Αθώος ο χήρος της Τζέιντ Γκούντι

27.04.2010
Μόνο 15 λεπτά χρειάστηκαν οι ένορκοι στη δίκη του Τζακ Τουίντ (Jack Tweed) για να φτάσουν σε αθωωτική ετυμηγορία, αφού τα στοιχεία που παρουσιαστήκαν δεν τους έπεισαν ότι όντως βίασε τη 19χρονη.


Μόνο 15 λεπτά χρειάστηκαν οι ένορκοι στη δίκη του Τζακ Τουίντ (Jack Tweed) για να φτάσουν σε αθωωτική ετυμηγορία, αφού τα στοιχεία που παρουσίασαν οι κατήγοροι δεν τους έπεισαν ότι όντως βίασε τη 19χρονη.

Ο Τζακ Τουίντ και ο φίλος του Άντονι Ντέιβις (Anthony Davis) κατηγορούνταν ότι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009 βίασαν κατ' επανάληψη μια 19χρονη -τότε- κοπέλα στο σπίτι του πρώτου. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, ο Ντέιβις κρατούσε την πόρτα κλειστή σε όλη τη διαδικασία για να μην μπορέσουν να μπουν στο δωμάτιο οι φίλες της κοπέλας που ήθελαν να τη βοηθήσουν. Η δίκη έληξε χθες ύστερα από εννέα μέρες και ο Τουίντ πήρε τους φίλους του και έκανε μια βόλτα στις παμπ του Έσεξ για να γιορτάσει την αθωωτική απόφαση.

Ο 22χρονος χήρος της Τζέιντ Γκούντι (Jade Goody) που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε παιχνίδια ριάλιτι και έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πριν από έναν χρόνο, δέχτηκε την απόφαση με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ενώ βγήκε από το δικαστήριο χαμογελαστός και έδινε γροθιές στον αέρα με ενθουσιασμό.

Σε δήλωση που διάβασε ο δικηγόρος του, Φιλ Σμιθ (Phil Smith) έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο Τουίντ έγραφε: "Είμαι ανακουφισμένος που οι ένορκοι χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να καταλάβουν ότι οι ισχυρισμοί που ακούστηκαν ήταν παντελώς αστείοι και αβάσιμοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου που εργάστηκαν σκληρά για να αποδείξουν την αθωότητά μου. Και τώρα θα ήθελα απλά να αφήσω πίσω μου τους τελευταίους οκτώ μήνες και να ξαναχτίσω τη ζωή των 22 χρόνων μου".

Από την πλευρά της, η μητέρα του φερόμενου θύματος δήλωσε ότι η κόρη της θα αναστατωθεί πολύ από την απόφαση. "Μπήκε σε μια τέτοια δοκιμασία, για το τίποτα, τελικά. Ήταν μια κόλαση", είπε συγκεκριμένα. Ενώ την άποψή της φαίνεται να συμμερίζονται και οι δικηγόροι της εισαγγελικής αρχής οι οποίοι υποστηρίζουν ότι "η υπόθεση δεν είχε δυνατή βάσει και δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει σε δίκη".

Αυτές τις μέρες, σειρά στο πρόγραμμά του Τουίντ έχει το πώς θα εξαργυρώσει την αθώωσή του με τον καλύτερο τρόπο. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του, εξετάζει τις προσφορές και θα πουλήσει την ιστορία του σε εκείνον που θα δώσει τα περισσότερα. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του Τζακ ετοιμάζονται να πουλήσουν σε περιοδικά και εφημερίδες δικαιώματα για συνεντεύξεις του, ενώ παράλληλα κλείνουν συμφωνίες για τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Ο Μαξ Κλίφορντ (Max Clifford) ο οποίος έχει εκπροσωπήσει και εξακολουθεί να εκπροσωπεί πολλές διασημότητες μεταξύ των οποίων και τη Τζέιντ Γκούντι -όχι όμως τον Τουίντ- εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση ενώ τόνισε: "Ελπίζω αυτό να γίνει ένα καλό μάθημα για τον Τζακ. Τον είχα προειδοποιήσει για τέτοιου είδους προβλήματα από τότε που ζούσε η Τζέιντ. Έχει γίνει στόχος για πολλά κορίτσια που έχουν στο μυαλό τους να βγάλουν χρήματα από εκείνον και πρέπει να προσέχει".

Στη δίκη, μεταξύ άλλων ακούστηκε ότι εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου η φοιτήτρια και τρεις φίλες της είχαν πάει σε κλαμπ όπου δούλευε ο Τουίντ, στο Μέιφερ. Εκείνη ήπιε μερικά ποτάκια, μεταξύ των οποίων κόκκινο κρασί, βότκα με λεμόνι, λίγη σαμπάνια, ενώ έκανε και χρήση μικρής ποσότητας κοκαΐνης.

Στη συνέχεια και γύρω στις 3 το πρωί, ο Τουίντ και ο φίλος του κάλεσαν τα κορίτσια στο σπίτι του πρώτου για ένα ακόμη ποτό. Η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι εκεί, και καθώς ο Ντέιβις κρατούσε κλειστή την πόρτα του υπνοδωματίου, ο Τζακ τη βίασε κοντά στο πρεβάζι και μετά ξανά επάνω στο κρεβάτι, όπου στη συνέχεια τη βίασε και ο Ντέιβις. Υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει αφού είχε παγώσει από τον φόβο και δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί. Τελείωσε μάλιστα την απολογία της λέγοντας ότι "η ζωή της είχε καταστραφεί" μετά την επίθεση.

Ωστόσο, οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να πειστούν για τα λεγόμενά της, ιδιαίτερα αφού είδαν φωτογραφίες από το Facebook που την έδειχναν να περνάει καλά σε διακοπές και σε κλαμπ, έξι μόλις μήνες μετά το υποτιθέμενο περιστατικό.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η μοναδική "τρύπα" που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η υπόθεση της κοπέλας. Η ίδια παραδέχτηκε ότι ανταπέδωσε τα φιλιά του Τζακ Τουίντ κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης επίθεσης και συμφώνησε ότι δεν υπήρχε τρόπος για τους δύο άντρες να καταλάβουν ότι δεν συναινούσε. Επίσης παραδέχτηκε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε φώναξε για βοήθεια, ούτε αντέδρασε, καθώς όπως είπε "είχε πετρώσει από τον φόβο".

Σε κάποιο άλλο σημείο της δίκης ακούστηκε ότι όταν μια φίλη της κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου βιασμού της φώναξε πίσω από την κλειστή πόρτα ρωτώντας πως είναι, εκείνη απάντησε: "Μια χαρά". Σύμφωνα με τον Ντέιβις, μόλις οι φίλες της άκουσαν την απάντησή της, την αποκάλεσαν "μικρή τσούλα".

Ένα άλλο "σκοτεινό" σημείο, είναι ότι όταν ο Ντέιβις ολοκλήρωσε τον υποτιθέμενο βιασμό της, εκείνη συνέχισε να τον χαϊδεύει ερωτικά, χωρίς εκείνος να της έχει ζητήσει κάτι τέτοιο.

Σημασία έχει επίσης ότι μετά την επίθεση η κοπέλα παρέμεινε στο σπίτι του Τουίντ και μίλησε για βιασμό μόνο αφού οι φίλες της άρχισαν να τη ρωτάνε επίμονα για το τι έγινε όση ώρα ήταν μόνη στο δωμάτιο με τους δύο άντρες.