Για τον γάμο του με την Τόνια Σωτηροπούλου αλλά και την απώλεια του πατέρα του μίλησε ο Κωστής Μαραβέγιας στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή Τετ-α-τετ του Alpha Kύπρου.
Μιλώντας για την Ύδρα όπου έγινε υπό άκρα μυστικότητα πριν από μερικά χρόνια ο γάμος του εξήγησε ότι το vibe του νησιού αλλά και το γεγονός ότι είναι προσβάσιμο ήταν κάτι που του ταίριαξε για να γίνει εκεί το Μυστήριο.
«Συνεχίζουμε να κάνουμε διακοπές εκεί» είπε.
Ο τραγουδιστής εξέφρασε την ανησυχία του για τις κοινωνικές εξελίξεις μετά τον Covid και εξήγησε ότι ο φόβος που έφερε η καραντίνα και ο ιός έστρεψε τον κόσμο στο να υποστηρίζει πράγματα από το παρελθόν στο οποίο βρίσκει σιγουριά. «Γι' αυτό και η άνοδος τέτοιων ηγετών που πριν από πέντε χρόνια φάνταζαν γελοίοι τύποι» είπε αναφερόμενος στον Τραμπ.
Για το αν ο Covid ήταν τεστ για τη σχέση του με τον Τόνια Σωτηροπούλου είπε:
«Στον δικό μας τον χω΄ρο ζούμε έναν κορονοϊό από τότε που έχουμε ξεκινήσει τη δουλειά μας. Δεν έχουμε συγκεκριμένο ωράριο. Μαθαίνεις να ζεις με τον άλλον. Αυτό συνέβη στα ζευγάρια που είχαν μικρά παιδιά και δεν είχαν τον χρόνο να βρουν τον εαυτό τους ή ήταν σε ένα μοντέλο επαγγελματικό απαιτητικό που σπάνια συναντούσε ο ένας τον άλλον. Για μένα τεστ ήταν ότι δεν υπήρχε συναυλιακός ορίζοντας όταν έχεις μάθει αλλιώς. Ήταν μια σκοτεινή περίοδος που δεν θέλω να θυμάμαι».
«Οι σχέσεις θέλουν δουλειά είτε την επισημοποιήσεις είτε όχι. Μόνος του ο γάμος δεν σω΄ζει τίποτα. Έχει να κάνει πιο πολύ με τα κορίτσια αυτό το όνειρο. Το έλεγα στη μάνα μου και μου το λέει ακόμα ότι στην 5η Δημοτικού φανταζόμουν ότι μια μέρα θα είμαι σε ένα γήπεδο και θα παίζω μουσική και θα τραγουδάει ο κόσμος. Αυτό ήταν το όνειρό μου» ανέφερε.
«Στις πρώτες συναυλίες μου στην Κύπρο μου έλεγαν "μια Κυπραία να παντρευτείς". Πού να φανταζόμουν ότι θα γίνει αυτό!» ανέφερε για την κυπριακή καταγωγή της Τόνιας Σωτηροπούλου από την πλευρά της μητέρας της.
«Οι εναλλαγές φέρνουν ανανέωση αλλά είναι και μια παγίδα. Αν περιμένεις να τονωθεί η σχέση σου από ένα ταξίδι είναι μάταιο. Πόσα ταξίδια να γίνουν; Δεν κερδίζεται ένα παιχνίδι μόνο με τρίποντα. Τα ταξίδια συμπληρώνουν το υπόλοιπο» ανέφερε για τη σχέση του με τη σύζυγό του.
Για την κουμπαριά με τον Πάνο Μουζουράκη είπε ότι γνωρίζονται από 2003, τον αποκαλεί «αδελφό» και όπως είπε «είναι η πιο μακροχρόνια σχέση στον χώρο που έχω. Είναι ψυχούλα με όλη τη σημασία της λέξης. Έχει μια παιδικότητα ατόφια, χωρίς να παλιμπαιδίζει. Το πήρα κι εγώ αυτό το κομμάτι που ήμουν λίγο πιο κλειστός. Τα έκανε όλα νωρίς, είναι χορτασμένος οπότε το περίμενα να παντρευτεί και να κάνει παιδί. Εκείνος μου πρότεινε να βαφτίσω την κόρη του».
«Δεν μου αρέσει καθόλου η αγένεια, περισσότερο από όλα η κατάχρηση εξουσίας, η έλλειψη ευσυνειδησίας μπορεί να με βγάλει εκτός ελέγχου. Είμαι λιγότερο διπλωμάτης από ό,τι παλιά. Δεν θα σιωπήσω. Δεν θυμώνω εύκολα, μπορεί να το εκφράσω με έναν διαφορετικό τρόπο» είπε.
Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στην απώλεια του πατέρα του το 2024:
«Ο πατέρας μου ήταν υπέροχος άνθρωπος, Κεφαλονίτης, εξωστρεφής, με ένα μόνιμο χαμόγελο, με μεγάλη καλλιτεχνικότητα και στήριξη σε εμάς παρ' όλο που ο ίδιος δεν είχε καλλιτεχνική πορεία. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε φορτηγά και νταλίκες και πήγαινε Ιταλία».
Ο καλλιτέχνης διηγήθηκε μια ιστορία από το πρώτο του αρμόνιο που το αγόρασαν από την Πάτρα, δεν χώραγε στο αυτοκίνητο του πατέρα του αλλά ο πατέρας του ήθελε να του κάνει τη χάρη να το μεταφέρουν αυθημερόν στο Αγρίνιο στο πατρικό του αλλά στην Εθνική έπεσε. Παρόλα αυτά ως εκ του θαύματος δεν έπαθε παρά μικρές γρατζουνιές.
Στη συνέχεια, ο Κωστής Μαραβέγιας μίλησε για το πρόβλημα υγείας του πατέρα του: «Ο πατέρας μου είχε ένα σοβαρό θέμα υγείας, το οποίο το πάλευε. Είχε προσδόκιμο ζωής πολύ μικρό, το τετραπλασίασε. Από 3-4 το πήγε 19 χρόνια. Τον χαρήκαμε, δεν τα κατάφερε παραπάνω. Ήταν μια δυνατή εμπειρία ζωής αυτή. Βλέπεις τον κύκλο της ζωής. Είναι και τεστ δοτικότητας. Τώρα έχουμε μια μεγαλύτερη έγνοια για τη μητέρα μου. Είμαστε όμως καλά, προχωράμε, και τη δύναμη την έχει και η μητέρα μου».
Ο τραγουδιστής εξήγησε τους λόγους που προτίμησαν την καύση και όχι την ταφή του πατέρα του: «Έγινε καύση στον πατέρα μου. Όλοι το θέλαμε στην οικογένεια. Για εμένα η ενέργεια και η ψυχή δεν έχει σχέση με το σώμα. Έχουμε ένα δοχείο. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, ο άνθρωπος δεν είναι εκεί, το βάζο θα σπάσει, εμείς θα σπάσουμε. Η μνήμη είναι αυτή που έχει σώμα και όχι το σώμα που μένει πίσω.Τις πενθώ τις απώλειες, δίνω τον χρόνο που πρέπει και συνεχίζω τη ζωή».