Γιατί μπαμπά;

14.01.2008
Το πολύκροτο σίριαλ της πατρότητας του τρίχρονου γιου του Πασχάλη Αρβανιτίδη δεν είναι το μοναδικό που έχει απασχολήσει την ελληνική showbiz.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ


Το πολύκροτο σίριαλ της πατρότητας του τρίχρονου γιου του Πασχάλη Αρβανιτίδη δεν είναι το μοναδικό που έχει απασχολήσει την ελληνική showbiz.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Τόλης Βοσκόπουλος δήλωσε δημόσια πως αμφιβάλλει αν η Χαρά είναι δική του κόρη, ζητώντας παράλληλα τόσο από τη νεαρή κοπέλα όσο και από τη μητέρα της Τζούλια Παπαδημητρίου να «πιστοποιηθεί» η σχέση με την κόρη του με τεστ DNA. Το θέμα τότε είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, με αποκορύφωμα την κοινή συνέντευξη Τζούλιας - Χαράς στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το δεις». Η Χαρά με δάκρυα στα μάτια είχε υποστηρίξει πως θεωρεί προσβλητικό και ταπεινωτικό να υποβληθεί στο τεστ DNA. Από την πλευρά της, η Τζούλια Παπαδημητρίου διαμήνυε σε όλους τους τόνους πως «το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι του Βοσκόπουλου», ωστόσο δεν ήθελε να κακοποιηθεί ψυχολογικά η κόρη της.

«Με το τεστ DNA εγώ πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι... ελέφαντας. Θα δικαιωθώ για μία ακόμη φορά. Δεν θα έφτανα ποτέ στο δικαστήριο αν δεν ήμουν απόλυτα βέβαιη πως το αποτέλεσμα της εξέτασης θα ήταν θετικό και πως ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού μου. Η Χαρά είναι παιδί του και αυτό το φωνάζω εν γνώσει των συνεπειών του νόμου», είχε δηλώσει η Τζούλια Παπαδημητρίου σε συνέντευξή της στο «ΛΟΙΠΟΝ» και στην Κατερίνα Χριστακοπούλου. Πάντως, μέχρι στιγμής η Χαρά δεν έχει υποβληθεί στο τεστ.

Άλλη πολυσυζητημένη υπόθεση ήταν αυτή του Θανάση Καραχρήστου, πρώην συζύγου της ολυμπιονίκη Κατερίνας Θάνου. Ο ποδοσφαιριστής και προπονητής του Ολυμπιακού Λουτρακίου είχε σχέση με την τραγουδίστρια Λιούμπα Ζώρα, η οποία έμεινε έγκυος και ισχυριζόταν πως το παιδί είναι δικό του. Εκείνος, από την πλευρά του, υποστήριξε πως η τραγουδίστρια με δόλο τού έκλεψε το σπέρμα από το προφυλακτικό. Τελικά, η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν ο Καραχρήστος υποβλήθηκε σε τεστ DNA. Το παιδί αποδείχθηκε πως ήταν δικό του και έτσι το αναγνώρισε.

Πρόβλημα με την πατρότητα του παιδιού της είχε αντιμετωπίσει και η λαϊκή τραγουδίστρια Κόμισσα Κοντογιάννη. Η καλλιτέχνιδα είχε σχέση με το γνωστό ηθοποιό από τις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου Τάκη Αννούση, με τον οποίο απέκτησε ένα αγοράκι. Ωστόσο, ο ηθοποιός αρνιόταν να το αναγνωρίσει μέχρις ότου πραγματοποιήθηκε τεστ DNA, οπότε και αποδείχθηκε πως επρόκειτο για δικό του παιδί. Το πρώην ζευγάρι έχει σήμερα καλές σχέσεις και ο ηθοποιός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με το γιο του.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 ο μπασκετμπολίστας Ζάρκο Πάσπαλι μεσουρανούσε στα ελληνικά παρκέ. Μια νεαρή κοπέλα ήρθε τότε να επισκιάσει την επιτυχία του. Πρόκειται για την αεροσυνοδό Ρέα Κώνστα, η οποία ισχυρίστηκε στα παράθυρα των τηλεοπτικών σταθμών πως ο Μαυροβούνιος διεθνής καλαθοσφαιριστής είχε τρία χρόνια παράνομη σχέση μαζί της και είχαν αποκτήσει μια κόρη. Η αεροσυνοδός προσέφυγε τότε στο δικαστήριο διεκδικώντας να αναγνωριστεί η πατρότητα της ανήλικης κόρης της, καθώς και μηνιαία διατροφή ύψους 800.000 ευρώ. Το αίτημά της έγινε δεκτό και το τεστ πατρότητας απέδειξε πως ο καλαθοσφαιριστής είναι ο πατέρας της μικρής.

