Έχουν το όνομα, αλλά όχι τη... χάρη

09.03.2010
Μπορεί να μην είναι οι ίδιοι διάσημοι, αλλά όλοι τους ξέρουμε... Γι’ αυτό και πολλές φορές φίλοι και γνωστοί τους πειράζουν και σε πιο ακραίες περιπτώσεις απευθύνονται σ’ αυτούς για να ζητήσουν «ρουσφέτι».

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Μπορεί να μην είναι οι ίδιοι διάσημοι, αλλά όλοι τους ξέρουμε... Γι’ αυτό και πολλές φορές φίλοι και γνωστοί τους πειράζουν και σε πιο ακραίες περιπτώσεις απευθύνονται σ’ αυτούς για να ζητήσουν «ρουσφέτι». Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νίκος Μουρατίδης, ο Στέφανος Καρτάλης, η Εύα Χαρίτου και ο Πέτρος Ρούσσος εξηγούν τι σημαίνει να έχεις το ίδιο όνομα με κάποιον διάσημο και αποκαλύπτουν τα πιο αστεία περιστατικά που τους έχουν συμβεί.

Αλέξης Γεωργούλης
Είναι Έλληνας, κατάγεται από τη Χίο, αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, όπου σπουδάζει νομικά. Γνωρίζει τον Αλέξη Γεωργούλη ως ηθοποιό από την κινηματογραφική ταινία «My Life in Ruins», η οποία παίχτηκε και στην Αμερική. Μια φίλη του Αμερικανίδα, όταν είδε την ταινία, τον πήρε τηλέφωνο για να του κάνει πλάκα: «Δεν το ήξερα ότι είσαι διάσημος». Ο Αλέξης Γεωργούλης μας αποκαλύπτει το πιο αστείο περιστατικό που του έχει συμβεί: «Δύο χρόνια πριν είχα πάει για διακοπές στη Χίο. Όταν ο σερβιτόρος μου έφερε το λογαριασμό και του έδωσα την πιστωτική μου κάρτα, με κοίταζε καλά καλά νομίζοντας ότι είμαι ο γνωστός ηθοποιός. Σίγουρα δεν μοιάζουμε με τον Αλέξη Γεωργούλη, αλλά φορούσα γυαλιά και καπέλο και μπερδεύτηκε»!

Νίκος Μουρατίδης
Δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό κριτή του «X-Factor». Είναι 26 ετών, μένει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως κομμωτής. Ποια είναι η γνώμη του για το διάσημο συνονόματό του; «Νομίζω ότι είναι ο πιο υποκειμενικός στην κρίση του στο παιχνίδι σε σχέση με τους άλλους». Όπως μας αποκάλυψε, του αρέσει πολύ το χιούμορ του, ειδικά όταν... τη λέει στον Γιώργο Θεοφάνους! Οι φίλοι του δεν σχολιάζουν πια το γεγονός ότι έχει το ίδιο όνομα με κάποιον διάσημο, όταν όμως κάνει καινούργιες γνωριμίες είναι πάντα έτοιμος να δεχτεί τα σχόλια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον ρωτάνε αν ο Νίκος Μουρατίδης είναι θείος του ή έχουν κάποια συγγένεια. Ερωτήσεις δέχεται και στη σελίδα του στο Facebook: «Κάποια στιγμή μια άγνωστη κοπέλα μου έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο με ρωτούσε αν είμαι ο κριτής του "X-Factor". Ήταν λίγο "άκυρο" αυτό, επειδή στο προφίλ μου έχω φωτογραφία μου και προφανώς δεν μοιάζουμε καθόλου...».

Γιάννης Πάριος
Είναι 36 ετών, μένει στον Πειραιά και είναι στρατιωτικός. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημοσιεύουμε φωτογραφία του, αφού η υπηρεσία του δεν το επιτρέπει. Δέχτηκε όμως να μας πει όσα απίστευτα του έχουν συμβεί. Πρώτα απ’ όλα πολλοί φίλοι για να του κάνουν πλάκα τον φωνάζουν Πλούταρχο ή Νταλάρα. Επίσης, του ζητάνε αυτόγραφο ή να τους κλείσει τραπέζι... στου θείου του! Τα χειρότερα, πάντως, τα έζησε το διάστημα που ο συνονόματός του ήταν ζευγάρι με τη Σοφία Αλιμπέρτη: «Όλοι με ρωτούσαν τι κάνει η Σοφία»! Όπως τονίζει, υπάρχουν και πολλά προβλήματα: «Σε όποιον λέω το όνομά μου το πρώτο σχόλιο είναι του στυλ: Χάρηκα... κι εγώ είμαι η Μαρινέλλα!». Τις περισσότερες φορές πρέπει να δείξω την ταυτότητά μου για να με πιστέψουν, όπως στις δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμα και όταν παίρνω τηλέφωνο για να παραγγείλω φαγητό, νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω και μου το κλείνουν». Δεν λείπουν ακόμη και αυτοί που του ζητάνε ρουσφέτι: «Άλλοι θέλουν να βοηθήσω τα παιδιά τους να κάνουν καριέρα στο τραγούδι ή κάποιες φορές τους ίδιους. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μια κυρία που ήθελε να επέμβω για να βρει δουλειά η κόρη της, η οποία είχε τελειώσει το ωδείο. Μετά από μία ώρα που άκουγα τον πόνο της και προσπαθούσα να την πείσω ότι δεν είμαι ο γνωστός καλλιτέχνης μου είπε: Καλά, επειδή σας συμπάθησα, θα σας ξανακαλέσω κάποια στιγμή για να τα ξαναπούμε!».

Γιώργος Μαζωνάκης
Εδώ έχουμε να κάνουμε με συγγένεια, αφού ο Γιώργος Μαζωνάκης που βρήκαμε τυχαία στο Facebook και ο γνωστός τραγουδιστής είναι δεύτερα ξαδέρφια. Είναι κι αυτός καλλιτέχνης, καθώς ασχολείται με τη γραφιστική και τη διαφημιστική φωτογραφία, παράλληλα όμως εργάζεται και στη Δημοτική Αστυνομία Χανίων. Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι 33 ετών και μάλλον συνηθισμένος στα σχόλια φίλων και γνωστών: «Φυσικά, δεν μου προκαλεί έκπληξη το χαμόγελο που εισπράττω όταν αναφέρω το όνομά μου, καθώς και τα συνεχή πειράγματα περί τραγουδιού από τα 18 μου χρόνια, όταν ο Γιώργος είχε ήδη γίνει γνωστός», μας είπε.

Στη σκιά των «Μυστικών της Εδέμ»
Είναι Ελληνίδα, από το 2002 όμως ζει στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Η Εύα Χαρίτου δεν έχει καμία
σχέση με τη βασική ηρωίδα των «Μυστικών της Εδέμ», την οποία υποδύεται η Φαίη Ξυλά. Σπουδάζει Ιατρικές Επιστήμες (Medical Science) στο Πανεπιστήμιο Flinders και παράλληλα εργάζεται σε καζίνο ως γκρουπιέρισσα. Αντί όμως να κάθεται να κλαίει τη μοίρα της επειδή την κεράτωσε ο Μάνος και, παρόλο που τον αγαπάει, παντρεύτηκε τον Στέφανο, όπως η συνονόματή της, μαθαίνει latin χορούς, είναι επαγγελματίας στο belly dancing (χορός της κοιλιάς) και δίνει παραστάσεις σε γάμους, γενέθλια και πάρτι. Όπως μας είπε η Εύα, μια Ελληνίδα φίλη της την ενημέρωσε ότι έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τη συγκεκριμένη ηρωίδα: «Μου φάνηκε περίεργο κι έτσι πήγα στο σπίτι της, που πιάνει ελληνικά κανάλια, και είδα κάποια επεισόδια». Πώς της φάνηκε η συνονόματή της; «Λίγο εγωίστρια και με αυτοπεποίθηση». Όταν τη ρωτήσαμε αν θα διάλεγε τον Στέφανο ή τον Μάνο, αποκαλύφθηκε ότι η Εύα έχει μείνει αρκετά επεισόδια πίσω: «Θα έλεγα τον Στέφανο, γιατί, απ’ ό,τι θυμάμαι, ο Μάνος είχε σχέση με άλλη γυναίκα».

Είναι μόλις 18 ετών, ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε όμως και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται ως πωλητής σε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Όπως μας είπε, στην τηλεόρασή του δεν πιάνει ελληνικά κανάλια, γι’ αυτό και δεν γνώριζε ότι έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον ήρωα που ενσαρκώνει στη μικρή οθόνη ο Αλέξανδρος Σταύρου. Έτσι, δεν κινδυνεύει να τον πειράζουν οι φίλοι του, αφού ούτε κι αυτοί το γνωρίζουν. Κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει με τον πατέρα του, ο οποίος λέγεται Κώστας Καρτάλης, όπως και ο γνωστός βουλευτής! Ο Στέφανος, λοιπόν, αρκέστηκε να μας στείλει τα χαιρετίσματά του από τη Γερμανία, τονίζοντας πως όταν έρθει στην Ελλάδα, θα δει οπωσδήποτε τη σειρά για να γνωρίσει και το συνονόματό του.

Είναι 59 ετών, συνταξιούχος και παρακολουθεί καθημερινά τα «Μυστικά της Εδέμ». Όπως μας είπε ο Πέτρος Ρούσσος, δεν τον ενοχλούν καθόλου τα πειράγματα φίλων και γνωστών, αφού: «Παραδόξως μοιάζω πολύ ως χαρακτήρας με τον τηλεοπτικό ήρωα που υποδύεται ο Δάνης Κατρανίδης και συμφωνώ απόλυτα με τις κινήσεις του». Τι θα συμβούλευε ο ίδιος τη Μελίτα, αν ήταν κόρη του; «Να μείνει με τον Στέφανο, αφού ο Μάνος αγαπάει την Εύα».