γοήτευσε και την προηγούμενη σεζόν εξακολουθεί να έχει κυρίαρχη θέση στην καρδιά μας και αυτή τη σεζόν! Κλασικό και μοντέρνο, το καρέ είναι το κούρεμα που όχι μόνο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου αλλά σε βοηθάει να αποπνέεις απίστευτο στιλ και κομψότητα! Ανάλογα με το μήκος του καρέ που θα επιλέξεις, μπορεί να είναι ένα κοντό ένα μεσαίο ή ένα ασύμμετρο καρέ -για όσες δε φοβούνται να πειραματιστούν με τα μαλλιά τους-θα δεις και τις μετοχές σου στο χρηματιστήριο της ομορφιάς να ανεβαίνουν κατακόρυφα! Πρόκειται για ένα κούρεμα που χαρίζει "τύπο"χωρίς δεύτερη σκέψη και που δεν εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο όπως ένα κοντό κούρεμα. Φέτος το ασύμμετρο καρέ ακόμη και στην πολύ μακριά εκδοχή του καταφέρνει να συγκλονίσει ειδικά στην ίσια εκδοχή του.

Τιπ: το ίσιο καρέ μέχρι τον ώμο με φράντζα είναι αυτό που θα σε κερδίσει!

Ναι στη φράντζα: και φέτος όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή η φράντζα μας κερδίζει από την αρχή! Αν θέλεις να το τολμήσεις έχε κατά νου ότι το αν θα πετύχει ή όχι το εγχείρημα φράντζα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα του προσώπου σου. Αν έχεις στρογγυλό προσωπάκι πες ναι στη μακριά φράντζα και για να είσαι απόλυτα in φέτος φέρε τη φράντζα σου στο πλάι. Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο με έντονο πηγούνι και απολαμβάνεις τα σχεδόν συμμετρικά χαρακτηριστικά του προσώπου σου τότε η φράντζα στο ένα πλάι είναι αυτό που χρειάζεσαι!

Οι μύτες: δίνουν αέρα στο κούρεμα σου και είναι ότι πρέπει για εσένα που θέλεις να κάνεις μια αλλαγή χωρίς να αλλάξεις το κούρεμα σου κατά πολύ! Οι μύτες είναι αυτές που θα κάνουν το κούρεμα σου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αλλά και θα κάνουν τα μαλλιά σου να ξαναβρούν τη χαμένη τους κίνηση.

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη