Διονύσης Ζάχος: "Ο Ζαχαράτος είναι ο δάσκαλός μου"

12.04.2010
Είναι γνωστός για το χιούμορ του και τις δηλητηριώδεις ατάκες του! Ο Διονύσης Ζάχος με τα... πολλά πρόσωπα σχολιάζει στο ΛΟΙΠΟΝ όλους όσοι βρίσκονται στην επικαιρότητα και προτείνει στον Τάκη Ζαχαράτο να ανεβάσουν μαζί τη «Λυσιστράτη»!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Είναι γνωστός για το χιούμορ του και τις δηλητηριώδεις ατάκες του! Ο Διονύσης Ζάχος με τα... πολλά πρόσωπα σχολιάζει στο ΛΟΙΠΟΝ όλους όσοι βρίσκονται στην επικαιρότητα και προτείνει στον Τάκη Ζαχαράτο να ανεβάσουν μαζί τη «Λυσιστράτη»!

Τι κάνεις αυτόν τον καιρό;

«Ανεβάζω την παράσταση "Star and the Family Show". Μια δουλειά που αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί πιάνω οικογενειακές σχέσεις: μάνα - γιος, πατέρας - γιος, νύφη με πεθερά, ανδρόγυνο. Πώς συμπεριφέρονται σε εξόδους. Θεωρώ ότι με αυτή την παράσταση ωρίμασε η τέχνη μου. Στα 11 χρόνια καριέρας κάνω κάτι διαφορετικό».

Πώς υποδέχθηκε ο κόσμος την παράσταση;

«Τα ζει, τα βιώνει, τα βλέπει ως εικόνα και γελάνε πάρα πολύ. Στην Αθήνα ήταν sold out και τώρα ξεκινάμε περιοδεία. Πρώτοι σταθμοί είναι η Αλεξανδρούπολη, η Λευκωσία, τα Χανιά, τα Γιάννενα, το Αγρίνιο και συνεχίζουμε σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Μία από τις μιμήσεις σου είναι και η Τζούλια Αλεξανδράτου. Πώς σχολιάζεις αυτό που συμβαίνει;

«Είναι κάτι που πουλάει πολύ αυτή την περίοδο. Το πρόγραμμά μου πρέπει να είναι σαν ψωμί φρέσκο. Εγώ την κάνω εδώ και ένα χρόνο. Είναι η μοναδική ηθοποιός, τραγουδίστρια "ο Θεός να την κάνει? που πήγε στη μάνα της και στον πατέρα της και είπε πως θέλει να γίνει... Της είπαν ?κάν’ το σουξέ". Προφητικά ήμουν αρκετά μπροστά, ακόμη και από την ίδια. Στην καινούργια παράσταση παρουσιάζω σατιρικά το DVD. Θεωρώ ότι μέχρι το 2010 δεν ξέραμε ποια είναι η σωστή χρήση του μπουκαλιού ? όσο ζούμε, μαθαίνουμε. (Γέλια.) Σοβαρά όμως, τώρα, το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του και στην προσωπική του ζωή δεν αφορά ούτε εμένα, αλλά, πιστεύω, ούτε και τον πολύ κόσμο. Ο καθένας έχει να λύσει τα δικά του προβλήματα».

Είχαμε και δύο διαζύγια, της Ελένης Μενεγάκη και της Έλλης Κοκκίνου...

«Εγώ δεν έχω νύφη, καρδιά μου... (Γέλια.) Είναι λυπηρά αυτά τα πράγματα όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση, αλλά νομίζω ότι όσο σταρ ή διάσημος και να είσαι, πρέπει να κρατάς μια "ποιότητα" στη ζωή σου. Έχουμε δει μεγάλους χωρισμούς ακόμη και σοβαρά προβλήματα υγείας να δημοσιοποιούνται αρκετά χρόνια μετά, γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που έχουν "ποιότητα" δεν πούλησαν τη ζωή τους σε ένα εξώφυλλο. Τις κάνω και τις δύο στις παραστάσεις μου, με τη διαφορά ότι η Ελένη ακόμη δεν ξέφτισε... Δεν μ’ αρέσει να δίνω συμβουλές, αλλά ?Ελένη μου, τα χρώματά σου αρχίζουν να αλλοιώνονται, κράτησέ τα ζωντανά...».

Τι έχει συμβεί με τον Τάκη Ζαχαράτο; Τελευταία φορά συναντηθήκατε σε ένα event και γυρίσατε την πλάτη ο ένας στον άλλο...

«Με το συνάδελφο, φίλο και δάσκαλο εγώ δεν έχω να χωρίσω τίποτα. Ίσως τα 10 χρόνια ηλικιακής διαφοράς που έχουμε να του έχουν δημιουργήσει ανασφάλειες. Ζούσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι τα πρώτα 2 χρόνια που ξεκινούσα την καριέρα μου και επίσης τότε είχε μεγάλες ανασφάλειες. Εγώ τότε θεωρούσα τον εαυτό μου ένα μαθητή του, ένα σφουγγάρι που ρούφαγε πράγματα. Με έμαθε να είμαι στρατιώτης στη δουλειά μου, αλλά δεν κράτησα την τεράστια ανασφάλεια που έχει πάντα με όλους και με όλα. Του προτείνω στις δύσκολες εποχές της κρίσης που βιώνουμε να σκεφτεί τη φράση "η ισχύς εν τη ενώσει" και να ανεβάσει τη "Λυσιστράτη", όπου θα έχει εκείνος τον ομώνυμο ρόλο και εγώ θα κάνω την αδερφή της, Μυρσίνη. Δύο αδερφούλες ήμασταν με πόνο στην καρδούλα... Για το ρόλο πάντα... (Γέλια.)».

Θα ήθελες δηλαδή να συνεργαστείτε κάποια στιγμή...

«Γιατί όχι; Θα ήταν η απόλυτη επιτυχία! Ο δάσκαλος και ο μαθητής σε νέες περιπέτειες, γιατί, όταν έχεις ταλέντο, δεν έχεις να φοβηθείς ένα άλλο ταλέντο».

Στη μόνη εκπομπή που σε είδαμε φέτος ήταν στο «Κους Κους»...

«Ούτε εκεί θα έβγαινα! Απλώς κάποια στιγμή πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Είμαι πολύ ρεαλιστής ως άνθρωπος και καταλαβαίνω πως το ένα μαγαζί πρέπει να υποστηρίξει το άλλο. Από κει και πέρα δεν καθαιρούμε καριέρες για χάρη μιας φιλίας και μιας συμπάθειας, όπως της Κατερίνας Καραβάτου στο πρόσωπο του Τάκη Ζαχαράτου. Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο».