Ποιοι... σταυρώθηκαν, ποιοι... αναστήθηκαν

09.04.2010
Περικοπές», «μειώσεις», «χαμηλό μπάτζετ», «τι γίνεται με τη διαφήμιση;». Φράσεις που ακούγονται καθημερινά στους διαδρόμους των καναλιών και στην κυριολεξία «σταυρώνουν» τους τηλεοπτικούς αστέρες. Τα μηνύματα που έρχονται από τα γραφεία των διευθυντών τους μόνο ευχάριστα δεν είναι, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να ζουν καθημερινά ένα γολγοθά. Ποιοι είναι αυτοί που πήραν «χάρη» από την AGB και ποιοι έχουν πάρει τα... πάνω τους;

Από τον Γιάννη Πολέμη

Περικοπές», «μειώσεις», «χαμηλό μπάτζετ», «τι γίνεται με τη διαφήμιση;». Φράσεις που ακούγονται καθημερινά στους διαδρόμους των καναλιών και στην κυριολεξία «σταυρώνουν» τους τηλεοπτικούς αστέρες. Τα μηνύματα που έρχονται από τα γραφεία των διευθυντών τους μόνο ευχάριστα δεν είναι, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να ζουν καθημερινά ένα γολγοθά. Ποιοι είναι αυτοί που πήραν «χάρη» από την AGB και ποιοι έχουν πάρει τα... πάνω τους;

Αξίζει να το δεις;
H ίδια δηλώνει σε όλους τους τόνους πως είναι απολύτως ευχαριστημένη με τη συνεργασία της με τον ΑΝΤ1, αλλά μετά την απομάκρυνση του συζύγου της Νίκου Ευαγγελάτου παντού ακούγεται πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το συμβόλαιο της Τατιάνας Στεφανίδου με τον ΑΝΤ1 λήγει το καλοκαίρι και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι τώρα εάν θα ανανεωθεί. Άλλωστε, ο μέσος όρος τηλεθέασης της εκπομπής της - γύρω στο 20% - είναι αρκετά χαμηλότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ίδια μάλλον δεν θα έλεγε «όχι» σε μια μετεγγραφή της στον Alpha, αλλά γνωρίζει πως κάτι τέτοιο, αν συμβεί, θα γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα. Όπως και αν ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1.

Το «4» δεν είναι ο τυχερός του αριθμός
Η φετινή επιστροφή του στην ελληνική μυθοπλασία συνοδεύτηκε από μεγάλη διαφήμιση και υψηλές προσδοκίες. Και πράγματι το «4» πήγε αρκετά καλά, αν και δεν είχε καμία σχέση με τα 40άρια που χτύπαγε στο παρελθόν! Το υψηλό κόστος της παραγωγής σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό του Mega για μία ακόμη πανάκριβη παραγωγή του χρόνου (σ.σ.: το «Νησί» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου) οδήγησαν το κανάλι στην απόφαση να ολοκληρώσει την προβολή του σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στις αρχές Ιουνίου. Απόφαση που τον δυσαρέστησε ιδιαίτερα. Λέγεται μάλιστα πως ο σεναριογράφος και ηθοποιός ξεκίνησε ήδη διαπραγματεύσεις με το κανάλι του Αμαρουσίου, αλλά κι εδώ το θέμα κολλάει, όχι στην αμοιβή του, αλλά στο μπάτζετ μιας ενδεχόμενης νέας σειράς, που το κανάλι θα επιθυμούσε να κρατήσει σε λογικά επίπεδα.

«Κους Κους» με αλλαγές
Μπορεί η Κατερίνα Καραβάτου να είναι από τα αγαπημένα των Γερμανών στην Κάντζα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να είναι ήσυχη όσον αφορά την πορεία της εκπομπής της. Έτσι, από την επόμενη σεζόν θα αλλάξουν όλα στο «Κους Κους», εκτός από την ίδια. Οι πανελίστες θα φύγουν, διαφορετικοί καλεσμένοι θα έρχονται κάθε μέρα, ενώ η εκπομπή αναμένεται να κάνει στροφή σε πιο κοινωνικά θέματα. Όσο για την παρουσιάστρια, ελπίζει σε ένα καλό σκορ του «Μια νύφη για το γιο μου» στους πίνακες της AGB.

