Μπούμερανγκ ο εκβιασμός της Σίντι Κρόφορντ

03.02.2010
Ο Γερμανός που κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να εκβιάσει την Κρόφορντ (Crawford) και τον σύζυγό της Ράντ Γκέρμπερ (Rande Gerber) σχετικά με μια φωτογραφία που έδειχνε την κόρη τους δεμένη σε μια καρέκλα, παραπέμφθηκε σε δίκη.



Ο Γερμανός που κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να εκβιάσει την Κρόφορντ (Crawford) και τον σύζυγό της Ράντ Γκέρμπερ (Rande Gerber) σχετικά με μια φωτογραφία που έδειχνε την κόρη τους δεμένη σε μια καρέκλα, παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ο Έντις Καγιαλάρ (Edis Kayalar), 26 χρονών, κατηγορήθηκε για εκβιασμό και απόπειρα εκβιασμού αφού φέρεται ότι ζήτησε από την Κρόφορντ περισσότερα από $100.000(€72.000 περίπου), αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα στην Στουτγκάρδη.

"Στη φωτογραφία η 7χρονη κόρη του ζευγαριού φαίνεται να κάθεται σε μια καρέκλα με δεμένα τα χέρια και τα πόδια της", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μικρή Κάια (Kaia) είπε στους γονείς της, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη αυτής της φωτογραφίας ότι την είχε τραβήξει η νταντά της στο σπίτι τους στην Αμερική κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού "Κλέφτες και αστυνόμοι".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Καγιαλάρ, φίλος της νταντάς που εκείνη την εποχή ζούσε στις ΗΠΑ, πήρε τη φωτογραφία και απείλησε την Σίντι και τον σύζυγό της ότι θα την πουλούσε σε εφημερίδες αν δεν του έδιναν χρήματα.

Το ζευγάρι του έδωσε $1,000 (€715 περίπου) τον περασμένο Ιούλιο και πήρε τη φωτογραφία. Δύο μέρες αργότερα, όμως, ο εκβιαστής επανήλθε και λέγεται ότι ζήτησε κι άλλα χρήματα κρατώντας ένα αντίγραφο της φωτογραφίας.

Η Κρόφορντ και ο επιχειρηματίας σύζυγός της ανέφεραν την προσπάθεια εκβιασμού αμέσως μόλις ο Καγιαλάρ, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για μικροϋποθέσεις με ναρκωτικά, τους πλησίασε, ξεκινώντας έτσι μια σχετική έρευνα του FBI στις ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Καγιαλάρ, ο οποίος εργάζεται ως επαγγελματίας μοντέλο σύμφωνα με πληροφορίες του TMZ.COM, απαίτησε κι άλλα $5.000 (€3.500 περίπου) τον Σεπτέμβριο, αλλά αμέσως μετά, απελάθηκε λόγω παραβιάσεων του νόμου περί μετανάστευσης.

Φέρεται να τηλεφώνησε στο ζευγάρι από την Γερμανία τον Νοέμβριο, ζητώντας να του μεταφερθούν $100.000 (€71.500 περίπου) στον λογαριασμό του στη Γερμανία.
Επειδή όμως φοβόταν ότι ένα τέτοιο ποσό θα δημιουργούσε υποψίες, κυρίως επειδή εκείνον τον καιρό ήταν στο ταμείο ανεργίας, πήγε στην Τουρκία, για να ανοίξει έναν λογαριασμό σε εκεί τράπεζα, μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο.

Όταν είδε όμως ότι το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί, και φοβούμενος τυχόν σύλληψή του στην Τουρκία, επέστρεψε στη Γερμανία και παραδόθηκε στην αστυνομία. Πριν γίνει αυτό, του είχαν απαγγελθεί από τις αμερικανικές αρχές κατηγορίες για εκβιασμό, οι οποίες μπορούν να φέρουν ποινή φυλάκισης 2 χρόνια. Οι Γερμανοί εισαγγελείς συμπεριέλαβαν αυτή την κατηγορία στο δικό τους κατηγορητήριο. "Μέχρι τώρα, έχει παραδεχτεί μόνο συγκεκριμένες ύποπτες κινήσεις", αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα.

Η Κρόφορντ και ο Γκέρμπερ είναι παντρεμένοι από το 1998 και εκτός από τη Κάια (8 χρονών σήμερα) έχουν και έναν γιο, τον 10χρονο Πρίσλεϊ (Presley).