Κηδεύτηκε ο γιος της Μαρί Όσμοντ

09.03.2010
Σύσσωμη η οικογένεια Όσμοντ συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα στην εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στο Πρόβο της Γιούτα για το τελευταίο αντίο στον 18χρονο Μάικλ Μπράιαν (Michael Bryan).


Σύσσωμη η οικογένεια Όσμοντ συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα στην εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στο Πρόβο της Γιούτα για το τελευταίο αντίο στον 18χρονο Μάικλ Μπράιαν (Michael Bryan).

Την τελετή για τη μνήμη του γιου της Μαρί Όσμοντ (Marie Osmond), ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή πέφτοντας από την ταράτσα του σπιτιού του, παρακολούθησαν τα επτά αδέλφια του όλοι οι θείοι του, συμπεριλαμβανομένου και του Ντόνι (Donny), αλλά και μια απρόσμενη επισκέπτρια: η βιολογική μητέρα του Μπράιαν, ο οποίος ήταν υιοθετημένος.

Η Μαρί Όσμοντ δεν σκόπευε να μιλήσει για τον γιο της. Καθώς όμως η τελετή έφτανε στο τέλος της, στάθηκε απέναντι στους δικούς της ανθρώπους και είπε: "Θα ήθελα απλά να σας ευχαριστήσω όλους. Όπως βλέπετε, έχω απίστευτη συμπαράσταση από σπουδαίους άντρες, την οικογένειά μου, τους αδελφούς μου. Ο Θεός επέδειξε μεγάλη σοφία όταν με έβαλε μέσα σε μια οικογένεια έντιμων ανδρών γιατί λειτούργησαν ως παραδείγματα για τα παιδιά μου".

Έτσι, η 50χρονη τραγουδίστρια είπε ότι ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία της τρομερής θλίψης για να "τιμήσει τα παιδιά της".

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: "Είμαι πολύ περήφανη για τον καθένα από εσάς. Είμαι περήφανη για τον γιο μου και τιμώ τη βιολογική του μητέρα που είναι σήμερα εδώ, και η οποία μου έδωσε το πιο σπουδαίο δώρο. Σε ευχαριστώ για αυτά τα υπέροχα 18 χρόνια".

Στη συνέχεια, η Μαρί έψαλλε μαζί με τα αδέλφια της τον ύμνο με τον οποίο έκλεισε η τελετή.

Τα δικά της όμως λόγια, ήρθαν αφού ο αδελφός της Ντόνι και τα αδέλφια του Μάικλ μίλησαν -παλεύοντας με τους λυγμούς τους- για τις αναμνήσεις τους με τον άτυχο έφηβο που τόσο αγαπούσαν.

Ο 52χρονος Ντόνι Όσμοντ κυριολεκτικά πνίγηκε κατά τη διάρκεια της επίκλησής του και χρειάστηκε να κάνει ένα μεγάλο διάλλειμα για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του προτού απευθυνθεί προς την αδελφή του λέγοντας: "Ευλόγησε την αδελφή μου. Ευλόγησε την αδελφή μου και την οικογένειά της. Μακάρι να νιώσει την αγάπη και την παρηγοριά μου".

Η 12χρονη αδελφή του Μάικλ, Μπριάνα (Brianna) έκλαιγε καθώς αποκαλούσε τον Μπράιαν, "καλύτερό της φίλο" και "πιο κοντινό της άνθρωπο".

"Ο Μπράιαν δεν είχε ξεχάσει ποτέ τα γενέθλια μου", είπε. "Και αυτό είναι κάτι σημαντικό σε μια οικογένεια τόσο μεγάλη όσο η δική μου. Το σπίτι ήταν πιο κεφάτο όταν ήταν εκεί. Κάναμε διαγωνισμούς χορού, τραγουδούσαμε και παλεύαμε με σαντιγί στην κουζίνα".

Ιδιαίτερα συγκινημένη εμφανίστηκε και η 17χρονη αδελφή του Ρέιτσελ (Rachael), η οποία μίλησε για την προσπάθεια που έκανε για να κατανοήσει τον θάνατό του.

"Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν ερωτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ξεκινούσαν με ένα 'Τι θα γινόταν αν'... Τι θα γινόταν αν είχα κάνει αυτό, τι θα γινόταν αν είχα κάνει εκείνο, δεν θα έπρεπε να είχα κάνει αυτό, δεν θα έπρεπε να είχα κάνει εκείνο...", είπε. "Πάντα πιστεύαμε ότι θα ήταν ο πρώτος που θα παντρευόταν και θα έκανε παιδιά. Θέλαμε να πάμε στο σχολείο μαζί τον επόμενο χρόνο".

Μέσα όμως από τη στεναχώρια, ήρθε και μια στιγμή πιο χαλαρή, όταν η Άμπιγκεϊλ, η 7χρονη αδελφή του Μαικλ είπε χαριτωμένα: "Ο αδελφός μου ο Μάικλ, αγαπούσε ΕΜΕΝΑ περισσότερο. Ο αδελφός μου ήταν αστείος και με έκανε να γελάω. Μου άρεσε να παίζουμε παιχνίδια στην πισίνα. Ο αδελφός μου έγραψε ένα τραγούδι για μένα που έλεγε ότι τον κάνω πολύ ευτυχισμένο. Βλέπετε, όντως με αγαπούσε περισσότερο από όλους".

Και ο αδελφός του, Μάθιου (Matthew), 10 χρονών, είπε τα εξής: "Ο αδελφός μου έλεγε τα καλύτερα αστεία. Μας άρεσε να χαζεύουμε μαζί και να παλεύουμε για πλάκα αλλά δεν ήταν και πολύ δίκαιο αυτό αφού εκείνος ήταν μεγαλύτερος και πάντα κέρδιζε.