Επίθεση με παράσημο στην Μαριόν Κοτιγιάρ

17.03.2010
Ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν (Frederic Mitterand) παρασημοφόρησε τη Μαριόν Κοτιγιάρ (Marion Cotillard), αλλά το έκανε μάλλον άκομψα και την... τρύπησε.



Ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν (Frederic Mitterand) παρασημοφόρησε τη Μαριόν Κοτιγιάρ (Marion Cotillard), αλλά το έκανε μάλλον άκομψα και την... τρύπησε.

Η βραβευμένη με 'Οσκαρ ηθοποιός παρέλαβε αυτή τη διάκριση και ένιωσε πραγματικά "στο πετσί" της, ότι μερικές φορές χρειάζεται να... ματώσεις για την Τέχνη σου.

Σε ειδική τελετή που έγινε χθες στο Παρίσι, ο Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας επρόκειτο να τιμήσει με το παράσημο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων την Κοτιγιάρ και τον σκηνοθέτη της ταινίας "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", Τιμ Μπάρτον (Tim Burton).

Η 34χρονη πρωταγωνίστρια τσίριξε καθώς ο Φρεντερίκ Μιτεράν προσπαθούσε να καρφιτσώσει το "τιμημένο" στο στήθος της. Στην κυριολεξία, μάλιστα, αφού καθαρά από αδεξιότητα, ο Υπουργός έφτασε μέχρι το δέρμα της.

Έκανε μια γκριμάτσα μπροστά στον ξαφνιασμένο Μιτεράν και αμέσως μετά χαμογέλασε χαλαρά αποδεχόμενη με χαρά τη μεγάλη τιμή. Η γαλλίδα ηθοποιός έχει, εξάλλου επανειλημμένως αποδείξει ότι έχει μια άψογη αίσθηση του χιούμορ.

Η Κοτιγιάρ είχε φτάσει στην εκδήλωση συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, Γάλλο σκηνοθέτη Γκιγιόμ Κανέ (Guillaum Canet).

Εκτός από εκείνη, στην ίδια τελετή βραβεύθηκε και ο Τιμ Μπάρτον, ο οποίος συνοδευόταν από την ηθοποιό σύντροφό του Έλενα Μπόναμ Κάρτερ (Helena Bonham Carter). Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης έγινε επίσης Ιππότης των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω βραβεύσεις αφορούν στη σημαντική συμβολή των συγκεκριμένων δημιουργών "στον εμπλουτισμό της Γαλλικής κουλτούρας".

Αφού παρέλαβε το χρυσοπράσινο μετάλλιό του ο Μπάρτον είπε ότι ανέκαθεν αγαπούσε τη Γαλλία και ένιωθε ένα ξεχωριστό δέσιμο με το γαλλικό κοινό. "Νιώθω πολύ περισσότερο σαν στο σπίτι μου εδώ, από όσο νιώθω στη δική μου χώρα και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό", ομολόγησε.

Μερικοί από τους αστέρες που έχουν τιμηθεί επίσης με το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι οι τραγουδιστές Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder), Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan) και Κάιλι Μινόγκ (Kylie Minogue) καθώς επίσης και οι ηθοποιοί Ντένις Χόπερ (Dennis Hopper), Μέριλ Στριπ (Meryl Streep) και Ούμα Θέρμαν (Uma Thurman).