Εκτός Ελλάδος
Και αν στη χώρα μας τα τεστ DNA γίνονται συνήθως κεκλεισμένων των θυρών, στο εξωτερικό αποτελούν συχνά πρώτο θέμα της επικαιρότητας. Τον περασμένο Απρίλιο, δύο μόλις μήνες μετά το θάνατο της Αν Νικόλ Σμιθ, η μικρή Ντάνιελιν βρήκε το βιολογικό της πατέρα στο πρόσωπο του φωτογράφου Λάρι Μπίργχεντ, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με τη μητέρα της. Την πατρότητα της μικρής διεκδικούσαν τόσο ο νομικός σύμβουλος Χάουαρντ Στερν, τελευταίος της σύντροφος, όσο και ο πρώην εραστής της και σύζυγος της θρυλικής Ζα Ζα Γκαμπόρ, ο Φρέντερικ φον Άνχαλτ.

Δύο φορές έχει υποβληθεί, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, επίσης σε τεστ DNA ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Έτσι, μετά την αναγνώριση ενός αγοριού τριών ετών που απέκτησε με μια αεροσυνοδό από το Τόνγκο ο ηγέτης του μικροσκοπικού κρατιδίου προχώρησε πριν από ενάμιση χρόνο και στην αναγνώριση της 16άχρονης σήμερα Γιασμίν, την οποία απέκτησε από τη γνωριμία του με μια σερβιτόρα από την Καλιφόρνια.

Από την άλλη, πεισματικά αρνείται μέχρι σήμερα να δει τη μικρή κόρη που απέκτησε με την ποπ τραγουδίστρια των «Spice Girls» Μέλανι Μπράουν ο Έντι Μέρφι. Ο κωμικός ηθοποιός αρνιόταν κατηγορηματικά πως το παιδί είναι δικό του μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, οπότε το τεστ DNA απέδειξε το αντίθετο.

Μέσω του τεστ πατρότητας αποδείχθηκε πως ο Ντέμιεν Τσαρλς, γιος της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, έχει βιολογικό του πατέρα τον Στιβ Μπινγκ. Ο γνωστός επιχειρηματίας και παραγωγός δεν δεχόταν πως ο Ντέμιεν είναι γιος του μέχρι η γνωστή ιατρική μέθοδος να δώσει για μία ακόμη φορά τη λύση.

Μια 29χρονη από την Αδελαϊδα υποστήριξε πρόσφατα ότι είναι εξώγαμη κόρη του Μελ Γκίμπσον, ζητώντας παράλληλα από τον ηθοποιό να υποβληθεί σε τεστ DNA, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τη συγγένεια πρώτου βαθμού που έχουν.

Πρόκειται για τη Σάρλοτ Σλόαν, που, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε εφημερίδα, ο Γκίμπσον γνώρισε τη μητέρα της στην Αδελαϊδα το 1976 και έκαναν έρωτα το πρώτο βράδυ της γνωριμίας τους χωρίς προφυλάξεις. Η μητέρα της την εποχή εκείνη ήταν μόνο 18 χρόνων και ο Γκίμπσον άσημος ηθοποιός που προσπαθούσε να καθιερωθεί στην Αυστραλία, ενώ εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο που παρασκεύαζε χυμούς.