Οι αχώνευτες του Χόλιγουντ

19.03.2010
Είτε το θέλουμε είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι με κάποιες από τις διάσημες γυναίκες της σόουμπιζ -μέχρι και- ταυτιζόμαστε, ενώ άλλες, δεν θέλουμε ούτε να τις βλέπουμε. Γιατί άραγε;



Είτε το θέλουμε είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι με κάποιες από τις διάσημες γυναίκες της σόουμπιζ -μέχρι και- ταυτιζόμαστε, ενώ άλλες, δεν θέλουμε ούτε να τις βλέπουμε. Γιατί άραγε;

Να, η Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) για παράδειγμα. Στα πρόσφατα ερωτικά της σκαμπανεβάσματα, εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη ένιωσαν τον πόνο της.
"Είναι τόσο γλυκιά", αναστενάξαμε -σχεδόν αδελφικά- βιώνοντας μέχρι και τους λυγμούς της. "Της αξίζει η ευτυχία"... είμαστε σίγουρες.

Την Τζεν δεν την γνωρίζουμε φυσικά προσωπικά, αλλά νιώθουμε ότι την ξέρουμε: είναι αξιαγάπητη, αστεία, γοητευτική και... επιρρεπής στο να την αφήνουν "μπουκάλα".

Ή όταν αποκαλύφθηκε η προδοσία της "Αγίας Σέριλ" (Cheryl Cole) από τον "κακό" Άσλεϊ (Ashley), τα blog σε όλο τον κόσμο έβγαλαν φωτιές ζητώντας το δίκιο εκ μέρους της καημένης απατημένης.

Υπάρχει όμως και ο αντίποδας. Μόλις αυτή την εβδομάδα, μάθαμε για το διαζύγιο της "πρωτοκλασάτης" Βρετανίδας ηθοποιού Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) από τον σκηνοθέτη σύζυγό της Σάμ Μέντες (Sam Mendes). Ε, ο αντίκτυπος δεν ήταν ο ίδιος.

Σχόλια του τύπου "Χα, καλά να πάθει" ήταν τα πιο συνηθισμένα για την περίπτωσή της. Και έχουν και συνέχεια: "Δεν την αντέχω αυτή τη Γουίνσλετ. Είναι πολύ ενοχλητική".

Η αλήθεια είναι ότι η Κέιτ έχει επανειλημμένα μοιραστεί ανοιχτά τις ανησυχίες της, έχει αυτοσαρκαστεί και έχει κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τις κάμερες. Για κάποιον λόγο όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό.

Μία "ορκισμένη εχθρός" της λέει χαρακτηριστικά: "Μου τη δίνει που επιμένει να μας πείσει ότι είναι μια απλή καθημερινή γυναίκα, όπως είμαστε όλες. Τι θέλει να μας πει δηλαδή; Μήπως δεν ξέρουμε ότι πίσω από όλα αυτά τα λόγια είναι μια εκατομμυριούχος, κάτοχος βραβείου Όσκαρ που τυχαίνει να είναι και κούκλα;".

Ποιος ξέρει, πιθανότατα να μην είναι δυνατό να της συγχωρηθεί το ότι παράτησε τον πιο "συνηθισμένο" πρώτο της σύζυγο Τζιμ Θρίπλτον (Jim Threapleton) και ακολούθησε στη Νέα Υόρκη τον επίσης βραβευμένο από την Ακαδημία Μέντες, ενώ την ίδια στιγμή επέμενε για το πόσο φυσιολογική, στρουμπουλή και... Βρετανίδα είναι!

"Δεν μας αρέσει να μας χειραγωγούν οι καλυμμένοι με χρυσόσκονη αστέρες προσποιούμενοι ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Μπορεί να είναι μια υπέροχη ηθοποιός αλλά είναι ελάχιστες οι γυναίκες που θα άντεχαν να κλειστούν μαζί της σε ασανσέρ", συνεχίζουν οι πολέμιοί της.

Και όντως έτσι είναι. Υπάρχουν γυναίκες τις οποίες οι άντρες χαζεύουν για την ομορφιά τους, οι σινεφίλ επαινούν το ξεχωριστό τους ταλέντο, αλλά στην τελική... όταν ανοίγουν την τηλεόραση και τις βλέπουν μπροστά τους δεν το γλιτώνουν το μουρμουρητό: "Ω, Θεέ μου, όχι πάλι αυτή!".

Μία ακόμη αναγνωρισμένη ηθοποιός που όμως είναι δημοφιλής όσο το πρήξιμο (!) στις παρέες των τριάντα και κάτι γυναικών, είναι η Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow).
Μέλος του κλαμπ που θα μπορούσε να λέγεται "Μισούμε Γκουίνεθ με τρέλα" την χαρακτηρίζει ως "άχρωμη, άοσμη, εκείνη που τρώει μόνο ρίζες και έχει έναν ενοχλητικό άντρα". Δεν μπορεί μάλιστα να ξεπεράσει την αδικαιολόγητη εμμονή της -επίσης βραβευμένης με Όσκαρ σταρ- με την υγιεινή διατροφή, ούτε όμως και με τον μετροσέξουαλ σύζυγό της, τραγουδιστή του συγκροτήματος Coldplay, Κρις Μάρτιν (Chris Martin).

