Ζωή σαν όνειρο

30.04.2010
Ο τίτλος της τελευταίας της εκπομπής πριν από το «Greek Idol» μπορεί να μην της έφερε γούρι, περιγράφει όμως τη ζωή της: τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, «χρυσές» μετεγγραφές, εκατοντάδες εξώφυλλα και ακόμη περισσότερα δημοσιεύματα,

Από τον Γιάννη Πολέμη

Ο τίτλος της τελευταίας της εκπομπής πριν από το «Greek Idol» μπορεί να μην της έφερε γούρι, περιγράφει όμως τη ζωή της: τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, «χρυσές» μετεγγραφές, εκατοντάδες εξώφυλλα και ακόμη περισσότερα δημοσιεύματα, δύο γάμοι αλλά και δύο χωρισμοί, πίκρες και στεναχώριες, δικαστικές περιπέτειες και ένα πρόβλημα υγείας, που ευτυχώς ξεπεράστηκε. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και αφήνουμε σ’ εσάς να αποφασίσετε αν δικαίως η Ρούλα έχει τον τίτλο της εθνικής μας παρουσιάστριας!

Μετά την επιτυχία του «Ciao ANT1» η Ρούλα δέχτηκε πρόταση από τον τότε γενικό διευθυντή του Mega Τζώνυ Καλημέρη να παρουσιάσει αντίστοιχο πρόγραμμα στο Mega. Το 1994 έσπασε το συμβόλαιό της, με αποτέλεσμα την πιο ακριβή μετεγγραφή στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Οι φήμες της εποχής μιλούσαν για 1 δισ. δρχ. μόνο για να πάει από το Μαρούσι στα στούντιο της Παιανίας. Το «Μπράβο» είναι γεγονός. Πανάκριβα σκηνικά, εντυπωσιακές τουαλέτες, τηλεθεάσεις άνω του 40% και όλη η σοουμπίζ να περνάει από το πλατό της Ρούλας. Η συνεργασία της με το Mega έληξε το 2000, αφού είχε παρουσιάσει και δύο απογευματινά προγράμματα, το «Ε ναι λοιπόν!» και το «Bravissimo», αλλά και τους φαντασμαγορικούς τηλεμαραθώνιους.

Στους μεγάλους έρωτες της ζωής της συγκαταλέγεται και ο Ιταλός σκηνοθέτης Στέφανο Σαρτίνι. Χωρισμοί, επανασυνδέσεις, υπονοούμενα on camera την εποχή που συνεργάζονταν και άπειρα εξώφυλλα. Σήμερα παραμένουν φίλοι, ενώ οι φήμες λένε ότι πρόσφατα συναντήθηκαν και συζήτησαν το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Με την απόφασή της να εγκαταλείψει την ΕΡΤ και να ενταχθεί το 1991 στον ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας τον «Πρωινό καφέ» κέρδισε τον τίτλο της πρώτης διδάξασας στην πρωινή ζώνη. Μεγάλα ονόματα όπως αυτά που βγήκαν τότε στο δικό της πρωινό δεν έχουν ξαναβγεί τα επόμενα χρόνια.

Δύο φορές συναντήθηκε τηλεοπτικά με την Ελένη Μενεγάκη. Μία στα γενέθλια του «Πρωινού καφέ» κι ενώ βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον ΑΝΤ1 και μία ακόμη στα «Πρόσωπα 2006». Η τρίτη αναμένεται στα πλατό του «Greek Idol»...

H Ρούλα όμως έκανε και τραγικά λάθη, όπως η απόφασή της να επιστρέψει στην πρωινή ζώνη, αρχικά με το «Καλώς τους» το 2001 στον Alpha και στη συνέχεια με το «Όλε» το 2004 στο Star. Και τις δύο φορές είδε την πλάτη της Ελένης Μενεγάκη ? και μάλιστα τη δεύτερη με μονοψήφια νούμερα.

Το διαζύγιό της με τον μπασκετμπολίστα Νάσο Γαλακτερό έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα lifestyle περιοδικά. Αν και η Ρούλα δεν θέλησε να μιλήσει ποτέ γι’ αυτό, λέγεται πως η ένταση εκείνης της περιόδου ήταν ένας από τους λόγους που κλονίστηκε η υγεία της.

Με τον Στέλιο Ρόκκο το 1998 στο πλατό του «Μπράβο». Ήταν μια σύντομη σχέση με πολύ πάθος, αν και τότε κάποιοι είχαν μιλήσει για διαφημιστικό κόλπο.

Με extreme look στην αγαπημένη της Mύκονο. Τα τελευταία χρόνια το σπίτι έμεινε κλειστό, καθώς η Ρούλα προτιμούσε την ηρεμία ?ίσως και απομόνωση? της Κηφισιάς. Τώρα λέγεται πως σκέφτεται να το πουλήσει αγοράζοντας ένα καινούργιο εξοχικό κοντά στην Αθήνα.

Έπειτα από ένα χρόνο αποχής επιστρέφει στον Alpha με διοικητικά καθήκοντα, ενώ γυρίζει και στη βραδινή ζώνη με την εκπομπή «Τρεις ευχές», που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Ζωή σαν όνειρο». Ούτε αυτό το concept πήγε καλά...

Τελείως διακριτικό και αθόρυβο ήταν το διαζύγιό της με τον Πάνο Μιχαλόπουλο. Σήμερα δεν διατηρούν καμία επαφή.