Έξαλλος ο Ο'Νιλ με τους οργανωτές των Όσκαρ

09.03.2010
Δεν έγινε καμία αναφορά στον ξανθό άγγελο στο ειδικό αφιέρωμα για εκείνους που "έφυγαν" μέσα το 2009.



Δεν έγινε καμία αναφορά στον ξανθό άγγελο στο ειδικό αφιέρωμα για εκείνους που "έφυγαν" μέσα το 2009.

Σε όλες τις τελετές απονομής των βραβείων Όσκαρ, υπάρχει ένα αφιέρωμα "Εις Μνήμη" στο οποίο εμφανίζονται μέσω ειδικού μοντάζ εικόνες από τα μέλη της ευρύτερης βιομηχανίας του κινηματογράφου που πέθαναν τον χρόνο που πέρασε.

Ωστόσο, στη φετινή τελετή, η Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett), η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο στις 25 Ιουνίου, δεν αναφέρθηκε πουθενά.

Ο σύντροφος της ηθοποιού, Ράιαν Ο'Νιλ (Ryan O'Neil), εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του από αυτό το γεγονός, ακολουθώντας ανάλογες δηλώσεις που έκαναν μέσω των σελίδων τους στο Twitter κατά τη διάρκεια της τελετής η Τζέιν Φόντα (Jane Fonda) και ο Ρότζερ Έμπερτ (Roger Ebert).

Σε υπεράσπιση βέβαια της Ακαδημίας, η εκπρόσωπός της, Λέσλι Άνγκερ (Leslie Unger), είπε ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα δεν μπορεί να τιμήσει άπειρο αριθμό ανθρώπων.

"Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τη δυσάρεστη πραγματικότητα του ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να συμπεριλάβουμε τους πάντες", είπε συγκεκριμένα στο ειδησεογραφικό δίκτυο Associated Press.

Ακόμη και πριν από το σόου, ένας από τους σκηνοθέτες της Ακαδημίας, ο Μπους Ντέιβις (Bruce Davis) είχε μιλήσει για τη δύσκολη διαδικασία της δημιουργίας του εν λόγω αφιερώματος. "Είναι τα μοναδικό στοιχείο του σόου που μας προβληματίζει τόσο πολύ κάθε χρόνο. Και αυτό γιατί κάθε χρόνο πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι από όσους μπορούμε να συμπεριλάβουμε σε αυτό το κομμάτι", είχε δηλώσει στο AP την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ντέιβις εξήγησε ότι ο ίδιος και μια μικρή επιτροπή προσπαθούν να περιορίσουν την αρχική λίστα των περισσότερων από 100 ονομάτων σε περίπου 30. "Προς το τέλος, σχεδόν υποφέρουμε...", είπε. "Αναγκάζεσαι να αφήσεις έξω ανθρώπους που το κοινό ξέρει. Δεν είναι καθόλου ωραίο αυτό. Αν και η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός ότι έχει κάνει κάποιες κινηματογραφικές εμφανίσεις, η Φάρα Φόουσετ είναι περισσότερο γνωστή μέσα από την τηλεοπτική της πορεία. Άρα θα ήταν πιο λογικό η αναφορά στη μνήμη της να γίνει στα βραβεία Έμι", συμπλήρωσε.

Η Φόουσετ, η οποία ήταν 62 χρονών όταν πέθανε, έγινε παγκόσμια γνωστή μέσα από την τηλεοπτική σειρά "Οι Άγγελοι του Τσάρλι", πρωταγωνίστησε όμως και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες στην καριέρα της.