Από δυσκοιλιότητα πέθανε ο Έλβις!

07.05.2010
Και ενώ χρόνια τώρα το ερώτημα που απασχολεί τους απανταχού θαυμαστές του είναι αν ο "Βασιλιάς" είναι όντως νεκρός ή όχι, ένα νέο ζήτημα προκύπτει και αφορά την ακριβή αιτία του θανάτου του.


Και ενώ χρόνια τώρα το ερώτημα που απασχολεί τους απανταχού θαυμαστές του είναι αν ο "Βασιλιάς" είναι όντως νεκρός ή όχι, ένα νέο ζήτημα προκύπτει και αφορά την ακριβή αιτία του θανάτου του.

Όπως αποκαλύπτει ο ελληνικής καταγωγής Δρ. Τζορτζ Νικόπουλος (Dr. George Nichopoulos), ο οποίος ήταν γνωστός και ως Dr. Nick και υπήρξε προσωπικός γιατρός του Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley) τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, o "Βασιλιάς" πέθανε από χρόνια δυσκοιλιότητα και όχι από καρδιακά προβλήματα, όπως υποστήριζε η επίσημη εκδοχή.

Το "εξουθενωτικό" αυτό πρόβλημα υπήρξε η αιτία για άλλα, πολύ πιο σημαντικά στην υγεία του Έλβις, υποστηρίζει ο Dr. Nick, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μέχρι και μετά τον θάνατό του και την νεκροψία, δεν είχε συνειδητοποιήσει το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της δυσκοιλιότητάς του.

Ο γιατρός, ο οποίος είχε προσπαθήσει να τον επαναφέρει την τελευταία μέρα της ζωής του, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας το κόλον (το ανώτερο τμήμα του παχέος εντέρου) του Έλβις, βρέθηκε πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, τόσο στο πάχος, όσο και στο μήκος.

"Αφού πέθανε, δεν ήμασταν σίγουροι για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, έτσι συνεχίσαμε την έρευνα. Ζήτησα μάλιστα τη βοήθεια αρκετών γιατρών από διάφορα άλλα μέρη του κόσμου και από άλλες ιατρικές σχολές να με βοηθήσουν σχετικά με τα επιπλέον προβλήματα που η δυσκοιλιότητα μπορούσε να δημιουργήσει σε έναν οργανισμό", εξήγησε ο Νικόπουλος, τονίζοντας ότι απλά ήθελε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και πως με τη νέα έρευνα τα πράγματα άρχισαν να έχουν μεγαλύτερη λογική.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι παρόλο που είχε προτείνει στον Έλβις να υποβληθεί σε εγχείρηση κολοστομίας κατά την οποία το καταληκτικό μέρος του εντέρου του θα αφαιρούνταν και θα τοποθετούνταν σε άλλο σημείο ώστε να γινόταν πιο εύκολη η διαδικασία των κενώσεων, εκείνος αρνήθηκε.

Ο Δρ. Νικόπουλος, ο οποίος πρόσφατα δημοσίευσε βιβλίο του με τίτλο "The King And Dr. Nick" ("Ο Βασιλιάς και ο Δρ. Νικ"), υποστηρίζει ότι αν ο Πρίσλεϊ είχε δεχτεί να κάνει αυτή την επέμβαση, αφήνοντας στην άκρη την περηφάνια του, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ήταν ζωντανός σήμερα.

Ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος τονίζει πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που μια κολοστομία θα δημιουργούσε στον "Βασιλιά". "Θα ερχόταν σε δύσκολη θέση όταν θα συνέβαιναν διάφορα ατυχήματα επί σκηνής. Αν ακολουθούσαμε αυτή τη θεραπεία, θα έπρεπε να είναι έτοιμος, κάθε φορά που θα πήγαινε κάτι στραβά να φεύγει, να αλλάζει ρούχα και να ξαναγυρίζει", υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι τότε η επέμβαση ήταν δύσκολη και στην πράξη και στη λογική των ανθρώπων. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο εύκολα.

Ο Νικόπουλος υποστήριξε επίσης ότι το βάρος που τα τελευταία χρόνια είχε βάλει ο Έλβις, είχε και αυτό σε μεγάλο βαθμό τα αίτιά του στο ίδιο πρόβλημα. "Τα τελευταία χρόνια, συγκρίναμε φωτογραφίες από εμφανίσεις του με μόνο λίγες εβδομάδες διαφορά μεταξύ τους. Η διαφορά των 10 κιλών που φαινόταν να έχει τις περισσότερες φορές οφειλόταν απλά σε μια πολύ καλή κίνηση του εντέρου που μπορεί να είχε εκείνη την ημέρα", εξήγησε, φανερώνοντας το μέγεθος του προβλήματος.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο Έλβις πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977 σε ηλικία μόλις 42 ετών. Το σώμα του βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του στη Γκρέισλαντ.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα