Εγχειρίστηκε για καρκίνο ο Πλάσιντο Ντομίνγκο

09.03.2010
Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος "αναμένεται να αναρρώσει πλήρως" ύστερα από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση καρκινογόνου πολύποδα από το παχύ έντερο.



Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος "αναμένεται να αναρρώσει πλήρως" ύστερα από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση καρκινογόνου πολύποδα από το παχύ έντερο.

Ο Πλάσιντο Ντομίνγκο (Placido Domingo) μπήκε στο χειρουργείο την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Μάουντ Σινάι. Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Νάνσι Σέλτσερ (Nancy Seltzer) πήρε εξιτήριο χθες.

Η κυρία Σέλτσερ εξήγησε ότι η κακοήθεια του 69χρονου τενόρου ήταν εντοπισμένη και ότι η επέμβαση έγινε λαπαροσκοπικά.

Οι γιατροί επέβαλαν στον διάσημο τραγουδιστή, ο οποίος μαζί με τον Λουτσιάνο Παβαρότι (Luciano Pavarotti) και τον Χοσέ Καρέρας (Jose Carreras) διέπρεψαν επί χρόνια ως "Οι Τρεις Τενόροι", να ξεκουραστεί για έξι εβδομάδες.

Αναμένεται, δε, να επιστρέψει στη σκηνή στις 16 Απριλίου με την παράσταση "Σιμόν Μποκανέγκρα" του Βέρντι στη Σκάλα του Μιλάνο.

Η εκπρόσωπός του είπε: "Η ακριβής επιστροφή στις υποχρεώσεις του θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα αποθεραπευτεί και θα ανακτήσει τις δυνάμεις του".

Εκτός από το τραγούδι και τη διεύθυνση ορχήστρας, ο Ντομίνγκο θα συνεχίσει τον ρόλο του ως Διευθυντής στην Όπερα του Λος Άντζελες και της Εθνικής Όπερας της Ουάσινγκτον.

Αφού ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του "Σιμόν Μποκανέγκρα" στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στις 6 Φεβρουαρίου, ο Ντομίνγκο ταξίδεψε στην Ιαπωνία όπου ένιωσε οξείς πόνους στην κοιλιά του κατά τη διάρκεια των παραστάσεων που έδωσε στο Τόκιο στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Τότε, επέστρεψε εσπευσμένα στη Νέα Υόρκη γα την επέμβαση.

Ο Πλάσιντο Ντομίνγκο θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους τενόρους παγκοσμίως και έχει ερμηνεύσει περισσότερους από 130 ρόλους στην πλούσια καριέρα του.

Στο πρόγραμμά του, υπάρχει και ο ρόλος του Πάμπλο Νερούδα (Pablo Neruda) στην παγκόσμια πρεμιέρα του "Il Postino" του Ντανιέλ Κατάν (Daniel Catan) που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στην Όπερα του Λος Άντζελες.

Παρόλο που θα χάσει την παραστάσεις του "Μποκανέγκρα" στην Όπερα της Ζυρίχης στις 23 Μαρτίου, θα εμφανιστεί σε αυτή του Μιλάνο, όπως είπαμε και νωρίτερα, καθώς επίσης και στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στις 29 Ιουνίου και στο Teatro Real της Μαδρίτης στις 22 Ιουλίου.