Φώτα, ντόρος και μετά... σιωπή

16.01.2008
Η υποψηφιότητα της Καλομοίρας και του Κώστα Μαρτάκη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι για δύο παιδιά που ξεκίνησαν την καριέρα τους από reality-talent show.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Η υποψηφιότητα της Καλομοίρας και του Κώστα Μαρτάκη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι για δύο παιδιά που ξεκίνησαν την καριέρα τους από reality-talent show. Τι γίνεται, όμως, με εκείνους που κυνήγησαν το όνειρό τους και λίγο μετά την έξοδό τους από το παιχνίδι γύρισαν εκεί από όπου ξεκίνησαν, δηλαδή στην απλή καθημερινή ζωή τους και στη λήθη;

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Θάνος Πετρέλης
Τα αγαπημένο παιδί του Φοίβου γνώρισε από την πρώτη στιγμή τεράστια επιτυχία. Τα τραγούδια του ακούγονται ακόμη και ως ringtone όταν τα κινητά χτυπάνε. Σίγουρα ο Θάνος, με επιτυχίες που ακούστηκαν στη διαπασών, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της επιτυχημένης σόλο καριέρας μετά από ένα ριάλιτι.

Το «φαινόμενο» Νίνο
Τον γνωρίσαμε στο «Fame Story 1», τον είδαμε να τραγουδάει δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα αλλά και να πρωταγωνιστεί σε πολύ ακριβές διαφημίσεις. Οι δίσκοι του στη χειρότερη περίπτωση γίνονται χρυσοί, ενώ οι εμφανίσεις του στην πίστα εντυπωσιάζουν.

Μάρω Λύτρα
Την είδαμε για πρώτη φορά στις οθόνες μας στο «Fame Story 2». Στη συνέχεια και με αφορμή το διαζύγιό της είδαμε μέχρι και το βίντεο του γάμου της σε μεσημεριανή εκπομπή. Η σχέση της με τον Κώστα Καραφώτη ευθύνεται για κάποιες ακραίες δηλώσεις της, ενώ η συνεργασία της με τον Φοίβο ήταν μόνο η αρχή για να καταλάβουμε ότι η Μάρω φαίνεται πως θα μας απασχολεί για καιρό.

Καλομοίρα Σαράντη
Είναι σίγουρα «αστεράκι», όχι τόσο για τις φωνητικές της ικανότητες όσο για το «γκελ» που κάνει στον κόσμο. Είναι περιζήτητη από τη στιγμή που βγήκε νικήτρια από το «Fame Story 2» και απόδειξη γι αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τόσο ο Νίκος Φώσκολος όσο και η Ελεονώρα Μελέτη και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συνεργάστηκαν μαζί της. Και ενώ το τελευταίο της CD, στο οποίο ερμηνεύει επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, δεν γνώρισε την τεράστια επιτυχία του πρώτου της δίσκου, σήμερα θεωρείται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να μας εκπροσωπήσει το Μάιο στη Γιουροβίζιον.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΤΥΧΗΣΑΝ

Αμαλία Αυγουστάκη
Η νικήτρια του «Dream Show» ίσως αποτελεί μία από τις λίγες περιπτώσεις που ο νικητής/νικήτρια διαθέτει και ταλέντο. Η φωνάρα της, όμως, δεν τη βοήθησε να ακουστεί και να κάνει ντόρο όπως θα περίμενε κανείς με το πρώτο της δισκογραφικό βήμα.

Άσπα Τσίνα
Τη γνωρίσαμε ως την επαναστάτρια, που τα έβαζε με την κριτική επιτροπή και με άλλους συμπαίκτες της. Σήμερα, έχοντας προηγουμένως αρνηθεί να συμβιβαστεί με τη Heaven και τα σκυλάδικα, τραγουδάει ψιλοέντεχνα τραγούδια σε παρεϊστικο μαγαζί στα Τρίκαλα. Πριν από κάποιους μήνες μάλιστα έκανε την εμφάνισή της σε τοπικό θεσσαλικό κανάλι με άλλα νέα παιδιά και γεύτηκε την αναγνώριση της μικρής εκεί τοπικής κοινωνίας.

Χριστίνα Κολέτσα
Τρανή απόδειξη του ότι μερικές κοπέλες κατάφεραν να ακουστούν για λίγο καιρό μετά την έξοδό τους από το παιχνίδι κυρίως λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης. Αυτόν τον καιρό δεν εμφανίζεται κάπου, ενώ και ο πρώτος της δίσκος δεν γνώρισε την αναμενόμενη επιτυχία. Τα αισθηματικά της παρ όλα αυτά πάνε μια χαρά, αφού ζει τον έρωτα στο πλευρό του Μαξ, επιχειρηματία νυχτερινών μαγαζιών.

