Περιορισμοί στην άδεια του γιατρού του Τζάκσον

14.04.2010
Ο Ιατρικός Σύλλογος του Τέξας αποφάσισε να περιορίσει την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος για τον Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray), που κατηγορείται για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιούλιο.



Ο Ιατρικός Σύλλογος του Τέξας αποφάσισε να περιορίσει την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος για τον Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray), που κατηγορείται για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) τον περασμένο Ιούλιο, από υπερβολική δόση του ισχυρού αναισθητικού Propofol.

Στον Μιούρεϊ απαγορεύτηκε και επίσημα να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο φάρμακο ή όποιο άλλο αναισθητικό που κανονικά χορηγείται από αναισθησιολόγους, καθώς και κάθε είδους ηρεμιστικό στην πολιτεία του Τέξας. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου του Τέξας την περασμένη εβδομάδα.

Ο καρδιολόγος, που είχε αναλάβει προσωπικά τη φροντίδα του Τζάκσον τους τελευταίους μήνες της ζωής του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία εξ αμελείας, στις οποίες έχει ήδη δηλώσει "αθώος".

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση δεν εμποδίζει τον Μιούρεϊ από το να ασκεί το επάγγελμά του γενικότερα. Επίσης, ο ίδιος διατηρεί το δικαίωμα να συνταγογραφεί παυσίπονα, αγχολυτικά ή τοπικά αναισθητικά, ενώ μπορεί να είναι μέλος ιατρικής ομάδας η οποία χορηγεί Propofol ή άλλο φάρμακο γενικής αναισθησίας, αρκεί να μην είναι ο ίδιος που θα το χορηγήσει ή που θα το συνταγογραφήσει.

Ο Μιούρεϊ έχει κλινικές στο Λας Βέγκας και στο Χιούστον ενώ διατηρεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και στην Καλιφόρνια. Η ακροαματική διαδικασία για τη διατήρησή της ή όχι εκεί, αναμένεται στις 14 Ιουνίου.