To «Xpress» του μεσονυχτίου
Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ήταν η χειρότερη στην καριέρα της Βάσιας Λόη. Η μετακόμισή της στην απογευματινή ζώνη του Alter αποδείχθηκε καταστροφική τόσο για την ίδια όσο και για το σταθμό. Η lifestyle θεματολογία εξαντλείται στο «Μπλα Μπλα» και η Βάσια έχοντας απέναντι την Τατιάνα και προς το τέλος τη «Ζωή της άλλης» έκανε μονοψήφια νούμερα. Αποτέλεσμα; Οι φήμες που μιλούσαν για ξαφνικό «κόψιμο».

Πικρός «Καφές»
Τα φώτα των τηλεοπτικών και όχι μόνο προβολέων στράφηκαν φέτος σχεδόν αποκλειστικά στην Ελένη Μενεγάκη. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την παρουσιάστρια τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τα καλοκαίρια που όλοι μιλούσαν για μια «χρυσή μετεγγραφή» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Ελένη θα παραμείνει στον Alpha, αλλά τον τελευταίο λόγο έχουν πλέον σε όλα οι Γερμανοί. Από τη μία την πιέζουν να αναλάβει την παρουσίαση ενός βραδινού format προελεύσεως RTL, από την άλλη θέλουν να ρίξουν το μπάτζετ του «Καφέ με την Ελένη» με μειώσεις συνεργατών, μισθών, links κ.λπ. Και το διαπραγματευτικό όπλο της ίδιας, που μέχρι πέρυσι ήταν η πρωτιά στα νούμερα, το διαθέτει πλέον; Θα μειωθούν και οι αποδοχές της Ελένης; «Διόλου απίθανο», λένε πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τους κανόνες της τηλεοπτικής αγοράς.

Το «καλό παιδί» στον πάγο...
Από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν περιμέναμε την επιστροφή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο prime time με ένα ταξιδιωτικό πρόγραμμα που θα θύμιζε αρκετά τον παλιό βραδινό «Όμορφο κόσμο». Ωστόσο, πέρασε και το Πάσχα και ακόμη Γρηγόρη δεν έχουμε δει. Λέγεται πως το project είναι ακριβό, γι’ αυτό και έχει καθυστερήσει. Αν και ο αγαπημένος παρουσιαστής έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το κανάλι της Μεσογείων, λέγεται πως συζητά να επιστρέψει στα παλιά του λημέρια, δηλαδή στον ΑΝΤ1.

Και σε αυτή την περίπτωση βέβαια οι αποδοχές του παρουσιαστή θα έχουν μικρή σχέση με τα υψηλά ποσά του παρελθόντος.

Η AGB τούς χαμογέλασε...

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που είδαν τη φετινή τηλεοπτική σεζόν την AGB να τους χαμογελά, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο.

«Ράδιο Αρβύλα»: Η μετακόμιση στη βραδινή ζώνη εκτόξευσε τα νούμερα της εκπομπής. Η σατιρική εκπομπή του Αντώνη Κανάκη και της υπόλοιπης παρέας κάνει καθημερινά υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Φαίη Σκορδά: Όχι μόνο κέρδισε τη μάχη της μεσημεριανής ζώνης, φέρνοντας το «Μπλα Μπλα» στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, αλλά το όνομά της ακούγεται και για το πρωινό του Mega.

Γιώργος Αυτιάς: Η μετεγγραφή του στο Alter τριπλασίασε τα ανύπαρκτα μέχρι πέρυσι νούμερα του σταθμού στην πρωινή ζώνη και συνεχίζει κανονικά και την επόμενη σεζόν.

Έλενα Ακρίτα - Γιώργος Κυρίτσης: Συνεχίζουν τα «Μυστικά της Εδέμ», που πλέον έχουν απόδοση prime time! Αποτέλεσμα; Καμία μείωση στο μπάτζετ της σειράς.

Σπύρος Χαριτάτος - Γιώργος Καραμέρος: Τα αουτσάιντερ της πρωινής ζώνης που έγιναν φαβορί! Έπειτα από χρόνια αντικαταστάσεων φέτος το καλοκαίρι θα κάνουν κανονικά διακοπές, έχοντας στις αποσκευές τους το εισιτήριο για επιστροφή από το φθινόπωρο.