Τελικά ποια είναι η ιδανική ποσότητα αντιηλιακού σε πρόσωπο και σώμα;

Τελικά ποια είναι η ιδανική ποσότητα αντιηλιακού σε πρόσωπο και σώμα;
Υπάρχουν μερικοί κανόνες για να είσαι σίγουρη οτι εφαρμόζεις την ιδανική ποσότητα αντιηλιακού σε πρόσωπο και σώμα!

Η φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι κάτι που απασχολεί καθημερινά πολλούς από εμάς, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η έκθεση στον ήλιο είναι πιο έντονη. Ίσως κι εσύ να έχεις αναρωτηθεί πόση ακριβώς ποσότητα αντηλιακού χρειάζεσαι για να προστατεύσεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου χωρίς να υπερβάλλεις. Η υπερβολική χρήση μπορεί να είναι σπατάλη προϊόντος, ενώ η ελλιπής εφαρμογή μπορεί να αφήσει την επιδερμίδα σου εκτεθειμένη στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να βρούμε την ισορροπία αυτή, βασιζόμενοι στις συμβουλές των ειδικών.

Αντηλιακό για το Πρόσωπο

Το πρόσωπό μας είναι η περιοχή που εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο, γι' αυτό και η προστασία του είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Alex Lang, επικεφαλής εφαρμογής και υπεύθυνη εκπαίδευσης στη μάρκα αντηλιακών Colorescience, έχει τον τέλειο κανόνα για την εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο: «Ένας γενικός κανόνας για την εφαρμογή αντηλιακού σε όλο το πρόσωπο πρέπει να είναι ¼ ή το ½ κουταλάκι του γλυκού, ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του προσώπου».

{https://www.instagram.com/reel/C74JJlLxZ7Q/?utm_source=ig_embed}

Για να το κάνεις ακόμα πιο εύκολο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των δύο δαχτύλων. Αυτό σημαίνει να βάλεις αντηλιακό στον δείκτη και στο μεσαίο δάχτυλό σου από την άρθρωση της βάσης μέχρι την άκρη τους. Αυτός ο τρόπος βοηθάει να εξασφαλίσεις ότι χρησιμοποιείς την κατάλληλη ποσότητα για να καλύψεις όλο το πρόσωπο.

Μην ξεχνάς να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες, ειδικά αν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους, κολυμπάς ή ιδρώνεις. Η Alex συμβουλεύει να το ανανεώνεις «τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα» για συνεχή προστασία.

Αντηλιακό για το Σώμα

Η προστασία του σώματος από τον ήλιο είναι εξίσου σημαντική. Η σωστή ποσότητα αντηλιακού για το σώμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να υπολογιστεί, αλλά υπάρχει μια απλή μέθοδος για να το θυμάσαι: «Ο γενικός κανόνας είναι να χρησιμοποιείς αρκετό αντηλιακό για να γεμίσεις ένα ποτήρι σφηνάκι», λέει η Alex. Αυτή η ποσότητα είναι επαρκής για να καλύψει ολόκληρο το σώμα.

{https://www.tiktok.com/@drspf/video/7125089530843122990?q=how%20much%20sunscreen%20to%20apply%20on%20body&t=1720952734820}

Όταν απλώνεις το αντηλιακό στο σώμα σου, φρόντισε να μην παραλείπεις σημεία που συχνά ξεχνιούνται, όπως τα αυτιά, ο λαιμός, τα πόδια και τα χέρια. Όπως και με το πρόσωπο, το αντηλιακό στο σώμα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες, ιδιαίτερα αν κολυμπάς ή ιδρώνεις.

Beauty tips για καλύτερη προστασία!

Για να εξασφαλίσεις ότι προστατεύεις την επιδερμίδα σου με τον καλύτερο τρόπο, ακολουθούν ακολούθησε αυτές τις συμβουλές:

Επέλεξε το σωστό αντηλιακό: Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας (UVA και UVB) και με δείκτη SPF τουλάχιστον 30.

Εφάρμοσε το αντηλιακό σωστά: Άπλωσε το αντηλιακό σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο.

Χρησιμοποίησε επιπλέον προστασία: Φόρεσε καπέλο, γυαλιά ηλίου και ρούχα με UPF (ηλιακή προστασία) για επιπλέον ασφάλεια.

Απέφυγε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής: Οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., γι' αυτό προτίμησε να βρίσκεσαι σε σκιά κατά τις ώρες αυτές.

{https://www.instagram.com/p/C9M3zM0JlY5/?img_index=1}

Με αυτές τις απλές αλλά σημαντικές συμβουλές, μπορείς να προστατεύσεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και να απολαύσεις με ασφάλεια τις ηλιόλουστες μέρες. Θυμήσου, η σωστή ποσότητα αντηλιακού είναι το κλειδί για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.07.2024 - 19:15