Στον άσο οι κληρονόμοι της Άν Νικόλ Σμιθ

22.03.2010
Σύμφωνα με επίσημη απόφαση δικαστηρίου, ο ηλικιωμένος δισεκατομμυριούχος που στα τελευταία χρόνια της ζωής του παντρεύτηκε την πρώην στριπτιτζού, δεν σκόπευε ποτέ να της αφήσει μέρος της περιουσίας του.



Σύμφωνα με επίσημη απόφαση δικαστηρίου, ο ηλικιωμένος δισεκατομμυριούχος που στα τελευταία χρόνια της ζωής του παντρεύτηκε την πρώην στριπτιτζού, δεν σκόπευε ποτέ να της αφήσει μέρος της περιουσίας του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ (J. Howard Marshall) είχε "σώας τα φρένας" και δεν βρισκόταν υπό καμία πίεση όταν συνέταξε τη διαθήκη του σύμφωνα με την οποία άφηνε την $1,6 δις (€1.2 δις) στον γιο του Ε. Πιρς Μάρσαλ (E. Pierce Marshall) και τίποτα στην Αν Νικόλ Σμιθ (Anna Nicol Smith).

Η απόφαση αυτή ήταν και η τελευταία εξέλιξη σε μια δικαστική διαμάχη 15 ετών. Η Σμιθ είχε υποστηρίξει ότι ο σύζυγός της είχε υποσχεθεί ότι θα της έδινε περισσότερα από $300 εκατομ. (€220 εκατομ.) ακόμη και χωρίς αυτό να είναι γραμμένο κάπου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η διαμάχη αυτή ξεκίνησε από ένα τοπικό δικαστήριο στο Χιούστον, κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής και στο μεταξύ, και οι δύο αντίδικοι έχουν πεθάνει!

Ο Κεντ Ρίτσλαντ (Kent Richland), δικηγόρος της περιουσίας της Σμιθ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις εφέσεις, για διαφορετικούς όμως λόγους από αυτούς που είχε στην αρχή.

Η απόφαση -αν παραμείνει έτσι δηλαδή- φέρνει άσχημα νέα για τον πρώην φίλο της Σμιθ, Λάρι Μπίρκχεντ (Larry Birkhead) και την 3χρονη κόρη τους Ντανιελίν (Dannielynn). Η μικρούλα θεωρείται σήμερα κληρονόμος της Άννα-Νικόλ μετά τον θάνατό της. Θυμίζουμε ότι το πρώην κουνελάκι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2008 σε ηλικία 39 ετών.

Η ιστορία του παράδοξου ζευγαριού Μάρσαλ ξεκίνησε στο στιπτιτζάδικο του Χιούστον όπου δούλευε η Σμιθ. Εκεί γνώρισε και τον ηλικιωμένο δισεκατομμυριούχο με το οποίο παντρεύτηκε το 1994, όταν εκείνος ήταν 89 και εκείνη 26. Ο Μάρσαλ πέθανε την επόμενη χρονιά και μέσω της διαθήκης του, άφησε όλη την περιουσία του στον γιο του.

Η Σμιθ πρόσβαλε τη διαθήκη υποστηρίζοντας ότι ο γιος Μάρσαλ εξανάγκασε τον πατέρα του να μην συμπεριλάβει την ίδια στη διαθήκη, αντίθετα στη δική του διάθεση. Έλεγε μάλιστα ότι πέρα από τα $7 εκατομμύρια σε μετρητά και δώρα που της είχε δώσει κατά τη διάρκεια του 14μηνου γάμου τους, εκείνος της είχε υποσχεθεί περισσότερα από $300 εκατομμύρια.

Ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε στο δικαστήριο, η λυπημένη χήρα, δήλωσε χρεοκοπία. Στο τέλος του 2000, το δικαστήριο τη δικαίωσε με $475 εκατομμύρια τα οποία όμως το ομοσπονδιακό δικαστήριο της μείωσε σε $90 εκατομμύρια το 2002.

Μεταξύ αυτών των δύο αποφάσεων, τον Μάρτιο του 2001, το ορκωτό δικαστήριο του Χιούστον αποφάσισε κατά της Σμιθ, υποστηρίζοντας ότι ο συγχωρεμένος άντρας της τα είχε 400 όταν έπαιρνε την απόφαση που πήρε.

Από εκείνη τη στιγμή, οι δύο πλευρές δεν σταμάτησαν να παλεύουν για τη... δικαίωση.

Η Σμιθ θεωρούσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου χρεοκοπιών που είχε προηγηθεί είχε μεγαλύτερη ισχύ, ενώ ο Πιρς Μάρσαλ το αντίθετο.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, οι αντίδικοι πέθαναν. Η σύζυγος και τα παιδιά του νεότερου Μάρσαλ πάντως, μετά την τελευταία υπέρ τους απόφαση, δήλωσαν ικανοποιημένοι που κατά κάποιον τρόπο ήρθε η δικαίωση για τον δικό τους άνθρωπο.