Τι γίνεται στο σπίτι του «Greek Idol»;

21.05.2010
Εχουν έναν κοινό στόχο: να κάνουν καριέρα στο τραγούδι. Τα αστέρια του «Greek Idol» μας υποδέχονται στο σπίτι τους και μας μιλάνε για την εμπειρία που ζουν στο talent show του Alpha. Ποια είναι η σχέση τους με τη Ρούλα Κορομηλά; Ποιος είναι ο κριτής που φοβούνται περισσότερο; Νιώθουν ανταγωνιστές μεταξύ τους;

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Εχουν έναν κοινό στόχο: να κάνουν καριέρα στο τραγούδι. Τα αστέρια του «Greek Idol» μας υποδέχονται στο σπίτι τους και μας μιλάνε για την εμπειρία που ζουν στο talent show του Alpha. Ποια είναι η σχέση τους με τη Ρούλα Κορομηλά; Ποιος είναι ο κριτής που φοβούνται περισσότερο; Νιώθουν ανταγωνιστές μεταξύ τους;

Αντιγόνη Ψυχράμη
Μπορεί η Αντιγόνη Ψυχράμη να έγινε γνωστή στο κοινό με «Δυο παπούτσια πάνινα», τώρα όμως θέλει να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει: «Με τη συμμετοχή μου στο ?Greek Idol? ευελπιστώ να καταφέρω να κάνω αυτό που με εκφράζει, να τραγουδάω δηλαδή και να χορεύω». Από την κριτική επιτροπή δεν φοβάται κάποιον ιδιαίτερα: «Για μένα μετράει η γνώμη και των τεσσάρων, οπότε κατά κάποιον τρόπο τους φοβάμαι όλους». Όσο για την παρουσιάστρια, αυτή μάλλον εξελίχθηκε σε συμπαραστάτης: «Η Ρούλα Κορομηλά μας στηρίζει πολύ. Μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά της, ζει τις αγωνίες μας, μας εμψυχώνει και μας λέει ό,τι πρόβλημα έχουμε να το συζητάμε μαζί της. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος».

Χρήστος Τσακίρης
Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με το τραγούδι, αλλά ο Χρήστος ονειρεύεται να βγάλει το δικό του CD και παράλληλα να εμφανιστεί σε κάποιο νυχτερινό κέντρο. Τη Ρούλα Κορομηλά τη θεωρεί πια δικό του άνθρωπο, αφού, όπως μας εξήγησε: «Κάθε φορά που ο κύριος Καπετανίδης ασχολείται με τα κιλά μου, παίρνει το μέρος μου και προσπαθεί να με καλύψει». Πώς νιώθει ο ίδιος με τα συγκεκριμένα σχόλια; «Ξέρω ότι μου λέει για το καλό μου να αδυνατίσω, με πειράζει όμως που κάθε εβδομάδα ασχολείται με αυτό το θέμα και όχι με την παρουσία μου. Βέβαια, είναι σεβαστή η γνώμη του, τον σέβομαι και τον εκτιμώ, και όχι μόνο αυτόν, αλλά όλους τους κριτές».

Γκλόρια Ογκομουέν
Η Γκλόρια είναι μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, γι’ αυτό, όταν τελειώνει τις πρόβες, το ρίχνει αμέσως στο διάβασμα. Τι απολαμβάνει περισσότερο από τη συμμετοχή της στο talent show του Alpha; «Όλα, αλλά περισσότερο τις στιγμές που μας βάφουν και επιμελούνται την εμφάνισή μας». Επίσης, της αρέσει πολύ που μένει μαζί με τα παιδιά: «Μπορεί να έχουμε εντατικές πρόβες, τα βράδια όμως χαλαρώνουμε, μαζευόμαστε, λέμε αστεία, παίζουμε παιχνίδια και περνάμε υπέροχα». Δίπλα στη Ρούλα Κορομηλά νιώθει σιγουριά: «Με εμψυχώνει συνέχεια. Μου λέει να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ανεβασμένη διάθεση όταν ανεβαίνω στη σκηνή».

Στέργιος Νταουσανάκης
Είναι παντρεμένος, έχει ένα γιο 10 μηνών, ενώ η σύζυγός του περιμένει το δεύτερο παιδί τους, κάτι που όμως δεν τον εμπόδισε: «Η γυναίκα μου δεν είχε καμία αντίρρηση, ίσα ίσα με προέτρεψε κιόλας. Δεν ξεκίνησα να τραγουδάω τώρα και ξέρει ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα». Ο Στέργιος έχει ασχοληθεί και με το θέατρο ?έχει συνεργαστεί με τους: Κώστα Τουρνά, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Σταμάτη Φασουλή, Γιώργο Νταλάρα, Νότη Μαυρουδή?, συμμετείχε σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ φέτος έπαιζε στο μιούζικαλ «Rent». Ποιος είναι ο κριτής που φοβάται περισσότερο; «Και οι τέσσερις είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και η γνώμη τους είναι σεβαστή. Ακόμη και οι κακές κριτικές βοηθούν στο να γίνουμε καλύτεροι. Επίσης, θα πρέπει να σας πω ότι οι συγκεκριμένοι κριτές είναι ένας από τους λόγους που δήλωσα συμμετοχή στο ?Greek Idol?».

Βαλάντω Τρύφωνος
Μπορεί να δηλώνει ότι το «Greek Idol» είναι από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής της, η Βαλάντω όμως δεν κρύβει ότι είναι αρκετά πιεσμένη: «Πιο πολύ έχει να κάνει με μένα αυτό, γιατί θέλω κάθε εβδομάδα να είμαι καλή στο live». Για τη Ρούλα Κορομηλά έχει να πει τα καλύτερα: «Μας στηρίζει πολύ. Από την πρώτη μέρα μας είπε πως ό,τι κι αν χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας. Πριν από τα live πηγαίνουμε στο καμαρίνι της και μας εμψυχώνει». Όσο για τη συμβίωση με τα υπόλοιπα παιδιά: «Είναι δύσκολο να μένουμε τόσα άτομα μαζί. Στην αρχή δεν βοηθούσαν όλοι, τώρα έχουμε βγάλει πρόγραμμα για το τι θα κάνει ο καθένας και είναι όλα μια χαρά».

Διογένης Φραντζανάς
Τραγουδάει σχεδόν 8 χρόνια επαγγελματικά και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Βέρτης, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Πάνος Κιάμος, ο Αντώνης Ρέμος και ο Νίκος Μακρόπουλος. Τι δουλειά έχει λοιπόν στο «Greek Idol»; «Νομίζω ότι τώρα έφτασε η στιγμή να κάνω το μεγάλο βήμα». Όπως τονίζει, είναι και όμορφη και δύσκολη η εμπειρία που ζει: «Όμορφη γιατί όλη αυτή η διαδικασία είναι καταπληκτική, δύσκολη γιατί όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά, οπότε και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος». Στη Ρούλα Κορομηλά του έκανε εντύπωση «το πόσο επαγγελματίας είναι». «Έχει απίστευτη θετική ενέργεια και τη μεταδίδει και σε μας», μας είπε ο Διογένης, που παραδέχεται ότι στην αρχή ήταν από αυτούς που δεν έκαναν δουλειές στο σπίτι: «Δεν βοηθούσα. Έβλεπα όμως το πιάτο μου εκεί που το άφηνα, οπότε αναγκάστηκα να κινητοποιηθώ».

Νικόλ Παπαριστοδήμου
Τη φωνάζουν «Φραουλίτσα», γιατί είναι μικροκαμωμένη και γλυκιά. Η Νικόλ απολαμβάνει τόσο το παρατσούκλι όσο και την παρέα των παιδιών στο σπίτι: «Περνάμε ωραία, στην αρχή η ακαταστασία ήταν ένα μικρό πρόβλημα, αλλά τώρα βοηθάμε όλοι για να είμαστε καθαροί». Παρόλο που η οικογένειά της μένει στην Κύπρο, δεν της έχει λείψει καθόλου, αφού οι γονείς της έρχονται κάθε εβδομάδα στο live: «Μου λείπουν όμως τα δύο μου σκυλάκια». Η Νικόλ φέτος διαγωνίστηκε στον κυπριακό τελικό για τη Eurovision και ονειρεύεται το «Greek Idol» να σταθεί η αφορμή για να ξεκινήσει την καριέρα της: «Όλο αυτό που ζω είναι πραγματικά ένα όνειρο και προσπαθώ να απολαμβάνω την κάθε στιγμή».

Γιώργος Ντούρος
Εκτός από τραγουδιστής είναι συνθέτης και στιχουργός και ονειρεύεται κάποια στιγμή να δημιουργήσει την Duroland, ένα μέρος που θα έχει από σινεμά μέχρι γήπεδο του γκολφ, στο οποίο θα μένει παρέα με όλους τους φίλους του. Μέχρι τότε ο Γιώργος θα συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρό του. Μπορεί να περνάει φανταστικά στο «Greek Idol», φοβάται όμως ότι: «Θα βγούμε 100 κιλά από εδώ! Έχουμε χώσει τις γυναίκες κι εμείς καθόμαστε σαν τους πασάδες και τρώμε συνέχεια». Τι είναι αυτό που στερείται; «Το σεξ!». Πάντως, περνάει καταπληκτικά: «Η εμπειρία είναι μοναδική και νομίζω ότι το ?Greek Idol? είναι η αρχή των πάντων». Όσο για τη νίκη: «Δεν πάω για την πρωτιά, διότι αφενός ασχολούμαι με το ροκ, που δεν είναι και τόσο εμπορικό, και αφετέρου δεν νομίζω ότι η πρώτη θέση έχει πολύ μεγάλη σημασία, με την έννοια ότι είμαστε ήδη πολύ τυχεροί και ήδη έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».