Όταν δεις το παρακάτω βίντεο θα πειστείς ότι δεν πρέπει να ξαναπετάξεις τις μπανανόφλουδες καθώς είναι πολύ χρήσιμες για τα φυτά σου και ειδικά των εσωτερικών χώρων με πολλούς τρόπους!
Η μπανανόφλουδα ει΄ναι φουλ στα θρεπτικά συστατικά όπως:
Ασβέστιο που βοηθά τις ρίζες
Μαγνήσιο που βοηθά στη φωτοσύνθεση
Φώσφορο που βοηθά στην ανθοφορία
Kάλιο που βοηθά να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες.
Πώς να χρησιμοποιήσεις τις μπανανόφλουδες
Homemade υγρό για ψεκασμό των φυτών
Κόψε δύο μπανανόφλουδες σε μικρά κομμάτια. Βάλτες σε μεγάλο βάζο με καπάκι. Πρόσθεσε μία κουταλιά αλάτι και μία ζάχαρη. Γέμισε το βάζο με ζεστό νερό και κλείστο. Τύλιξέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το στην άκρη 24 ώρες.
Homemade λίπασμα
Ψιλόκοψε μπανανόφλουδες και άφησέ τες απλωμένες στον ήλιο να ξεραθούν ή ψήσε σε πολύ χαμηλό φούρνο.
Όταν ξεραθούν καλά άλεσέ τες να γίνουν σκόνη την οποία μπορεί να βάλεις στις γλάστρες, να ανακατέψεις σε χώμα που ετοιμάζεις για μεταφυτεύσεις.
Oλόκληρες σε γλάστρες ή χώμα
Οι μπανανόφλουδες μπορούν να τοποθετηθούν ολόκληρες απευθείας πάνω στο χώμα της γλάστρας ή του κήπου και να τις αφήσετε εκεί να κομποστοποιηθούν για να δώσουν στο χώμα τα θρεμπτικά συστατικά τους. Τοποθετήστε τις φλούδες μακριά από τον κορμό του φυτού και αν χρειαστεί καλύψτε τες με λίγο χώμα για να μην προσελκύσετε έντομα.