Οι αμοιβές-μαμούθ των σταρ

15.01.2008
«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη του Χόλιγουντ;». Εντάξει, οι σταρ δεν κάθονται μπροστά σε έναν καθρέφτη ζητώντας την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, αλλά σίγουρα την αγωνία τους την έχουν και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό!

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ


«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη του Χόλιγουντ;». Εντάξει, οι σταρ δεν κάθονται μπροστά σε έναν καθρέφτη ζητώντας την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, αλλά σίγουρα την αγωνία τους την έχουν και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό! Διότι η ομορφιά σε συνδυασμό με τις υποκριτικές ικανότητες και τις κατάλληλες γνωριμίες τους επιτρέπουν να προσθέσουν αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Ποια είναι, όμως, εκείνη που γέλασε το χειλάκι της πιο πολύ απ όλες κάνοντας το σχετικό έλεγχο στις καταθέσεις της;

Η 31χρονη Ρις Γουίδερσπουν μαζί με την Αντζελίνα Τζολί φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς, καθώς δεν δέχονται να συμμετάσχουν σε κάποια ταινία, εάν δεν τους προσφέρουν ποσό που να αγγίζει το λιγότερο τα 15 με 20 εκατομμύρια δολάρια! Η πρώτη «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών ξεπερνώντας τη Νικόλ Κίντμαν (σ.σ.: κατείχε την πρωτιά και πλέον έχει «πέσει» στην τέταρτη θέση!), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την Τζολί και στην τρίτη την Κάμερον Ντίαζ.

Η τελευταία είχε ουσιαστικά ανοίξει το δρόμο για τα «μεγάλα» συμβόλαια, όταν το 2001 «δάνειζε» τη φωνή της στην ταινία «Shrek» και γινόταν η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ με απολαβές που ξεπερνούσαν το φράγμα του εκατομμυρίου!

Βλέποντας το Top-10 της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών της Μέκκας του κινηματογράφου, παρατηρούμε πως οι θέσεις μοιάζουν «καπαρωμένες» από ηθοποιούς που είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Δύσκολα μπορεί να πλασαριστεί ανάμεσά τους κάποια «ανερχόμενη δύναμη», αφού για να μπει «σφήνα» θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες, που θα αφήσουν εποχή στο χρηματιστήριο τιμών! Ας δούμε, όμως, αναλυτικά ποιοι συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα στα υψηλότερα κασέ.

1. ΡΙΣ ΓΟΥΙΔΕΡΣΠΟΥΝ
Το κασέ της γνωστής σταρ, που βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας, κυμαίνεται στα 15 με 20 εκατομμύρια δολάρια. Η 31 ετών ηθοποιός επιστρέφει στο αγαπημένο της στυλ, τη ρομαντική κωμωδία, με την ταινία «Four Christmases», που θα προβληθεί προσεχώς στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ στο πρόγραμμά της για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνεται η παραγωγή της ταινίας τρόμου «Οur family trouble». Μια ταινία, όμως, που μάλλον θα καθυστερήσει, καθώς τόσο η ίδια η Γουίδερσπουν όσο και οι συνεργάτες της επικέντρωσαν την προσοχή τους στο «Rendition», αν και τελικά αυτό δεν απέφερε τα αναμενόμενα στο box office.

2. ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ
Η πορεία που ήλπιζε ότι θα είχε η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό του Μπραντ Πιτ δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την ηθοποιό, όχι μόνο να διατηρήσει το κασέ της σε υψηλά επίπεδα, αλλά επί της ουσίας να το ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά. Η αμοιβή της δεν πέφτει κάτω από τα 15 εκατ. δολάρια ανά ταινία και αυτό τη φέρνει στη δεύτερη θέση της λίστας, ενώ υπολογίζεται ότι το κασέ της θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ετοιμάζεται να «δανείσει» τη φωνή της σε σειρά κινουμένων σχεδίων. Και αν αναλογιστεί κανείς την επιτυχία που είχε στην προηγούμενη προσπάθειά της, στο «Βeowulf», είναι αναμενόμενο πως λόγω της προϋπηρεσίας της θα ζητήσει πολλά περισσότερα από τα 8 εκατ. δολ. που είχε πάρει τότε.

3. ΚΑΜΕΡΟΝ ΝΤΙΑΖ
Πριν από μερικά χρόνια η ίδια δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να έρθει η μέρα που θα δεχόταν πρόταση με εξαψήφιο νούμερο ως αμοιβή! Τώρα, όμως, η Κάμερον Ντίαζ δεν λέει «ναι» σε καμία πρόταση, αν το ποσό που θα της προσφέρουν δεν ξεκινάει από τα 15 εκατ. δολάρια. Έτσι, καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση στο Top-10 των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τη συμμετοχή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Shrek the Τhird», όπου για να «δανείσει» τη φωνή της πρόσθεσε στο λογαριασμό της περίπου 30 εκατ. δολάρια.

4. ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ
Οι καιροί αλλάζουν και αυτό το ένιωσε για τα καλά η Αυστραλή ηθοποιός, που είδε την πρωτοκαθεδρία της στο Top-10 να πηγαίνει περίπατο. Έπεσε στην τέταρτη θέση με κασέ που κυμαίνεται από 10 μέχρι 15 εκατ., παρόλο που έχει στο παλμαρέ της και ένα Όσκαρ! Η πτώση της αυτή, ωστόσο, οφείλεται στην όχι και τόσο καλή πορεία της ταινίας «Μargot at the wedding», γεγονός που έχει προβληματίσει τη δημοφιλή ηθοποιό, που ευελπιστεί ότι στο μέλλον θα μπορέσει να ανακόψει την πτωτική της πορεία!

5. ΡΕΝΕ ΖΕΛΒΕΓΚΕΡ
Εδώ και σχεδόν μία τριετία η Ρενέ Ζελβέγκερ κάνει ό,τι μπορεί για να διεκδικεί περισσότερα χρήματα στις αμοιβές της. Η πέμπτη θέση που κατέχει, με αμοιβές που ξεκινούν από τα 10 εκατ. δολ., δεν είναι και ό,τι καλύτερο περίμενε, δεδομένου ότι είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις τόσο με το ρόλο της στην ταινία «Βridget Jones: The edge of reason» το 2004 όσο και σε εκείνη που ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα, το «Cinderella man». Όμως, η συνεργασία της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στη νέα ταινία «Leatherheads» ενδεχομένως να τη βοηθήσει να ανεβάσει το κασέ της.

6. ΣΑΝΤΡΑ ΜΠΟΥΛΟΚ
Σε ανοδική πορεία φαίνεται ότι έχει μπει η Σάντρα Μπούλοκ με την πολύ καλή εμφάνισή της στην περιπέτεια «Speed», αλλά και στη «Μiss Congeniality». Δύο ταινίες που της επιτρέπουν να διαπραγματεύεται για ρόλους που να ταιριάζουν στο προφίλ της, αλλά και στα χρήματα που θέλει. Προς το παρόν αρέσκεται με την έκτη θέση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών, με το κασέ της να κυμαίνεται μεταξύ 10 με 15 εκατ. δολ.

7. ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ
Πριν από κάνα δυο χρόνια η Τζούλια Ρόμπερτς δεν διαπραγματευόταν την αμοιβή της, αφού ό,τι ζητούσε το έπαιρνε. Η επιλογή της, ωστόσο, να αποσυρθεί για να γίνει μητέρα την έριξε στην έβδομη θέση των υψηλότερων κασέ, με αμοιβές 10-15 εκατ. δολ. ανά ταινία. Η ίδια ευελπιστεί ότι η συμμετοχή της στην ταινία «Charlie Wilsons War» θα τη βοηθήσει να ανακάμψει.

8. ΝΤΡΟΥ ΜΠΑΡΙΜΟΡ
Επιστροφή σε γνώριμα μονοπάτια για την Ντρου Μπάριμορ, στις ρομαντικές κωμωδίες. Κι αυτό για να μπορέσει να δείξει ότι είναι σε θέση να διεκδικεί πολλά περισσότερα από τα 10 με 12 εκατ. δολάρια ανά ταινία ως αμοιβή της. Φυσικά, εκείνο που αναμένεται να βοηθήσει τη γνωστή ηθοποιό να αλλάξει τα οικονομικά της δεδομένα και να ανεβεί πιο ψηλά από την όγδοη θέση που βρίσκεται τώρα είναι το γεγονός πως έχει αναλάβει την παραγωγή (σ.σ.: μαζί με τη Νάνσι Γιούβονεν) της μεταφοράς στην οθόνη του μπεστ σέλερ «Ηes just not that into you».

9. ΤΖΟΝΤΙ ΦΟΣΤΕΡ
Στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ είδε το όνομά της και πάλι η Τζόντι Φόστερ. Όχι, βέβαια, στα ψηλά, αφού βρίσκεται στην ένατη θέση, καθώς για τη συμμετοχή της σε κάποια ταινία αμείβεται με 10 έως 12 εκατ. δολ. Ποσό που δικαιολογείται από την πολύ καλή πορεία που έχει η ταινία «Τhe brave one», από την οποία και η ίδια ευελπιστεί ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες!

10. ΧΑΛΙ ΜΠΕΡΙ
Παρόλο που δεν είναι πολλοί αυτοί που ποντάρουν στην όμορφη πρωταγωνίστρια, εκείνη φροντίζει να δείχνει γιατί το σπίτι της κοσμεί το Όσκαρ! Έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για το «Τhings we lost in the fire», ενώ εξίσου καλά είναι και όσα άκουσε για το ρόλο της στο «Ρerfect stranger». Αυτά της επέτρεψαν να πλασαριστεί στη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων του Χόλιγουντ, έστω και αν το κασέ της είναι στα χαμηλά, αφού μόλις που ξεκινάει από τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Χόλιγουντ όμως, οι προοπτικές ανοίγονται ευοίωνες μπροστά της.