Νότης Χριστοδούλου
Ο νικητής του πρώτου «Fame Story» έβγαλε δίσκο, δεν πούλησε σχεδόν καθόλου και εν μέσω πολλών αμφισβητήσεων για τις φωνητικές του ικανότητες αποφάσισε πως δεν τον ενδιαφέρει πια το τραγούδι. Πριν από αυτό, βέβαια, έκανε και μια πλαστική στη μύτη του. Και ενώ αρχικά απορρίφθηκε από την ομάδα του "Ομορφου κόσμου", τη φετινή σεζόν παρουσιάζει δική του εκπομπή στο Star με τον τίτλο "Σιγά τον πολυέλαιο" με θέμα τη διακόσμηση σπιτιών.

Σαύρος Κωνσταντίνου
Αναδείχθηκε νικητής του παιχνιδιού "Super Idol" αφήνοντας πίσω του την Τάμτα. Επειτα εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Ηλία Ψινάκη, υποβλήθηκε σε ρινοπλαστική, τραγούδησε με τον Αντώνη Ρέμο και κυκλοφόρησε άλμπουμ. Παρ' όλα αυτά, ο χρόνος δεν δικαίωσε την πρωτιά του στο παιχνίδι και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να γίνει είδωλο!

Φωτεινή Τσιτσιγκού
Με την είσοδό της στο «Fame Story 1» όλοι στάθηκαν άδικα στην αθίγγανη καταγωγή της και όχι στην ομολογουμένως καταπληκτική φωνή της. Η Φωτεινή ξεχάστηκε και κανείς δεν επένδυσε στη φωνάρα της, πέρα από το πολύ πετυχημένο γκρουπ Goin Through, οι οποίοι συνεργάστηκαν κάποια στιγμή μαζί της. Όσοι, όμως, καθηλώνονταν από τη φωνή της στα live του παιχνιδιού σήμερα αδυνατούν να πιστέψουν πώς αυτό το κορίτσι χάθηκε.

Δώρα Αρχοντάκη
Τη γνωρίσαμε μέσα από το «Βig Brother 1», από το οποίο ξεπήδησαν φυσιογνωμίες όπως ο Πρόδρομος και ο Τσάκας. Με το που βγήκε από το παιχνίδι την ανέλαβε αποκλειστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος και της έγραψε τον πρώτο της δίσκο. Φέτος την είδαμε να κάνει ένα πέρασμα από το «Θα πεις κι ένα τραγούδι», εκτός όμως από αυτή την πρόσκαιρη δημοσιότητα, ποτέ δεν κατάφερε να αναδειχθεί και να γνωρίσει σημαντική επιτυχία. Σήμερα κάνει περάσματα από νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Περικλής Στεργιανούδης
Μπορεί η μαμά του Περικλή μόλις ο γιος της ανακηρύχθηκε νικητής του «Fame Story 3» να δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολόκληρο το ημισφαίριο», ο πλανήτης όμως όλος φάνηκε να είχε διαφορετική άποψη για το φαινόμενο «Πέρι». Και πολλοί αναρωτιόμαστε ακόμη και σήμερα πώς κατάφερε να πάρει τα λεφτά από τον Γιώργο Λιανό, που έχει λόγο ύπαρξης στο μουσικό στερέωμα, καθώς ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Περικλή σημείωσε παταγώδη αποτυχία. Ίσως το γεγονός ότι ο χαρακτήρας του «Greek καμάκι» που έδειξε στο παιχνίδι να μην τον βοήθησε και τόσο...

Λεωνίδας Μπαλάφας
Ο νικητής του «Fame Story 4», παρόλο που πριν από κάποιους μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, παρέμεινε στο περιθώριο της δημοσιότητας. Κι ενώ για κάποιο διάστημα τραγουδούσε μαζί με τον Χρήστο Δάντη και τον Στέλιο Ρόκκο, τα ίχνη του σήμερα χάνονται αποτελώντας ίσως τους πιο «αθόρυβους» νικητές ριάλιτι παιχνιδιού.

Νάνσυ Τζουλάκη
Επιχείρησε να κάνει καριέρα στο τραγούδι και έπειτα από ένα όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα από το «Fame Story» αποσύρθηκε τόσο από το χώρο του μόντελινγκ όσο και από τη δύσκολη «αρένα» του τραγουδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νάνσυ είχε διακριθεί πριν από μερικά χρόνια στα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Μιλήσαμε με την ίδια και μας είπε: «Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο κύκλωμα, στο οποίο για να μπει κάποιος θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένες υποχωρήσεις στα πιστεύω και τα θέλω του. Εγώ δεν δέχθηκα, γι αυτό και πήρα τη δύσκολη απόφαση να ξεχάσω προς το παρόν το όνειρό μου για το τραγούδι».

Νάνσυ Αλεξιάδη
Η γλυκιά Νάνσυ μπορεί να τραγουδάει αυτή τη σεζόν σε νυχτερινό κέντρο της οδού Πειραιώς, δεν έχει κατακτήσει όμως την επιτυχία που περίμενε όταν έβγαινε από το «Fame Story». Τη στιγμή που προσπαθεί να πείσει για τη λαϊκή δεινότητα της φωνής της, τα ανδρικά βλέμματα εξακολουθούν να συμφωνούν στη ρήση «από φωνή κορμάρα»!