Γενικά, όλες οι διάσημες γυναίκες που φαίνονται πιο... αγνές από εσένα, που κυκλοφορούν προκλητικά με τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου τους και φορούν με περηφάνια το κορδελάκι της Καμπάλα, είναι στο σύνολό τους αχώνευτες. Και η λίστα συνεχίζει.

Παρά τα ομολογουμένως αξιοθαύμαστα ταλέντα, την αποφασιστικότητα, την αψεγάδιαστη δημόσια συμπεριφορά και την προφανή πίστη της Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham), δεν είναι πολλές οι γυναίκες που τη θαυμάζουν πραγματικά.

"Προσπαθεί πάντα υπερβολικά", είναι η άποψη που επικρατεί για την πρώην Spice Girl. "Κουράζεσαι μόνο που την κοιτάζεις. Και κάνει όλους τους υπόλοιπους να φαινόμαστε κακοί", λέει μια μαμά που μάλλον δεν μπόρεσε να "καταπιεί" τα Louboutin που φορούσε σε αθλητική γιορτή του σχολείου των αγοριών της.

Ακόμη και η Μαντόνα (Madonna) την οποία οι γυναίκες λάτρευαν για την γενικότερη ανήσυχη εικόνα της, τώρα δέχεται τα πυρά τους επειδή φαίνεται ότι αρνείται να δεχτεί με αξιοπρέπεια ότι μεγαλώνει.

Μη φανταστείτε όμως ότι τα πράγματα είναι όλα και μόνο μαύρα. Υπάρχουν και γυναίκες με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε ευκολότερα.

Η Σάντρα Μπούλοκ (Sandra Bullock) για παράδειγμα. Ακόμη και αν υπήρχαν κάποιες (όχι περισσότερες από 4-5 όμως...) γυναίκες που ήταν σκεπτικές, τώρα, μετά την ντροπιαστική αποκάλυψη για την τεράστια απιστία του άντρα της, την ίδια στιγμή που εκείνη τον ευχαριστούσε κοιτάζοντάς τον με λατρεία όπου βρισκόταν, ακόμη και εκείνες, έχουν αλλάξει γνώμη.

Η Σάντρα έχει την όψη κάποιας που πέφτει κάτω όταν έχει πιει λίγο παραπάνω. Μοιάζει πραγματικά με τη γυναίκα της διπλανής πόρτας. Είναι όμορφη αλλά όχι πλαστική. Κάνει αστεία που μπορούμε να καταλάβουμε και γελάει με την καρδιά της. Τι άλλο θέλουμε;

Αγαπάμε επίσης την Κάμερον Ντιάζ (Cameron Diaz) γιατί έχει κάνει λάθη δημόσια, την έχουν παρατήσει και παρά το ότι είναι δύο μέτρα κουκλάρα, έχει αντιμετωπίσει τόσο την... ακμή όσο και τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ (Justin Timberlake).

Η Ντρου Μπάριμορ (Drew Barrymore) θα μπορούσε να ανήκει σε αυτή την κατηγορία επίσης. Είναι δηλαδή ένα κορίτσι με το οποίο θα μπορούσες να βγεις έξω για έναν καφέ.

Ενώ, για την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) τι να πει κανείς; Από μια άγρια, θέα, γυναικάρα με τα όλα της, μεταμορφώθηκε σε ένα "φίδι κολοβό" μόλις "άρπαξε" τον Μπραντ (Brad) από την καημένη τη Τζεν.

Μία ακόμη αχώνευτη της σόουμπιζ είναι η Τέρι Χάτσερ (Teri Hatcher), η οποία εμφανίζεται διαρκώς ως "αθώα περιστερά" στις συνεντεύξεις την ίδια στιγμή που η τεράστια αδυναμία της δεν μπορεί να είναι φυσιολογική, για να μην μιλήσουμε ότι παίζει τη Σούζαν, την πιο υστερική και εκνευριστική από όλες τις "Νοικοκυρές σε Απόγνωση".

Στην ίδια κατηγορία θα δούμε και την Πενέλοπε Κρουζ (Penelope Cruz) που δεν άφηνε (τουλάχιστον στο παρελθόν) συμπρωταγωνιστή για συμπρωταγωνιστή που να μην τσιμπήσει, αλλά και την Μέγκαν Φοξ (Megan Fox), την οποία σίγουρα συμπαθούν οι άντρες απείρως περισσότερο.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με θέματα ανταγωνισμού. Καθόλου. Γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι η αγαπημένη ηθοποιός των γυναικών, όλων των εποχών είναι η Όντρεϊ Χέπμπουρν (Audrey Hepburn), η οποία είναι επίσης και η πιο όμορφη, τότε εύκολα καταλαβαίνει ότι το ασθενές φύλο δεν στέκεται σε λεπτομέρειες και μικρότητες τύπου "ζήλεια".

Το συμπέρασμα; Δεν μας αρέσουν οι γυναίκες που προσπαθούν να μας πείσουν με υπερβολικό πάθος ότι είναι σαν εμάς. Δεν είναι. Εμείς δεν ξοδεύουμε έξι ώρες στο γυμναστήριο καθημερινά, ούτε κερδίζουμε 10 εκατομμύρια ευρώ για εργασία λίγων μόνο εβδομάδων.