Οι ανατροπές και το φινάλε

30.04.2010
Μια... ανάσα πριν από το τέλος βρίσκεται το τουρκικό σίριαλ «Χίλιες και μία νύχτες» (Βinbir Gece) με την όμορφη Σεχραζάτ (Μπεργκιουζάρ Κορέλ) και το γοητευτικό Ονούρ (Χαλίτ Εργέντς), οι οποίοι έχουν συγκινήσει και το ελληνικό κοινό. Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς μετά το διαζύγιό τους η Σεχραζάτ αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλον...

Μια... ανάσα πριν από το τέλος βρίσκεται το τουρκικό σίριαλ «Χίλιες και μία νύχτες» (Βinbir Gece) με την όμορφη Σεχραζάτ (Μπεργκιουζάρ Κορέλ) και το γοητευτικό Ονούρ (Χαλίτ Εργέντς), οι οποίοι έχουν συγκινήσει και το ελληνικό κοινό. Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς μετά το διαζύγιό τους η Σεχραζάτ αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλον... Η «τραγική» ιστορία της Σεχραζάτ είχε συγκλονίσει τους Τούρκους τηλεθεατές που για 3 ολόκληρα χρόνια «ζούσαν» μαζί της. Όταν προβαλλόταν η σειρά στο ΚΑΝΑL D, οι δρόμοι ερήμωναν. Υστερία πάθαιναν οι άντρες με τη Σεχραζάτ και οι γυναίκες με τον Ονούρ, ενώ για μέρες ολόκληρες συζητούσαν σε τουρκικές εκπομπές την «ανήθικη πρόταση» των 150.000 ευρώ που έκανε ο Ονούρ στη Σεχραζάτ όταν εκείνη αναζητούσε χρήματα για να σώσει το μικρό γιο της Καν από τη λευχαιμία. Το δέχτηκε, αλλά ύστερα ήρθε ο έρωτας και οι παράπλευρες ιστορίες των άλλων ηρώων της δραματικής αισθηματικής σειράς (σ.σ.: με τις καταπληκτικές εικόνες από την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο), που προβάλλεται κάθε μέρα στις 8:30 μ.μ. από το ΤV Mακεδονία, απέκτησαν φανατικό κοινό και στη χώρα μας. Ο μεγάλος έρωτας του ζευγαριού στη διάρκεια της σειράς έγινε η αιτία να σμίξει ο Χαλίτ και η Μπερκγιουζάρ και στη ζωή. Ο Χαλίτ δεν δίστασε να πάρει διαζύγιο για να την παντρευτεί, ενώ πριν από λίγο καιρό η πανέμορφη Τουρκάλα ηθοποιός έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γυριστεί και δεύτερος κύκλος της σειράς, που «σκίζει» στις βαλκανικές χώρες.

Θα νικήσει ο έρωτας;

Στα τελευταία επεισόδια η αγωνία κορυφώνεται, καθώς μετά το διαζύγιο η Σεχραζάτ αποφασίζει να ενδώσει στον Ενγκίν και να πει «ναι» στην πρόταση γάμου που της έχει κάνει. Η προδοσία του Ονούρ, όπως νομίζει, την πονάει πολύ, καθώς δεν ξέρει ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η υποχθόνια Εντά, η οποία χρησιμοποίησε το φίλο του Κερέμ για να τους χωρίσει. Κι ενώ η Εντά συλλαμβάνεται και στη συνέχεια βάζει τραγικό τέλος στη ζωή της σκορπώντας τον τρόμο, η Σεχραζάτ πανικόβλητη τηλεφωνεί στον Ονούρ. Εκείνος είναι απογοητευμένος, καθώς όσο κι αν έχει προσπαθήσει, δεν έχει καταφέρει να τη φέρει πάλι κοντά του. Όσο για τους άλλους ήρωες, που έχουν αγαπήσει οι Έλληνες, η Μπενού θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά θα σωθεί. Θα πάρει διαζύγιο από τον Κερέμ και θα φύγει στο εξωτερικό για να αρχίσει μια νέα ζωή. Ο Αλί Κεμάλ και ο Γκανί, χρεωμένοι από τον τζόγο, θα καταλήξουν στη φυλακή, γιατί θα προσπαθήσουν να διαπράξουν κλοπή, αλλά θα τους σώσει ο Μπουρχάν. Τι θα γίνει όμως με τη Σεχραζάτ, που θα φτάσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Ενγκίν; Δεν θα σας αποκαλύψουμε το τέλος της σειράς. Θα σας πούμε μόνο ότι θυμίζει ελληνική δραματική ταινία της δεκαετίας του ’60, όπου έπειτα από πολλά δεινά νικάει ο έρωτας. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι στο 90ό και τελευταίο επεισόδιο, που θα προβληθεί στις 4 Μαΐου, η Σεχραζάτ ξαναπαντρεύεται!

ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