Η Τζέσικα Σίμπσον βάζει την ομορφιά στο μικροσκόπιο

17.03.2010
Η "ζουμερή" τραγουδίστρια -ενίοτε και ηθοποιός- έχει πληρώσει το τίμημα της ομορφιάς προ πολλού. Σήμερα, αποφάσισε να το δει από μια άλλη πλευρά το ζήτημα, εξετάζοντας τι ακριβώς σημαίνει "ομορφιά" για τον καθένα.



Η "ζουμερή" τραγουδίστρια -ενίοτε και ηθοποιός- έχει πληρώσει το τίμημα της ομορφιάς προ πολλού. Σήμερα, αποφάσισε να το δει από μια άλλη πλευρά το ζήτημα, εξετάζοντας τι ακριβώς σημαίνει "ομορφιά" για τον καθένα.

Η Τζέσικα Σίμπσον (Jessica Simpson) απασχόλησε τα ΜΜΕ πέρσι όταν ύστερα από μερικές εμφανίσεις της θεωρήθηκε κάπως πιο... στρογγυλή. Η εικόνα αυτή πυροδότησε συζητήσεις επί συζητήσεων και μάλιστα σε εθνικό επίπεδο μέσα από δελτία ειδήσεων, talk shows και περιοδικά, με κεντρικό ζητούμενο αν όντως η Τζέσικα ήταν πια... χοντρή.

Η 29χρονη αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουριο σόου με τον τίτλο: "Το Τίμημα της Ομορφιάς της Τζέσικα Σίμπσον" ("Jessica Simpson's The Price of Beauty"), που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα και θα βγαίνει στον αέρα κάθε εβδομάδα στο δίκτυο VH1.

Η Σίμπσον ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη μαζί με δύο φίλους της, τον κομμωτή Κεν Πέιβς (Ken Paves) και την πρώην βοηθό Κακί Κομπ (Cacee Cobb). Οι τρεις τους καταγράφουν τις προσπάθειες που κάνουν οι διάφοροι άνθρωποι που συναντούν ώστε να σταθούν επάξια απέναντι στα δεδομένα της εκάστοτε κοινωνίας για τη ομορφιά.

Τελικός σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τις απανταχού γυναίκες να δεχτούν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι και τελικά να τις κάνουν να αντιληφθούν ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε καν και αυτοί οι... πλούσιοι και διάσημοι.

Ο Πέιβς τονίζει ότι παρά την έκταση που πήρε το θέμα του βάρους της, η Τζέσικα δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τραγουδά. Να κάνει τη δουλειά της δηλαδή.

"Δεν ήταν πάντα εύκολο", δηλώνει η ίδια η Σίμπσον. Και συνεχίζει: "Δεν μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς να σκέφτεσαι 'Αναρωτιέμαι αν νομίζουν ότι είμαι χοντρή... Αναρωτιέμαι αν έχουν διαβάσει αυτή την ιστορία'. Δεν το άντεχα. Αλλά μόλις κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο να σταματήσει έπρεπε να βρω έναν τρόπο να το δεχτώ. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να το χρησιμοποιήσω".

Στην "Τιμή της Ομορφιάς" η Σίμπσον και οι φίλοι της συναντούν στη Ταϊλάνδη μια γυναίκα η οποία έπαθε σοβαρά εγκαύματα προσπαθώντας να "ανοίξει" το χρώμα του δέρματός της με... λευκαντικό. Μιλούν στο Παρίσι με ένα πρώην μοντέλο, το οποίο κόντεψε να πεθάνει από την πείνα για να φτάσει στα "επιθυμητά" 37 (!) κιλά. Γνωρίζουν μια γυναίκα η οποία παραμένει επί δύο μήνες μέσα σε σκηνή τρώγοντας και αλείφοντας το σώμα της με λίπος, μέχρι να γίνει αρκετά χοντρή ώστε να είναι "έτοιμη" για τον άντρα της. Στη φυλή της, το πάχος είναι συνώνυμο με την ομορφιά.

Συγκεκριμένα στιγμιότυπα από την εκπομπή μπορείτε να δείτε στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Μέσα από αυτή την εκπομπή οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να "απολαύσουν" μια πιο... βαθιά πλευρά της Σίμπσον, σε αντίθεση με εκείνη που είχαν στο μυαλό τους όσο έβγαινε στον αέρα το ριάλιτι του MTV "Newlyweds" στο οποίο πρωταγωνιστούσε με τον τότε σύζυγό της Νικ Λάτσεϊ (Nick Lachey).

Η παρουσιάστρια -τώρα πια- Σίμπσον λέει: "Είμαι πολύ ευάλωτη στο σόου. Είμαι πολύ ανοιχτή. Δεν έχω κάτι να κρύψω. Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι είμαι απλά ένα συνηθισμένο κορίτσι που αντιμετωπίζει τα ίδια καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι".

Αλλά η εκπομπή δεν είναι όλο στεναχώρια και προβλήματα. Υπάρχουν και αρκετές πιο... ελαφριές στιγμές, όπως οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η Τζέσικα και τα φιλαράκια της προσπαθούν να εντρυφήσουν στην εκάστοτε τοπική κουλτούρα.

"Στο Μουμπάι, ήπιαμε ούρα αγελάδας επειδή υποτίθεται ότι σε αποτοξινώνουν και κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου. Έκανα εμετό σε όλο τον τόπο...", θυμάται η Σίμπσον.

Ο Πέιβς έκανε μια βραζιλιάνικη χαλάουα (!) όταν οι τρεις τους επισκέφτηκαν τη Βραζιλία. "Ούρλιαζα, έβριζα, κλωτσούσα, έκλαιγα... Δεν μπορούσα να περπατήσω", λέει ο ίδιος.

Η Σίμπσον, δηλώνει ότι κάνει ένα διάλλειμα από τη μουσική και αυτό τον καιρό, όλη η προσοχή της είναι στραμμένη στο σόου αυτό, το οποίο ευελπιστεί να συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Στη συνέχεια, σχεδιάζει να οργανώσει ένα ίδρυμα όπου κορίτσια θα μπορούν να βρίσκουν τη βοήθεια που χρειάζονται για να τονώσουν το ηθικό και την αυτοπεποίθησή τους.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Τζέσικα Σίμπσον εμφανίστηκε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) όπου απάντησε με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση στα σχόλια που έκανε για τις σεξουαλικές της επιδόσεις την εποχή που οι δυο τους ήταν ζευγάρι, ο πρώην της, Τζον Μάγιερ (John Mayer)