Η Αντζελίνα κοντά στα θύματα του σεισμού στην Αϊτή

11.02.2010
Γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, η διάσημη ηθοποιός δε μπορούσε να μην βρεθεί κοντά στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τον περασμένο μήνα την Αϊτή.


Γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, η διάσημη ηθοποιός δε μπορούσε να μην βρεθεί κοντά στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τον περασμένο μήνα την Αϊτή.

Την Τετάρτη, δεύτερη μέρα της επίσκεψής της, η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie επισκέφτηκε καταυλισμούς επιζώντων καθώς και ένα σχολείο που ισοπεδώθηκε ολοκληρωτικά από τον σεισμό.

Με την ιδιότητά της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, η Αντζελίνα εκπροσώπησε τον Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες και πέταξε με ελικόπτερο στην πόλη της Γιακμέλ στα νότια της χώρας όπου επισκέφτηκε στρατόπεδο αστέγων. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι ζουν σε τέτοιου είδους καταυλισμούς σε όλη τη χώρα.

Στη συνέχεια, η Τζολί συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ρενέ Πρεβάλ (Rene Preval) με τον οποίο συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα προσπαθώντας να ορθοποδήσει μετά την καταστροφή.

Την Τρίτη, μόλις έφτασε στη χώρα, συνάντησε εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών στο Πορτ ο Πρενς ενώ επίσης, επισκέφτηκε μία κατασκήνωση των παιδικών χωριών SOS για ορφανά, λίγο έξω από την πρωτεύουσα.

Επισκέφτηκε επίσης ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε κάποιο προάστιο του Πορτ ο Πρενς. Σε όλη τη διάρκεια της εκεί περιοδείας της, χαμογελούσε και χαιρετούσε ευχάριστα τους περαστικούς.

Η ευαισθησία τόσο η δική της όσο και του συντρόφου της Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) σε σχετικά ζητήματα είναι επίσης ιδιαίτερα γνωστή. Σημειώνουμε ότι από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, το ζευγάρι δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για την επείγουσα ιατρική επιχείρηση που χρειάστηκε να στηθεί για την ανακούφιση των θυμάτων.