Γιάννης Σπαλιάρας: "Κάνω πολλές βρόμικες σκέψεις"

21.05.2010
Το όνομά του συνοδεύεται πάντα από πολλά επιφωνήματα θαυμασμού, ιδιαίτερα από τις γυναίκες. Ο Γιάννης Σπαλιάρας είναι αναμφίβολα ένας από τους ωραιότερους Έλληνες. Αμετανόητος εργένης, έχει συνειδητοποιήσει ότι όταν είσαι όμορφος, είναι εύκολο να ξεχωρίσεις και δύσκολο να πείσεις.

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Το όνομά του συνοδεύεται πάντα από πολλά επιφωνήματα θαυμασμού, ιδιαίτερα από τις γυναίκες. Ο Γιάννης Σπαλιάρας είναι αναμφίβολα ένας από τους ωραιότερους Έλληνες. Αμετανόητος εργένης, έχει συνειδητοποιήσει ότι όταν είσαι όμορφος, είναι εύκολο να ξεχωρίσεις και δύσκολο να πείσεις.

Υποδύεσαι τον... εαυτό σου στο σίριαλ «Μίλα μου βρώμικα»;

«Δεν θα το έλεγα, αν και έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Η βασική διαφορά είναι ότι ο ρόλος δεν κάνει βρόμικες σκέψεις, σε αντίθεση με μένα, που κάνω πολλές και συνέχεια (Γέλια.)».

Πώς προέκυψε αυτός ο ρόλος;

«Φαινομενικά είμαι εγώ. Ουσιαστικά έχει πολλές διαφορές. Χρειάζεται αυτοσαρκασμός. Με ήθελε η Μυρτώ Κοντοβά για το ρόλο και το θεώρησα τιμητικό. Δεν ενθουσιάστηκα τόσο με το ρόλο, αλλά με το σενάριο. Με πάει παρακάτω ως ηθοποιό».

Ενδιαφέρεσαι για τους συναδέλφους με τους οποίους θα συνεργαστείς πριν «κλείσεις» μια δουλειά;

«Είναι η δεύτερη δουλειά μου ως ηθοποιός... Ε δεν διαλέγω και συνεργάτες! Ο μόνος καταξιωμένος και έμπειρος είναι ο Γεράσιμος Γεννατάς. Όλοι οι άλλοι είναι σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενοι».

Σε άγχωσε αυτό;

«Όχι, καθόλου».

Δόξα με λιγότερα χρήματα ή περισσότερα λεφτά και λιγότερη δόξα;

«Είμαι αναγνωρίσιμος και το έχω ζήσει αυτό. Ίσως πλέον να με ενδιαφέρει περισσότερο το χρήμα, χωρίς όμως να έχω γίνει σκλάβος του. Προτιμώ όμως μεγαλύτερο ρόλο με λιγότερα χρήματα».

Η ζωή σου «καταγράφεται» από τα ΜΜΕ συνεχώς. Σε ενοχλεί αυτό ή το επιδιώκεις;

«Δεν με ενοχλεί. Το έχω συνηθίσει. Αλλά δεν το έχω επιδιώξει. Όταν κάνεις μια δουλειά που θέλεις να γίνεις γνωστός, το αποδέχεσαι. Και σπίτι μου να κλειστώ για 6 μήνες θα μου χρεώσουν σχέσεις. Ακόμα και για τους κοιλιακούς μου θα με "παίζουν" στα κανάλια. Και να μην προκαλέσω, θα ασχοληθούν μαζί μου».

Οι κοιλιακοί είναι όρος στο συμβόλαιο να... πρωταγωνιστούν μαζί σου και να φαίνονται;

«(Γέλια.) Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να προβάλλω το σώμα μου ως ηθοποιός. Οι σκηνές που φαίνονται οι κοιλιακοί μου στο σίριαλ είναι κωμικές. Προβάλλονται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι άλλες φορές μέχρι τώρα».

Προβάλλονται όμως πάντα...

«Ναι, μάλλον δεν μπορεί να μη... γίνει! (Γέλια.) Το έχω συνηθίσει πια».

Δηλαδή, περιμένεις να γυρίσεις σπίτι σου για να είσαι ντυμένος;

«Ναι, ναι. (Γέλια.) Έχω κάνει 10 επεισόδια και στα δύο φάνηκε το σώμα μου. Λογικό μου φαίνεται».

Τι δεν αντέχεις στη ζωή της σοουμπίζ;

«Με κουράζει το δήθεν, η υποκρισία. Τα θεωρώ χαζά, τα έχω ξεπεράσει».

Τι είναι για σένα επιτυχία;

«Πολλά πράγματα. Είμαι επιτυχημένος στην καριέρα μου. Πέτυχα πολύ περισσότερα από όσα ονειρευόμουν. Θα ήμουν ικανοποιημένος και με λιγότερα. Θα ήθελα περισσότερες προσωπικές στιγμές και φίλους».

Έχεις νιώσει απόρριψη από γυναίκα;

«Ναι, αμέ. Ευτυχώς, ήταν λίγες οι φορές. Έχω φάει κι εγώ "χυλόπιτα"».

Η ιδανική γυναίκα είναι μοντέλο;

«Συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Για μένα, που έχω πολλές εμπειρίες, δεν φτάνει πλέον μόνο η εμφάνιση. Η ιδανική για μένα είναι μια γυναίκα έξυπνη, με χιούμορ, στόχους και προσωπικότητα».

Πώς σκέφτεσαι τη ζωή σου στο μέλλον;

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να ζει μόνος.δεν κάνω υποχωρήσεις, δεν σηκώνω εύκολα να μου πει η άλλη: "Πού ήσουν και τι έκανες;". Δεν μπαίνω σε καλούπια. Είναι δύσκολο να μπω στο μοτίβο γάμος, οικογένεια, παιδιά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλω να κάνω παιδάκια».

Η μητέρα σου τι λέει γι’ αυτό;

«Θέλει να παντρευτώ και να αποκτήσει εγγόνια. Όμως, βλέπει ότι ο γάμος περνάει κρίση και δεν είναι και η πιο εύκολη εποχή για σχέσεις».

Θα μπορούσες να συμμετέχεις σε ένα ριάλιτι ανεύρεσης νύφης;

«Είναι αστείο... Όχι. Δεν νομίζω ότι αντιπροσωπεύει το μέσο Έλληνα. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που είναι τόσο "μαμάκηδες", ακραίες περιπτώσεις».

Με το χρόνο που περνάει συμβιβάζεσαι;

«Μου έχει φερθεί καλά. Δεν έχω παράπονο. Μετά τα 30 είμαι στην καλύτερή μου εποχή».

Έχεις αγαπήσει παράφορα;

«Τρεις φορές».

Έχεις αρνηθεί ότι βρίσκεσαι σε σχέση, παρόλο που ήσουν. Πώς αντέδρασε η κοπέλα;

«Ναι, αλλά για να μη στρέφεται η προσοχή του κόσμου στα προσωπικά μου. Η κοπέλα δεν το δέχτηκε εύκολα».

? Θέατρο θα κάνεις;

«Είχα αρκετές προτάσεις, αλλά δεν με έχει "τραβήξει" κάτι για να το κάνω. Θέλω να κάνω πράγματα που με γεμίζουν, δημιουργικά».

Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα;

«Φίλες γυναίκες δεν έχω, γιατί ίσως κι εγώ να μην μπορώ να τις δω έτσι. Λίγες περιπτώσεις τις βλέπω φιλικά».

Θα γίνεις και τραγουδιστής; Στο σίριαλ «Μίλα μου βρώμικα» τραγούδησες...

«Είχα πρόταση από δισκογραφική εταιρεία στον "Έρωτα". Δεν ήθελα όμως τότε, μου φαινόταν δύσκολο. Όταν έκανα όμως το "Μίλα μου βρώμικα", τα κατάφερα. Δεν το αποκλείω. Όχι βέβαια για μπουζούκια, για τις ανάγκες ρόλου πάντα».

Έχεις κάνει κάτι που θα σε πάει παρακάτω με την έννοια της προβολής;

«Έχω προσπαθήσει ελάχιστα γι’ αυτά που έχω καταφέρει. Δεν συμβιβάζομαι και δεν κάνω θυσίες. Η στάση αυτή με βοήθησε. Δεν φθείρεσαι αν λειτουργείς έτσι».

Δίνονται ευκαιρίες σε νέους ηθοποιούς ή λόγω του ότι αμείβονται με λίγα χρήματα τους κάνει να έχουν δουλειά;

«Η κρίση έχει επηρεάσει και την τηλεόραση. Γίνονται περικοπές παντού. Όσοι αξίζουν πραγματικά προχωράνε. Όμως, δίνονται ευκαιρίες».

Η αμοιβή τι... ρόλο παίζει για σένα;

«Κάνω αυτή τη δουλειά επειδή μου αρέσει. Δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζω. Είναι η ιδανική εξέλιξη στην καριέρα μου να βρεθώ από ένα καθημερινό σίριαλ σε ένα εβδομαδιαίο κωμικό».

Η καριέρα σου έχει στηριχθεί στην εξωτερική σου εμφάνιση. Με την πάροδο του χρόνου θα τολμούσες κάποιες αισθητικές επεμβάσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η εικόνα σου;

«Εύχομαι να μεγαλώσω ωραία. Μπορεί στα 45 να μην έχω αυτή τη φρεσκάδα, αλλά να είμαι γοητευτικός. Δεν είμαι ο τύπος που πιστεύει ο κόσμος. Δεν προσέχω τόσο την εμφάνιση. Δεν είμαι εκείνος που δεν πίνει, δεν καπνίζει και σκέφτομαι συνέχεια τη διατροφή μου, πίνω γάλα, κοιμάμαι και βάζω συνέχεια κρέμες. Απλώς γυμνάζομαι. Δεν προσέχω σε σημείο υστερίας και δεν θα έκανα αισθητική επέμβαση».

Είναι μύθος ότι αλλάζεις τις γυναίκες όπως τα T-shirts σου;

«Δεν είμαι πολύ σταθερός στις σχέσεις μου και δεν έχω κάνει και πολλές μακροχρόνιες σχέσεις. Όταν είσαι όμορφος, είναι εύκολο να ξεχωρίσεις, αλλά δυσκολότερο να πείσεις. Δίκοπο μαχαίρι. Η εξωτερική εμφάνιση είναι προσόν που δεν πρέπει να σε κάνει να εγκλωβίζεσαι σ’ αυτήν».