Χιονάνθρωποι με μπριγιάν!

11.01.2008
Οι χιονισμένες πλαγιές των Άλπεων εδώ και δεκαετίες αποτελούν το χειμερινό καταφύγιο του διεθνούς jet set, αλλά και βαρόμετρο για την εξουσία, την ισχύ και τη χλιδή τους.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Οι χιονισμένες πλαγιές των Άλπεων εδώ και δεκαετίες αποτελούν το χειμερινό καταφύγιο του διεθνούς jet set, αλλά και βαρόμετρο για την εξουσία, την ισχύ και τη χλιδή τους. Το ΛΟΙΠΟΝ φοράει τα παγοπέδιλά του και γλιστράει επιδέξια στις σημαντικότερες στιγμές αυτής της... παγωμένης εκδοχής της dolce vita.

Για άλλη μια φορά οι Έλληνες celebrities πέρασαν μια χαρά κατά τις χλιδάτες αποδράσεις των Χριστουγέννων στα διάσημα θέρετρα των Άλπεων. Βόλτες και μπιρίμπα για τις κυρίες, ατέλειωτες συναθροίσεις στα εστιατόρια και τα μπαρ των ξενοδοχείων και σκι για αυτούς που το τιμούν δεόντως. Οι εκδρομές μέχρι το Γκίμπλιτζ για κάποιους ήταν μια προσωρινή διέξοδος, αφού συνήθως έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο στο θρυλικό «Gstaad Ρalace». Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, γαλαζοαίματοι και κοσμικοί που συναντιούνται συχνά στην Αθήνα βρέθηκαν πάλι στο διάσημο χωριουδάκι και, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, το κλίμα ήταν άκρως γιορτινό! Ας ξεκινήσουμε να αποκαλύπτουμε τις πιο διάσημες ελληνικές παρέες στο περίφημο αλπικό θέρετρο.

Οι σερβιτόροι, λοιπόν, έτρεχαν να εξυπηρετήσουν διάσημες παρέες όπως αυτή της Μαριάννας Λάτση, η οποία επισκεπτόταν το ξενοδοχείο σχεδόν κάθε μέρα. Στο πλευρό της ήταν συνεχώς η αγαπημένη της κόρη Εριέττα, αλλά και εκείνος που αναλαμβάνει κάθε χρόνο το ρόλο του «διασκεδαστή», ο «δαιμόνιος» δηλαδή μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης, με το προχωρημένο του χιούμορ, ενώ σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε ο αδερφός της Σπύρος Λάτσης, ο οποίος αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.

Η πιο εντυπωσιακή παρουσία, πάντως, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν αυτή της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία εμφανίστηκε φορώντας ένα μοναδικό κόσμημα που άφησε άφωνες όλες τις κυρίες μόλις το αντίκρισαν. Η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ουκ ολίγες φορές εθεάθη να κάνει βόλτα με το σύζυγό της Θεόδωρο, αλλά και τα παιδιά της στους δρόμους του Γκστάαντ. Ένας από αυτούς μάλιστα για την ακρίβεια, αυτός που οδηγεί στο σαλέ της ονομάζεται «Gianna Aggelopoulos Str.» και η σχετική πινακίδα περιλαμβάνει τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους.

Στο χιονισμένο Γκστάαντ βρέθηκε και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Πιστιόλης, αλλά και μέλη της οικογένειας Λαιμού. Στα ελληνικά πάρτι που δόθηκαν, με βασικό μενού που περιλάμβανε σολομό, φασιανό και αγριογούρουνο αλλά και άφθονη Dom Perignon, είδαμε τον Κάρολο Φιξ με τη σύζυγό του Μαίρη και μέλη της οικογένειας Γουλανδρή. Όχι, ο Μιχάλης Γουλανδρής με την αγαπημένη του Έλλη Στάη έλειπαν, καθώς προτίμησαν τη Νέα Υόρκη και το Άσπεν.

Και ενώ μόνιμοι θαμώνες της περιοχής ανακηρύσσονταν μέχρι πέρυσι τα μέλη της οικογένειας Κοπελούζου, φέτος φαίνεται ότι προτίμησαν το Σεν Μόριτς, όπως συνέβη και με τον Βαρδή και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η Ελμίνα Κοπελούζου, μάλιστα, φέτος είχε μαζί της και το μέλλοντα σύζυγό της Κωνσταντή Σπυρόπουλο. Όπως λέγεται στους κοσμικούς κύκλους, το ζευγάρι, το οποίο όλοι αναμένουν να παντρευτεί την ημέρα των ερωτευμένων με κουμπάρο τον Τζόνι Καλημέρη, διανυκτέρευσε στην ίδια σουίτα του ξενοδοχείου που το χειμώνα του 1987 είχε μείνει και η αείμνηστη Χριστίνα Ωνάση με τη μικρή τότε Αθηνά. Στο Γκστάαντ γιόρτασε επίσης την έλευση του καινούργιου χρόνου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα- Μαρία.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος ψήφισε τη χιονισμένη Βασιλίτσα
Η οικογένεια του πρωθυπουργού έφτασε στη Σαμαρίνα Γρεβενών, τόπο καταγωγής του πατέρα της Νατάσσας Παζαϊτη-Καραμανλή, το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια. Μαζί με τη συνοδεία τους, που ανερχόταν στα 100 άτομα, κατέλυσαν στον ξενώνα «La Νoi», που είχε κρατήσει όλα τα δωμάτιά του για αυτούς.

Κατά την παραμονή της στην ιδιαίτερη πατρίδα της η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε την ευκαιρία να απολαύσει το αγαπημένο της χειμερινό σπορ, το σκι, στις βουνοπλαγιές της Βασιλίτσας. Όσο για τον πρωθυπουργό, με τζιν παντελόνι, καφέ μπότες και γκλίτσα στο χέρι προτίμησε να κάνει πεζοπορία για περίπου 12 χιλιόμετρα και να περιμένει τη σύζυγο και τα παιδιά του υπομονετικά σε ένα από τα σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.

Η Νατάσσα φορώντας λευκή στολή σκι, ασορτί σκούφο και κόκκινο μπουφάν είχε διαρκώς δίπλα της τα δίδυμα, τα οποία είχε ντύσει επίσης με φόρμες. Μάλιστα, η μικρή Αλίκη και ο Αλέκος δεν δίστασαν να κάνουν και εκείνα τα πρώτα τους μαθήματα σκι παρέα με την αγαπημένη τους μανούλα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο πολύ με το σκι, που ζήτησαν από τους γονείς τους, σύμφωνα με όσα μάθαμε από αυτόπτες μάρτυρες, να ξαναπάνε, αν όχι σύντομα, σίγουρα του χρόνου!

Φόρα τη στολή σου και γίνε style icon
fΜπορεί οι κυρίες από τα δυτικά προάστια να έμαθαν φέτος το Άσπεν από τις κουτσομπολίστικες εκπομπές, γιατί εκεί έκανε σκι κατά τη διάρκεια των εορτών η Έλλη Στάη, όμως από τη δεκαετία του 80 οι απανταχού διασημότητες γεμίζουν τους δρόμους του. Αλλά και το αεροδρόμιό του υποδέχεται τα πιο ακριβά ιδιωτικά jets του κόσμου πολλών πολυεκατομμυριούχων, όπως ο Αντνάν Κασόγκι. Αναπόφευκτα, όμως, τα κιτς στοιχεία της εποχής εμφανίζονται και εκεί!

Στο Άσπεν λοιπόν τόλμησε η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα να εμφανιστεί με φωσφοριζέ κίτρινο κραγιόν και η Στεφανί του Μονακό με ροζ, ενώ τα τοπ μόντελ, από την Ελ Μακ Φέρσον ως τη Σίντι Κρόφορντ, εκεί λάνσαραν σκουλαρίκια μεγάλους κρίκους και χρωματιστά φουσκωτά μπουφάν, όλα με τη φίρμα τους σε εμφανές σημείο.

Στις μέρες μας όμως δεν αλλάζει μόνο το look, αλλά και το είδος των επωνύμων και οι προτιμήσεις τους στα σπορ, αφού εκτός από το σκι, οι διάσημοι επιδίδονται και σε extreme sports, με το σνόουμπορντ να έχει τον πρώτο λόγο. Η Ρενέ Ζελβέγκερ έχει στυλ, σε αντίθεση με τη Βικτόρια Μπέκαμ και το σύζυγό της Ντέιβιντ, που ντύνονται εκκεντρικά και προτιμούν ρούχα που μοιάζουν με μπάγκι τζιν αλλά και εντυπωσιακά aprs ski υποδήματα.

Από τους πλέον αγαπημένους των βουνών ο Αντόνιο Μπαντέρας, που επιμένει να ντύνεται σπορ, και η Ράνια της Ιορδανίας, η επιτομή της θηλυκής κομψότητας. Η Μαράια Κάρεϊ από την άλλη ξέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όποιο μέρος και αν βρεθεί, αφού ακόμη και σε θερμοκρασίες 10 βαθμούς υπό το μηδέν επιμένει να φοράει βαθιά ντεκολτέ μέσα από το μπουφάν.

Η Κάμερον Ντίαζ, πιο σεμνή, εμφανίζεται απλώς με πολλούς διαφορετικούς σκούφους και κασκόλ, ενώ όλοι ανεξαιρέτως έχουν καθιερώσει ως υπ αριθμόν 1 αξεσουάρ της μόδας τα γυαλιά-μάσκες, που αποτελούν το πολυφορεμένο γκάτζετ του βουνού.

Όλοι οι μεγάλοι οίκοι, άλλωστε, δημιουργούν γυαλιά-μάσκες και μάλιστα τόσες ώστε να μην έχει κανείς μόνο μία Chanel, Dior, Celine, Hermes, Prada, Gucci. Αξίζει επίσης να πούμε ότι μόνο στο Γκστάαντ υπάρχουν περισσότερες από 200 μπουτίκ, όπου οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες βγαίνουν εκτός ορίων σε χρόνο μηδέν.